Velkommen til Telenorbutikken

Barn med mobil

Velkommen innom en av våre 86 Telenorbutikker. Vi har et stort utvalg av mobiler, nettbrett og tilbehør - for liten og stor, i tillegg til kunnskapsrike medarbeidere som gir deg god hjelp når du trenger det.

Jente med mobil

Nyt lyden av god lyd - overalt

Uansett hva du skal høre på blir opplevelsen enda bedre med bra utstyr. Alle våre butikker har derfor et rikt utvalg av ørepropper, hodetelefoner og høyttalere - i alle prisklasser. 

test

Mobillading på farten

Vil du slippe å tenke på hvor mye batteri du har igjen? Med Ladeavtalen kjøper du en powerbank. Du kan så bytte ut powerbanken med en fulladet i Telenorbutikken, så ofte du vil. Du kan selvfølgelig også lade den opp selv.

Mann med mobil

Har du tilbehøret du trenger?

For at mobilen din skal vare, kan det være lurt å spandere på seg deksel og skjermbeskytter. Vi har mange forskjellige mobildeksler, pluss et hav av annet tilbehør, stikk innom oss da vel!

Mann med mobil

Lyst på ny mobil?

Skal du kjøpe ny mobil er det et par ting det kan være lurt å tenke gjennom først. Vi veileder deg gjerne så du får en mobil som har de funksjonene du faktisk bruker og lagringsplassen du trenger.

Dame med mobil

Vi hjelper deg i gang

Få alle dine mobilkontakter, bilder og meldinger overført fra gammel til ny mobil – trygt og enkelt. Kom innom oss og spør etter Fiks ferdig, så hjelper vi deg i gang med din nye mobil.

Nyttig å vite

i

Mobilinnbytte

I Telenorbutikken kan du ta med din gamle mobil og få en verdivurdering. Verdien for mobilen kan du  bruke til å kjøpe tilleggsutstyr eller til å få avslag på ny mobil (fullpris). Du bestemmer selv om du ønsker å bruke hele beløpet der og da, eller få en tilgodelapp som kan brukes senere.
i

Reperasjon

Trenger du service på din mobil? Ta med telefonen til din nærmeste Telenorbutikk, så tar vi en sjekk og sender den videre til service hvis nødvendig. For kjøp gjort på telenor.no, må du huske å ta med kvittering på kjøpet ved innlevering til reparasjon i en Telenorbutikk. Før du leverer din telefon til service, er det viktig at du skrur av kodelås og eventuelt 'Find my iPhone'.
Hvis reparasjonen ikke dekkes av garantivilkårene, får du beskjed om hvor mye reparasjonen vil koste deg. Du velger selv om du ønsker at varen skal repareres eller ikke. Hvis du ikke ønsker reparasjonen, men vil ha varen tilbake vil du likevel belastes for feilsøkingen som har blitt gjort. Feil som ikke dekkes av garantivilkårene er for eksempel fysiske skader, fuktskader, skader etter lynnedslag og brukerfeil.
Her kan du lese mer om mobilforsikring og serviceordre: