Slik velger du en Samsung som passer for deg

Samsung guide

Samsung har et stort utvalg av knallgode mobiler. Men hvordan finner du den som passer deg? Her er en liten oversikt som kan være til hjelp.

Samsung er kanskje den mest folkelige mobilprodusenten. De har en mobil som passer til ethvert behov – og enhver lommebok. Enten du vil ha den mest avanserte mobilteknologien eller en trygg førstegangstelefon, finner du garantert en Samsung som dekker behovet.

Men hvilken mobil bør du velge? Her har du en liten håndsrekning.

Er du på jakt etter en ny Samsung-mobil?
Se hele utvalget!

Galaxy S23

Skal du ha en ny Android-mobil i 2023, er Galaxy S23 et naturlig sted å starte. Mobilen byr det aller meste du måtte ønske deg av ny mobilteknologi – og er klar til bruk med 5G.

Det allsidige kamerasystemet kan ta sylskarpe bilder på inntil 50 megapiksler. Mobilen har Adaptive Pixel-teknologien hvor kameraet automatisk sammenstiller et flott høyoppløst bilde med en lyssterk versjon. Dermed blir sluttresultatet enda lysere, mer detaljer og med flottere farger.

Den heldekkende Super AMOLED-skjermen er på 6,1" og har en oppdateringsfrekvens på 120 Hz – noe som forbedrer brukeropplevelsen drastisk. At skjermen oppdaterer seg raskere merker du for alvor når du spiller spill, men gjør også at vanlig bruk virker enda mer «smooth».

Passer for: Deg som vil ha den nyeste Android-teknologien.

Kjøp Galaxy S23

Galaxy S23+

Plus-mobilene til Galaxy S-serien er som regel for dem som bruker mobilen mye og trenger en litt større og kraftigere mobil. Galaxy S23+ er intet unntak.

Også her finner du en fantastisk 120Hz skjerm på hele 6,6". Denne kommer virkelig til sin rett når du spiller mobilspill og strømmer filmer og TV-serier. Skjermen på S23+ er også blant de aller mest lyssterke noensinne – selv ikke den kraftigste sommersola forhindrer deg fra å se hva som skjer på skjermen.

I tillegg kommer det samme fantastiske kameraet, samt et vesentlig større batteri. I samspill med Samsungs lynraske egenutviklede prosessor er du trygg på at strømmen rekker til en dag med tung mobilbruk – og vel så det.

Passer for: Deg som bruker mobilen mye – også til spill og strømming.

Kjøp Galaxy S23+

Galaxy S23 Ultra

Er dette den ultimate Android-mobilen? Det skal du ikke se bort ifra – Galaxy S23 Ultra pusher grensen for hva det er mulig å gjøre med en mobiltelefon.

Kameraet med hele 200 megapiksler har Samsungs hittil største sensor som tilpasser seg lysforholdene. I dårlige lysforhold, slipper sensoren inn ekstra mye lys, noe som gjør både bildetakning og filming i mørket til en drøm. S23 Ultra har zoom-ferdigheter få andre kan matche: med inntil 100x zoom, og med god hjelp av forbedret bildestabilisering, er det sjeldent noe er utenfor rekkevidde.

Dette er også den første Galaxy S-mobilen som har Samsungs smarte S Pen integrert i mobilen. Dette er en stor mobil – skjermen er på hele 6,8" – og da er det fint med litt hjelp til å navigere. Med S Pen kan du skrive på skjermen og raskt forvandle det til digital tekst, eller bruke den som fjernutløser for kameraet.

Passer for: Deg som vil ha den aller ypperste mobilteknologien på markedet.

Kjøp Galaxy S23 Ultra

Galaxy S22

Det er absolutt verdt å ta en titt på fjorårets Galaxy S-serie – altså S22, S22+ og S22 Ultra. 

Disse har mange av Samsungs viktigste og mest etterspurte funksjoner, og fås nå til en hyggeligere pris. Selv om mye skjer på et år innen mobilteknologi, holder S22-mobilene seg svært godt. 

Her får du mange av de samme funksjonene som årets Galaxy-mobiler: fantastisk kamerasystem med imponerende skarphet og nattfoto, smart AI med Object Eraser som «visker vekk» uønskede elementer fra bildene din, lynrask skjerm og kraftige batterier. . 

Her er det svært mye mobil for pengene. Det er, tross alt, mobilene som la lista for 2022. 

Passer for: Deg som ofte er på farten – og elsker å ta bilder.

Kjøp Galaxy S22

Galaxy Z Fold4

Brettemobiler er kanskje den største innovasjonen vi har sett på mobilfronten på en stund. Fjorårets Galaxy Z Fold3 var et bevis på at fremtiden allerede er kommet – og med oppfølgeren Z Fold 4 tar vi nok et steg i det mange mener er riktig retning.

Dette er telefonen for deg som vil ha det aller tøffeste: en telefon som folk vil snu seg etter på gaten – smarttelefon og nettbrett i samme dings. 

Z Fold4 har en 6,2" skjerm på utsiden av telefonen som ligner en alminnelig smarttelefon-skjerm, men når du åpner telefonen – slik du ville åpnet en bok –  utfolder det seg en enorm 7,6" brettbar skjerm. Samsung har faktisk laget brettbart glass for å gjøre skjermen robust.

Årets modell er ørlite tynnere og lettere, men det er fortsatt snakk om en solid mobil – med en utførelse som heldigvis føles robust og eksklusiv i bruk. Også kamerasystemet har fått et velfortjent løft, med 50 MP på hovedkameraet og en optisk zoom på 3x.

