Slik velger du en Samsung som passer for deg

Samsung guide

Samsung har et stort utvalg av knallgode mobiler. Men hvordan finner du den som passer deg? Her er en liten oversikt som kan være til hjelp.

Samsung er kanskje den mest folkelige mobilprodusenten. De har en mobil som passer til ethvert behov – og enhver lommebok. Enten du vil ha den mest avanserte mobilteknologien eller en trygg førstegangstelefon, finner du garantert en Samsung som dekker behovet.

Men hvilken mobil bør du velge? Her har du en liten håndsrekning.

Er du på jakt etter en ny Samsung-mobil?
Se hele utvalget!

Samsung Galaxy S22 5G

Skal du ha en ny Android-mobil i 2022, er Samsung Galaxy S22 et naturlig sted å starte.Mobilen byr det aller meste du måtte ønske deg av ny mobilteknologi – og er klar til bruk med 5G.

Det allsidige kamerasystemet kan ta sylskarpe bilder på inntil 50 megapixler. Nytt av året er en teknologi Samsung kaller «Adaptive Pixel», hvor kameraet automatisk sammenstiller et flott høyoppløst bilde med en lyssterk versjon. Dermed blir sluttresultatet enda lysere, mer detaljer og med flottere farger.

Den heldekkende Dynamic AMOLED-skjermen er på 6,1" og har en oppdateringsfrekvens på 120 Hz – noe som forbedrer brukeropplevelsen drastisk. At skjermen oppdaterer seg raskere merker du for alvor når du spiller spill, men gjør også at vanlig bruk virker enda mer «smooth».

Passer for: Deg som vil ha den nyeste Android-teknologien.

Samsung Galaxy S22+ 5G

Plus-mobilene til Galaxy S-serien er som regel for dem som bruker mobilen mye og trenger en litt større og kraftigere mobil. S22+ 5G er intet unntak.

Også her finner du en fantastisk 120Hz skjerm på hele 6,6". Denne kommer virkelig til sin rett når du spiller mobilspill og strømmer filmer og TV-serier. Skjermen på S22+ er også blant de aller mest lyssterke noensinne – selv ikke den kraftigste sommersola forhindrer deg fra å se hva som skjer på skjermen.

I tillegg kommer det samme fantastiske kameraet, samt et vesentlig større batteri. I samspill med Samsungs lynraske egenutviklede prosessor er du trygg på at strømmen rekker til en dag med tung mobilbruk – og vel så det.

Passer for: Deg som bruker mobilen mye – også til spill og strømming

Samsung Galaxy S22 Ultra 5G

Er dette den ultimate Android-mobilen? Det skal du ikke se bort ifra – Galaxy S22 Ultra pusher grensen for hva det er mulig å gjøre med en mobiltelefon.

Kameraet med hele 108 MP har Samsungs hittil største sensor som tilpasser seg lysforholdene. I dårlige lysforhold, slipper sensoren inn ekstra mye lys, noe som gjør både bildetakning og filming i mørket til en drøm. S22 Ultra har zoom-ferdigheter få andre kan matche: med inntil 100x zoom, og med god hjelp av forbedret bildestabilisering, er det sjeldent noe er utenfor rekkevidde.

Dette er også den første Galaxy S-mobilen som har Samsungs smarte S Pen integrert i mobilen. Dette er en stor mobil – skjermen er på hele 6,8" – og da er det fint med litt hjelp til å navigere. Med S Pen kan du skrive på skjermen og raskt forvandle det til digital tekst, eller bruke den som fjernutløser for kameraet.

Passer for: Deg som vil ha den aller ypperste mobilteknologien på markedet.

Samsung Galaxy S21 FE 5G

«FE» er en forkortelse for «Fan Edition», og det er svært passende. Galaxy S21 FE passer nemlig til de aller fleste tilhengere av god mobilteknologi.

Her får du alle de viktigste nyvinningene fra fjorårets S21-serie – med rå ytelse, til en hyggeligere pris. Mobilen har et kraftig og lysfølsomt trippelkamera i skjønn harmoni med avansert kunstig intelligens (AI). Du kan blant annet knipse et bilde og «viske vekk» uønskede elementer med Object Eraser. 

