Samsung

Slik velger du en Samsung som passer for deg

Samsung har et stort utvalg av knallgode mobiler. Men hvordan finner du den som passer deg? Her er en liten oversikt som kan være til hjelp.

Samsung guide

Samsung er kanskje den mest folkelige mobilprodusenten. De har en mobil som passer til ethvert behov – og enhver lommebok. Enten du vil ha den mest avanserte mobilteknologien eller en trygg førstegangstelefon, finner du garantert en Samsung som dekker behovet.

Men hvilken mobil bør du velge? Her har du en liten håndsrekning.

Galaxy S24

Skal du ha en ny Android-mobil i 2024, er Galaxy S24 et naturlig sted å starte. Mobilen byr det aller meste du måtte ønske deg av ny mobilteknologi – og er klar til bruk med 5G.

I år er det kanskje det største trekkplasteret Galaxy AI – Samsungs kunstige intelligens (KI, som vi korter det til på norsk) som kan endre måten du bruker mobilen på.

Blant annet får du en egen personlig tolk i lomma: Er du i telefonen med en som snakker et annet språk, kan Live Translate oversette det den andre sier, både som lyd og tekst – i sanntid! Galaxy AI gir også en helt ny måte å søke på nettet. Tegner du en sirkel rundt noe du ser i en video eller et bilde, vil KI-en google det du ser. 

I tillegg får du (selvfølgelig) den nyeste kamerateknologien – som også får god hjelp av KI – og den mest lyssterke Samsung-skjermen noensinne.

Passer for: Deg som vil ha den nyeste Android-teknologien.

Kjøp Galaxy S24

Galaxy S24+

Plus-mobilene til Galaxy S-serien er som regel for dem som bruker mobilen mye og trenger en litt større og kraftigere mobil. Galaxy S24+ er intet unntak.

I tillegg til nyvinningene vi gikk igjennom med ovenfor, får du også et større og kraftigere batteri, mer arbeidsminne og muligheten for inntil 512 GB lagringsplass.

S24+ har også en større og helt fantastisk skjerm på 6,7 tommer (6,2 tommer på S24). I tillegg til at den er lysere enn noensinne, har den også adaptiv oppdateringsfrekvens som justeres mellom 1-120Hz, avhengig av hva du bruker mobilen til. Altså: Skjermen tilpasser seg deg: lynrask når du spiller eller surfer, strømbesparende når du ikke klikker eller sveiper like heftig.

Passer for: Deg som bruker mobilen mye – også til spill og strømming.

Kjøp Galaxy S24+

Galaxy S24 Ultra

Er dette den ultimate Android-mobilen? Det skal du ikke se bort ifra – Galaxy S24 Ultra pusher grensen for hva det er mulig å gjøre med en mobiltelefon.

Kraftmobilen har verdens kanskje aller beste mobilkamera, med et hovedkamera på hele 200 MP. Nytt av året er oppsettet for optisk zoom som enkelt lar deg hoppe mellom fire avstander når du tar bilder: 2x, 3x, 5x og 10x. Ikke bare er det sømløst i bruk, bildene blir også utrolig skarpe på alle nivåene. 

Galaxy S24 Ultra er også helt rå på nattfoto, og med smart programvare under panseret, er det knapt nok en eneste situasjon mobilen ikke briljerer. Få (om noen) mobiler kan matche de skarpe og lyse bildene du tar med årets Ultra.

Og ikoniske S Pen er selvfølgelige med – et kjempefint verktøy for å virkelig utnytte KI-funksjonene på den gigantiske skjermen.

Passer for: Deg som vil ha den aller ypperste mobilteknologien på markedet.

Kjøp Galaxy S24 Ultra

Galaxy Z Flip5

Samsung Galaxy Z Flip5 er mobilen for deg som ønsker en stor skjerm – som kan brettes sammen til en liten mobil. I sammenbrettet modus er den så liten at den enkelt får plass i lommen. I åpen modus er hovedskjermen like stor som skjermen på Galaxy S24+.