Passer for: Deg som vil bruke fremtidens mobilteknologi i dag.

Kjøp Galaxy Z Fold4

Galaxy Z Flip4

Denne telefonen er et motestandpunkt, som Samsung selv sier. Telefonen er uten tvil inspirert av flip-telefonene vi husker fra 2000-tallet, men ser på ingen måte gammeldags ut. Knekken sitter i selve skjermen og i likhet med Z Fold4, har Z Flip4 120 Hz oppdateringsfrekvens, brettbart glass og IPX8-sertifisering som betyr at den skal tåle å ligge under mer enn en meter vann i en halv time. 

For at Galaxy Z Flip4 skal kunne holde tritt med deg hele dagen er batterikraften blitt økt og prosessoren optimalisert. Med et 10% større batteri holder den opptil 3 timer lenger enn forgjengeren. Z Flip4 har dessuten teknologi for 25 W hurtiglading, noe som gjør at du kan lade opptil 50 % på bare en halvtime. Årets modell har også en smalere ramme og et nettere hengsel, mens både skjermen og dekselet er blitt enda mer robust.

Flips lille skjerm, som er plassert på utsiden av telefonen, går fra å være 1,1" stor til å bli hele 1,9". Det betyr at du enklere kan lese meldinger, se varsler, ta bilder, skifte sang – uten å åpne telefonen.

Passer for: Deg som vil ha en toppmobil som ikke fyller hele lomma.

Kjøp Galazy Z Flip4

Galaxy A33

At en mobil er rimelig, trenger heldigvis ikke lenger bety at du får et dårlig kamera med på kjøpet.

Galaxy A33 har hele fem kameraer, som er integrert i mobilen på en måte som gjør at de ikke tar større plass enn de må. Med ultravidvinkel-objektivet får du fanget opp ekstra mye på bildet, men du kan gå tettere på med makrobjektivet. Selve hovedkameraet har 48 MP, og sørger for å fange opp fargesterke og knivskarpe bilder – mens dybdekameraet fokuserer på motivet. På framsiden finner du også et selfiekamera som alltid er klar for litt moro.

Om du liker å spille på mobilen, glimter A33 til med en såkalt Frame Booster-funksjon, som legger til bilder mellom bilder – noe som gjør gamingopplevelsen din smidigere. Alt innhold kommer til sin rett på et 6,4" TFT Infinity-V-display, og takket være 5G-støtten kan du spille på nettet, streame film eller se på sportssendinger uten forsinkelser eller lange lastetider.

Passer for: Unge trenger en god mobil med mange funksjoner.

Kjøp Galaxy A33

Galaxy A54

Et nytt tilskudd til Samsungs A-serie – som består av kraftige mobiler til en rimeligere prislapp – er Galaxy A54.

Den lekre og lyssterke Super AMOLED-skjermen på 6,4" har 120 Hz-oppdatering og er dermed svært godt egnet til å spille spill og strømme videoer, så vel som vanlig surfing.

Det første du vil legge merke til når du kikker på baksiden av A54 er et veldig ikonisk kameraoppsett: tre metallsirkler på rad og rekke. Det er her selve telefonens kronjuvel sitter: en moderne, lyssterk vidvinkel på hele 50 megapiksler.  Med blenderåpning på f/1.8 og Samsungs nattfotografi-teknologi vil du kunne ta bilder i nær sagt alle lysforhold, med flotte resultater.

Galaxy A54 er også utstyrt med et stort batteri på 5000 mAh som kan holde opptil to dager på én lading.

Kjøp Galaxy A54

Galaxy A14

Samsungs A-serie har lenge vært en favoritt blant rimeligere mobiler, og Galaxy A14 er intet unntak.

Her får du mye funksjonalitet og også en gedigen skjerm, selvsagt med Samsungs strålende AMOLED-teknologi. Hele 6,6 tommer får du å boltre deg på her!

Et kamera på 50 megapiksler er heller ingenting å kimse av, ei heller batteriet på 5000 mAh. Her skal det godt gjøres å gå tom for saft i løpet av en dags bruk. Ja, også er det selvsagt hurtiglading om behovet skulle melde seg.

Sikkerheten trenger du heller ikke bekymre deg for: Samsungs klasseledende biometri med Knox-sikring er på plass, via en sidestilt fingeravtrykkssensor.

Kjøp Galaxy A14

Galaxy XCover 5

Er du en aktiv type – enten det er i skog og mark eller på byggeplassen? Da kan Galaxy XCover 5 være noe for deg.

Dette er en robust mobil i et enkelt og lett format. Mobilen tåler en trøkk eller ti, ettersom den oppfyller standardkravene som stilles av det amerikanske forsvaret (for eksempel at tåler den vibrasjoner over lengre perioder, gjentatte støt samt ekstremt høye og lave temperaturer). Galaxy XCover 5 er også IP68-klassifisert, noe som betyr at den tåler nedsenking i opptil 1,5 meter dypt vann i 30 minutter. I tillegg er den beskyttet mot smuss og støv.

Selv om mobilen har en stor og god 5,3”-skjerm, er den også smal og slank med en tykkelse på bare 9,2 mm. Den ligger godt i hånda, selv med hansker – og med en smart spesialknapp får du kjapp tilgang på de mest brukte funksjonene.

Kjøp Galaxy XCover 5

Husk tilbehøret!

Og når du først har kjøpt deg en ny Samsung, er det kanskje på tide å beskytte den med et deksel – eller lade den på best mulig vis?