Slik velger du en Samsung som passer for deg

Samsung guide

Samsung har et stort utvalg av knallgode mobiler. Men hvordan finner du den som passer deg? Her er en liten oversikt som kan være til hjelp.

Samsung er kanskje den mest folkelige mobilprodusenten. De har en mobil som passer til ethvert behov – og enhver lommebok. Enten du vil ha den mest avanserte mobilteknologien eller en trygg førstegangstelefon, finner du garantert en Samsung som dekker behovet.

Men hvilken mobil bør du velge? Her har du en liten håndsrekning.

Er du på jakt etter en ny Samsung-mobil?
Se hele utvalget!

Samsung Galaxy S22 5G

Skal du ha en ny Android-mobil i 2022, er Samsung Galaxy S22 et naturlig sted å starte.Mobilen byr det aller meste du måtte ønske deg av ny mobilteknologi – og er klar til bruk med 5G.

Det allsidige kamerasystemet kan ta sylskarpe bilder på inntil 50 megapixler. Nytt av året er en teknologi Samsung kaller «Adaptive Pixel», hvor kameraet automatisk sammenstiller et flott høyoppløst bilde med en lyssterk versjon. Dermed blir sluttresultatet enda lysere, mer detaljer og med flottere farger.

Den heldekkende Dynamic AMOLED-skjermen er på 6,1" og har en oppdateringsfrekvens på 120 Hz – noe som forbedrer brukeropplevelsen drastisk. At skjermen oppdaterer seg raskere merker du for alvor når du spiller spill, men gjør også at vanlig bruk virker enda mer «smooth».

Passer for: Deg som vil ha den nyeste Android-teknologien.

Samsung Galaxy S22+ 5G

Plus-mobilene til Galaxy S-serien er som regel for dem som bruker mobilen mye og trenger en litt større og kraftigere mobil. S22+ 5G er intet unntak.

Også her finner du en fantastisk 120Hz skjerm på hele 6,6". Denne kommer virkelig til sin rett når du spiller mobilspill og strømmer filmer og TV-serier. Skjermen på S22+ er også blant de aller mest lyssterke noensinne – selv ikke den kraftigste sommersola forhindrer deg fra å se hva som skjer på skjermen.

I tillegg kommer det samme fantastiske kameraet, samt et vesentlig større batteri. I samspill med Samsungs lynraske egenutviklede prosessor er du trygg på at strømmen rekker til en dag med tung mobilbruk – og vel så det.

Passer for: Deg som bruker mobilen mye – også til spill og strømming

Samsung Galaxy S22 Ultra 5G

Er dette den ultimate Android-mobilen? Det skal du ikke se bort ifra – Galaxy S22 Ultra pusher grensen for hva det er mulig å gjøre med en mobiltelefon.

Kameraet med hele 108 MP har Samsungs hittil største sensor som tilpasser seg lysforholdene. I dårlige lysforhold, slipper sensoren inn ekstra mye lys, noe som gjør både bildetakning og filming i mørket til en drøm. S22 Ultra har zoom-ferdigheter få andre kan matche: med inntil 100x zoom, og med god hjelp av forbedret bildestabilisering, er det sjeldent noe er utenfor rekkevidde.

Dette er også den første Galaxy S-mobilen som har Samsungs smarte S Pen integrert i mobilen. Dette er en stor mobil – skjermen er på hele 6,8" – og da er det fint med litt hjelp til å navigere. Med S Pen kan du skrive på skjermen og raskt forvandle det til digital tekst, eller bruke den som fjernutløser for kameraet.

Passer for: Deg som vil ha den aller ypperste mobilteknologien på markedet.

Samsung Galaxy A53 5G

Et nytt tilskudd til Samsungs A-serie – som består av kraftige mobiler til en rimeligere prislapp – er Galaxy A53 5G.

Den lekre og lyssterke Super AMOLED-skjermen på 6,5" har 120 Hz-oppdatering og er dermed svært godt egnet til å spille spill og strømme videoer, så vel som vanlig surfing.