Galaxy Z Flip5 er utstyrt med den største frontskjermen noensinne på en Galaxy Z Flip, et 3,4" stort Flex Window. Kompakt og flott fra alle vinkler – denne brettbare mobilen er like praktisk som anvendelig.

Du får den beste selfie-opplevelsen noensinne med FlexCam som gjør hver eneste vinkel til din beste. Uansett hvilket kamera du bruker, er det herlig enkelt med Galaxy Z Flip5.

Her får du også et batteri som varer lenge. Utstyrt med en kraftfull prosessor, og kreftene fordeles slik at du kan fortsette å strømme serier eller game til langt ut i de små timer. Vil du hale ut kreftene ytterligere, kan du aktivere lavt strømforbruk.

Passer for: Deg som vil ha en stilig og kraftfull brettbar mobil.

Kjøp Galaxy Z Flip5

Galaxy A55

Kraftfull og finere enn noen gang. Nye Galaxy A55 er en rimelig mobil som ikke firer på funksjonaliteten. Galaxy A55 har alle funksjoner som gjør det mulig å bruke telefonen slik du ønsker. Med ny design og lekre farger kan du glede deg over den hver eneste dag. Dessuten har den en attraktiv pris.

Metall møter glass. Den enkle og forbedrede A-serien har en ikonisk design med tre kameraer i et flatt design for et enkelt og intuitivt grep. I tillegg er den laget av Corning® Gorilla® Glass Victus®+, noe som gjør den enda mer støtbestandig.

Galaxy A55 har et 50 MP OIS hovedkamera, 8 MP Ultra Wide og 5 MP makrokamera – pluss et selfiekamera på 32 MP. Det betyr at du kan ta like fine bilder midt på natten som midt på dagen. Forbedret zoom gjør bildene skarpe både på avstand og på detaljnivå.

Kjøp Galaxy A55

Galaxy Z Fold5

Både mobil og nettbrett: Samsung Galaxy Z Fold5 er mobilen for deg som ønsker en stor skjerm – som kan brettes sammen til en smidig mobil for enhåndsbruk. Klar til jobb, spill og underholdning – overalt.

Møt mobilen med stor skjerm for kinolignende opplevelser overalt. Nyt multitasking og gaming – perfekt for jobb og underholdning. Dessuten får du et kraftig kamera i toppklassen. Og alt dette får du plass til i lommen.

Det avanserte kamerasystemet og den unike formfaktoren med to store skjermer lar deg sette opp ditt eget mobilstudio, komplett med 30x Space Zoom. Slik at du kan ta enda flere bilder, zoome og redigere med mer kreativ frihet.

Si hei til Multi Window! Den mest avanserte multitasking-opplevelsen på en Samsung Galaxy-mobil lar deg ha tre vinduer åpne samtidig – slik at du kan strømme, sende e-post og spille enda mer.

Passer for: Deg som vil bruke fremtidens mobilteknologi i dag.

Kjøp Galaxy Z Fold5

Galaxy S23

Det er absolutt verdt å ta en titt på fjorårets Galaxy S-serie – altså S23, S23+ og S23 Ultra. 

Disse har mange av Samsungs viktigste og mest etterspurte funksjoner, og fås nå til en hyggeligere pris. Selv om mye skjer på et år innen mobilteknologi, holder S23-mobilene seg utrolig godt. 

Blant de mange smarte egenskapene og funksjonene finner vi fantastiske kamerasystemer med imponerende skarphet og nattfoto, smart AI med Object Eraser som «visker vekk» uønskede elementer fra bildene din, lynrask skjerm og kraftige batterier. 

Mange vil også ha glede av favoritten Galaxy S23 FE, som tar med seg de beste og mest brukte funksjonene fra S23-mobilene – til en litt lavere pris.

Her er det svært mye mobil for pengene. Det er, tross alt, mobilene som la lista for 2023. 

Passer for: Deg som ofte er på farten – og elsker å ta bilder.