I tillegg får du et knallgodt selfiekamera som er perfekt til selvportretter og videosamtaler, en lynrask 120 Hz-skjerm og et batteri som varer og varer.

Passer for: Deg som ofte er på farten – og elsker å ta bilder.

Samsung Galaxy A53 5G

Et nytt tilskudd til Samsungs A-serie – som består av kraftige mobiler til en rimeligere prislapp – er Galaxy A53 5G.

Den lekre og lyssterke Super AMOLED-skjermen på 6,5" har 120 Hz-oppdatering og er dermed svært godt egnet til å spille spill og strømme videoer, så vel som vanlig surfing.

I tillegg til hovedkamera på 64 MP, ultravidvinkel og dybdekamera, har A53 et eget makrokamera som tar deg tett på motivet og løfter frem detaljene i bildet. Galaxy A53 har også Snapchat-filtre bakt inn i kamera-appen. Det gir deg enda flere muligheter til å leke deg med morsomme effekter og dele med vennene dine.

Galaxy A53 5G er også utstyrt med et stort batteri på 5000 mAh som kan holde opptil to dager på én lading.

Passer for: Deg som vil ha en av de kraftigste mobilene på markedet i det mellomste prissjiktet.

Samsung Galaxy Z Fold3 5G

Brettemobiler er kanskje den største innovasjonen vi har sett på mobilfronten på en stund. Galaxy Z Fold3 er et bevis på at fremtiden allerede er kommet. 

Dette er telefonen for deg som vil ha det aller tøffeste: en telefon som folk vil snu seg etter på gaten – smarttelefon og nettbrett i samme dings. 

Z Fold3 har en 6,2" skjerm på utsiden av telefonen som ligner en alminnelig smarttelefon-skjerm, men når du åpner telefonen – slik du ville åpnet en bok –  utfolder det seg en enorm 7,6" brettbar skjerm. Samsung har faktisk laget brettbart glass for å gjøre skjermen robust.

Tidligere hadde Fold et hull i skjermen til kamera, men i årets modell har Samsung for første gang plassert selfie-kameraet under panelet. På utsiden sitter tre kameraer på 12 MP hver. Begge skjermene har en oppdateringsfrekvens på 120 Hz og den store skjermen kan endelig brukes med Samsungs S Pen sånn at du både kan bruke telefonen som notatblokk og lerret.

Passer for: Deg som vil prøve ut fremtidens mobilteknologi.

Samsung Galaxy Z Flip3 5G

Denne telefonen er et motestandpunkt, som Samsung selv sier. Telefonen er uten tvil inspirert av flip-telefonene vi husker fra 2000-tallet, men ser på ingen måte gammeldags ut. Knekken sitter i selve skjermen og i likhet med Z Fold3, har Z Flip3 120 Hz oppdateringsfrekvens, brettbart glass og IPX8-sertifisering som betyr at den skal tåle å ligge under mer enn en meter vann i en halv time. 

Både Flip og Folds metallramme er laget i et nytt materiale som Samsung kaller «Armor Aluminium», som skal være ti prosent sterkere enn tidligere materialer. Ifølge selskapet er dette materialet det sterkeste som noen gang har vært brukt i smarttelefoner.

Flips lille skjerm, som er plassert på utsiden av telefonen, går fra å være 1,1" stor til å bli hele 1,9" i årets modell. Det betyr at du enklere kan lese meldinger, se varsler, ta bilder, skifte sang – uten å åpne telefonen.

Lurer du på hvordan den er i bruk? Sjekk ut vår videotest

Passer for: Deg som vil ha det nyeste av mobilteknologi.

Samsung Galaxy A52s 5G

Galaxy A52s har en deilig formfaktor med rene linjer og avrundede kanter.

A52s er også en svært fremtidsrettet telefon: Den lynraske 6,5" AMOLED-skjermen har en oppdateringsfrekvens på 120Hz, og mobilen er klar til bruk på det nye 5G-nettet.