I tillegg til hovedkamera på 64 MP, ultravidvinkel og dybdekamera, har A53 et eget makrokamera som tar deg tett på motivet og løfter frem detaljene i bildet. Galaxy A53 har også Snapchat-filtre bakt inn i kamera-appen. Det gir deg enda flere muligheter til å leke deg med morsomme effekter og dele med vennene dine.

Galaxy A53 5G er også utstyrt med et stort batteri på 5000 mAh som kan holde opptil to dager på én lading.

Passer for: Deg som vil ha en av de kraftigste mobilene på markedet i det mellomste prissjiktet.

Samsung Galaxy S21 FE 5G

«FE» er en forkortelse for «Fan Edition», og det er svært passende. Galaxy S21 FE passer nemlig til de aller fleste tilhengere av god mobilteknologi.

Her får du alle de viktigste nyvinningene fra fjorårets S21-serie – med rå ytelse, til en hyggeligere pris. Mobilen har et kraftig og lysfølsomt trippelkamera i skjønn harmoni med avansert kunstig intelligens (AI). Du kan blant annet knipse et bilde og «viske vekk» uønskede elementer med Object Eraser. 

I tillegg får du et knallgodt selfiekamera som er perfekt til selvportretter og videosamtaler, en lynrask 120 Hz-skjerm og et batteri som varer og varer.

Passer for: Deg som ofte er på farten – og elsker å ta bilder.

Samsung Galaxy Z Fold4 5G

Brettemobiler er kanskje den største innovasjonen vi har sett på mobilfronten på en stund. Fjorårets Galaxy Z Fold3 var et bevis på at fremtiden allerede er kommet – og med oppfølgeren Z Fold 4 tar vi nok et steg i det mange mener er riktig retning.

Dette er telefonen for deg som vil ha det aller tøffeste: en telefon som folk vil snu seg etter på gaten – smarttelefon og nettbrett i samme dings. 

Z Fold4 har en 6,2" skjerm på utsiden av telefonen som ligner en alminnelig smarttelefon-skjerm, men når du åpner telefonen – slik du ville åpnet en bok –  utfolder det seg en enorm 7,6" brettbar skjerm. Samsung har faktisk laget brettbart glass for å gjøre skjermen robust.

Årets modell er ørlite tynnere og lettere, men det er fortsatt snakk om en solid mobil – med en utførelse som heldigvis føles robust og eksklusiv i bruk. Også kamerasystemet har fått et velfortjent løft, med 50 MP på hovedkameraet og en optisk zoom på 3x (det er nå på høyde med det du får i S22-toppmobilene).

Passer for: Deg som vil bruke fremtidens mobilteknologi i dag.

Samsung Galaxy Z Flip4 5G

Denne telefonen er et motestandpunkt, som Samsung selv sier. Telefonen er uten tvil inspirert av flip-telefonene vi husker fra 2000-tallet, men ser på ingen måte gammeldags ut. Knekken sitter i selve skjermen og i likhet med Z Fold4, har Z Flip4 120 Hz oppdateringsfrekvens, brettbart glass og IPX8-sertifisering som betyr at den skal tåle å ligge under mer enn en meter vann i en halv time. 

For at Galaxy Z Flip4 skal kunne holde tritt med deg hele dagen er batterikraften blitt økt og prosessoren optimalisert. Med et 10% større batteri holder den opptil 3 timer lenger enn forgjengeren. Z Flip4 har dessuten teknologi for 25 W hurtiglading, noe som gjør at du kan lade opptil 50 % på bare en halvtime. Årets modell har også en smalere ramme og et nettere hengsel, mens både skjermen og dekselet er blitt enda mer robust.

Flips lille skjerm, som er plassert på utsiden av telefonen, går fra å være 1,1" stor til å bli hele 1,9". Det betyr at du enklere kan lese meldinger, se varsler, ta bilder, skifte sang – uten å åpne telefonen.

Passer for: Deg som vil ha en toppmobil som ikke fyller hele lomma.