Kjøp Galaxy S23

Galaxy A34

Galaxy A34 har hele fem kameraer (fire bak, ett foran), som er integrert i mobilen på en måte som gjør at de ikke tar større plass enn de må. Med ultravidvinkelkameraet får du fanget opp ekstra mye på bildet, men du kan gå tettere på med makroobjektivet. Selve hovedkameraet har 48 MP, og sørger for å fange opp fargesterke og knivskarpe bilder – mens dybdekameraet fokuserer på motivet. På framsiden finner du også et selfiekamera som alltid er klar for litt moro.

Om du liker å spille på mobilen, glimter A34 til med en såkalt Frame Booster-funksjon, som legger til bilder mellom bilder – noe som gjør gamingopplevelsen din smidigere. Alt innhold kommer til sin rett på en skjerm på 6,6 tommer, og takket være 5G-støtten kan du spille på nettet, streame film eller se på sportssendinger uten forsinkelser eller lange lastetider.

Passer for: Unge som trenger en god mobil med mange funksjoner.

Kjøp Galaxy A34

Galaxy A54

Et nyere tilskudd til Samsungs A-serie – som består av kraftige mobiler til en rimeligere prislapp – er Galaxy A54.

Den lekre og lyssterke Super AMOLED-skjermen på 6,4" har 120 Hz-oppdatering og er dermed svært godt egnet til å spille spill og strømme videoer, så vel som vanlig surfing.

Det første du vil legge merke til når du kikker på baksiden av A54 er et veldig ikonisk kameraoppsett: tre metallsirkler på rad og rekke. Det er her selve telefonens kronjuvel sitter: en moderne, lyssterk vidvinkel på hele 50 megapiksler.  Med blenderåpning på f/1.8 og Samsungs nattfotografi-teknologi vil du kunne ta bilder i nær sagt alle lysforhold, med flotte resultater.

Galaxy A54 er også utstyrt med et stort batteri på 5000 mAh som kan holde opptil to dager på én lading.

Kjøp Galaxy A54

Galaxy A15

Samsungs A-serie har lenge vært en favoritt blant rimeligere mobiler, og årets nykommer, A15 5G, er intet unntak.

Her får du mye funksjonalitet og også en skarp skjerm, selvsagt med Samsungs strålende SuperAMOLED-teknologi. Hele 6,5 tommer får du å boltre deg på her!

Et hovedkamera på 50 megapiksler er heller ingenting å kimse av, ei heller batteriet på 5000 mAh. Her skal det godt gjøres å gå tom for strøm i løpet av dagen. Ja, også er det selvsagt hurtiglading om behovet skulle melde seg.

Sikkerheten trenger du heller ikke bekymre deg for: Samsungs klasseledende biometri med Knox-sikring er på plass, via en sidestilt fingeravtrykkssensor.

Kjøp Galaxy A15

Galaxy XCover 6 Pro

Er du en aktiv type – enten det er i skog og mark eller på byggeplassen? Da kan Galaxy XCover 6 Pro være noe for deg.

Dette er en robust mobil som tåler en trøkk eller ti, ettersom den oppfyller standardkravene som stilles av det amerikanske forsvaret. For eksempel tåler den vibrasjoner over lengre perioder, gjentatte støt samt ekstremt høye og lave temperaturer. XCover 6 Pro er også IP68-klassifisert, noe som betyr at den tåler nedsenking i opptil 1,5 meter dypt vann i 30 minutter. I tillegg er den beskyttet mot smuss og støv.

Mobilen har en stor og god skjerm på 6,6 tommer med både høy oppløsning og oppdateringsfrekvens. Med andre ord: Den er rask i bruk og gir deg rikelig med plass til å se å gjøre det du trenger, også ute i felt. 

Kjøp Galaxy XCover 6 Pro

Husk tilbehøret!

Og når du først har kjøpt deg en ny Samsung, er det kanskje på tide å beskytte den med et deksel – eller lade den på best mulig vis?