Tar vi med at mobilen har et stort batteri (med støtte for hurtiglading), et moderne firekamera-system på baksiden og er både støv- og vannbestandig, så er det åpenbart at A52s er som skapt for mye lek og moro.

Passer for: Deg som er ung og vil skille deg ut i mengden.

Samsung Galaxy A32 5G

Galaxy A32 er den rimeligste av årets Galaxy A-mobiler. Men ikke la deg lure – dette er en fantastisk mobil for en som ikke trenger den ypperste teknologien.

A32 er godt egnet for aktiv bruk, med et stort batteri som kan hurtiglades. På baksiden har mobilen et svært allsidig firekamera-system som gir mye rom for kreativitet og lekenhet.

Ettersom A32 er klar til bruk med 5G, er det også en fremtidsrettet telefon som du kan ha glede av i mange år fremover.

Passer til: Deg som skal ha din første mobil, eller ikke har behov for den råeste teknologien.

Samsung Galaxy S21 5G

Hvis du ikke er så opptatt av å ha det nyeste av det nye, får du nå de knallgode mobiler fra forrige generasjon til en rimeligere pris. 5G-mobilen Galaxy S21 fra i fjor er blant de aller beste.

Mobilen har en lekker heldekkende skjerm på 6,2" og et fantastisk kamera. Med S21 kan du blant annet filme i 8K – oppløsningen for fremtidens skjermer. Med en kraftig prosessor og stort batteri gir deg den hurtigheten du trenger og utholdenheten som varer hele dagen.

Passer for: Deg som vil ha en mobil som passer til enhver anledning.

Samsung Galaxy S21+ 5G

Når du først har prøvd en høyoppløselig 120 Hz-skjerm, vil du aldri se deg tilbake igjen. Samsung Galaxy S21+ kombinerer den hurtigheten med en stor og lyssterk skjerm på 6,7".

Selv om S21+ har fått et år på baken, er den fullstappet med teknologi som er like relevant i 2022: stort batteri, trådløs og hurtiglading, et fantastisk og allsidig kamera, ikke minst, 5G.

Den raske prosessoren er hjernen bak alle de smarte AI-funksjonen og sørger for å optimalisere strømbruken, slik at du får mest mulig ut av batteriet. 

Passer for: Deg som vil ha en stor og kjapp skjerm til strømming og surfing på 5G.

Samsung Galaxy S21 Ultra 5G

Selv om S21 Ultra nok er vippet av tronen som den råeste Android-mobilen (av den nyere Galaxy S22 Ultra), er dette fortsatt et skikkelig råskinn. Nå er den også langt billigere enn ved lansering.

S21 Ultra har et kamera som slår deg i bakken. Det lyssterke hovedkameraet er på hele 108MP og teleobjektivet muliggjør opptil 100x zoom. 

Med en superkraftig prosessor og et stort batteri har du alle muligheter til å jobbe produktivt, boltre deg kreativt og nyte spill og strømmeinnhold i ypperste kvalitet. For å navigere på den store og flotte skjermen (på 6,8"), støtter S21 Ultra Samsungs smarte S Pen-stylus.

Passer for: Deg som ønsker et skikkelig råskinn av en mobil – til en rimeligere pris.

Samsung Galaxy S20 FE 5G

Det er noen siden S20-serien ble lansert, men det betyr ikke at den er utdatert. Galaxy S20 FE er et prakteksempel på det.

Som «FE»-betegnelsen tilsier, er dette en mobil som har med seg de aller viktigste og mest populære funksjonene fra S20-generasjonen. Her får du et lysfølsomt kamera med utrolig zoom-ferdigheter, smart AI som hjelper deg med å ta gode øyeblikksbilder, en kjempefin 120 Hz-skjerm og et svært romslig batteri.

Passer for: Deg som ikke vil bruke for mye penger på en god mobil.

Husk tilbehøret!

Og når du først har kjøpt deg en ny Samsung, er det kanskje på tide å beskytte den med et deksel – eller lade den på best mulig vis?