Samsung Galaxy Z Fold3 5G

Galaxy Z Fold3 er fortsatt en solid brettmobil for de ytterst kresne – med ønske om å ha både mobil og nettbrett enkelt tilgjengelig i lomma eller vesken. 

Sammenbrettet har Z Fold3 en 6,2" skjerm som lar deg bruke den som en vanlig mobiltelefon. Men når du vil surfe, jobbe, se film eller spille på et litt større skjerm, kan du enkelt åpne opp mobilen (som en bok) for å nyte den brettbare skjermen på 7,6".

Tidligere hadde Fold et hull i skjermen til kamera, men i Z Fold 3 har Samsung for første gang plassert selfie-kameraet under panelet. På utsiden sitter tre kameraer på 12 MP hver. Begge skjermene har en oppdateringsfrekvens på 120 Hz og den store skjermen kan endelig brukes med Samsungs S Pen sånn at du både kan bruke telefonen som notatblokk og lerret.

Passer for: Deg som liker stooore mobilskjermer.

Samsung Galaxy Z Flip3 5G

Både Flip og Folds metallramme er laget i et nytt materiale som Samsung kaller «Armor Aluminium», som skal være ti prosent sterkere enn tidligere materialer. Ifølge selskapet er dette materialet det sterkeste som noen gang har vært brukt i smarttelefoner – og noe som gjør at du føle deg trygg på at mobilen vil tåle den daglige «flippingen» opp og igjen når du bruker mobilen.

Heldigvis trenger du ikke alltid åpne opp mobilen for å få med deg den siste meldingen eller annen nyttig info– mye av dette vil du nemlig kunne få med deg på den 1,1" store skjermen som pryder utsiden av mobilen når den er sammenbrettet.

Lurer du på hvordan den er i bruk? Sjekk ut vår videotest

Passer for: Deg som vil ha en god brettemobil.

Samsung Galaxy A33 5G

At en mobil er rimelig, trenger heldigvis ikke lenger bety at du får et dårlig kamera med på kjøpet.

Samsung Galaxy A33 har hele fem kameraer, som er integrert i mobilen på en måte som gjør at de ikke tar større plass enn de må. Med ultravidvinkel-objektivet får du fanget opp ekstra mye på bildet, men du kan gå tettere på med makrobjektivet. Selve hovedkameraet har 48 MP, og sørger for å fange opp fargesterke og knivskarpe bilder – mens dybdekameraet fokuserer på motivet. På framsiden finner du også et selfiekamera som alltid er klar for litt moro.

Om du liker å spille på mobilen, glimter A33 til med en såkalt Frame Booster-funksjon, som legger til bilder mellom bilder – noe som gjør gamingopplevelsen din smidigere. Alt innhold kommer til sin rett på et 6,4" TFT Infinity-V-display, og takket være 5G-støtten kan du spille på nettet, streame film eller se på sportssendinger uten forsinkelser eller lange lastetider.

Samsung Galaxy A13

For noen vil det enkleste ofte være det beste – og da er det godt å vite at den rimelige Galaxy A13 gjør en suveren jobb for prisnivået den ligger på.

Her får du nemlig fem kameraer på kjøpet, der hovedkameraet med sine 50 MP fanger alle øyeblikkene med god fokushjelp fra dybdekameraet (også på portrettbildene du tar), mens ultravidvinkelkameraet gir deg mer av totalbildet og makrokameraet lar deg gå tett på detaljene med en naturlig bokeh-effekt.

Også frontkameraet støtter dybdeuskarphet, slik at du kan ta flotte selfies som setter deg i fokus.

Takket være det solide batteriet på 5 000 mAh kan du holde mobilen gående i opptil to dager, med en pålitelig og rask ytelse. Og er du glad i å se film eller spille, kan du koble til ørepropper for altoppslukende musikk- og filmopplevelser – her får du nemlig et fyldig og nøyaktig lydbilde fra Dolby Atmos.

Husk tilbehøret!

Og når du først har kjøpt deg en ny Samsung, er det kanskje på tide å beskytte den med et deksel – eller lade den på best mulig vis?