Slik velger du en Samsung som passer for deg

Samsung guide

Samsung har et stort utvalg av knallgode mobiler. Men hvordan finner du den som passer deg? Her er en liten oversikt som kan være til hjelp.

Samsung er kanskje den mest folkelige mobilprodusenten. De har en mobil som passer til ethvert behov – og enhver lommebok. Enten du vil ha den mest avanserte mobilteknologien eller en trygg førstegangstelefon, finner du garantert en Samsung som dekker behovet.

Men hvilken mobil bør du velge? Her har du en liten håndsrekning.

Er du på jakt etter en ny Samsung-mobil?
Se hele utvalget!
Samsung Galaxy S21

Samsung Galaxy S21 5G

Skal du ha en ny Android-mobil i 2021, er Samsung Galaxy S21 5G et naturlig sted å starte. Mobilen byr på det aller meste du måtte ønske deg av ny mobilteknologi – og er klar til bruk med 5G.

Det allsidige kamerasystemet består av vidvinkel, ultravidvinkel og en telefoto-linse på hele 64 megapixler – som muliggjør opptil vanvittige 30x zoom. Det gjør at du kan ta utrolig skarpe bilder, og i samspill med avansert kunstig intelligens, sikrer optikken at du får svært gode resultater i mørket.

Den heldekkende Dynamic AMOLED-skjermen er på 6.2 tommer og har en oppdateringsfrekvens på 120Hz – dobbelt av det som har inntil nylig har vært vanlig på mobiler. At skjermen oppdaterer seg raskere merker du for alvor når du spiller spill, men gjør også at vanlig bruk virker enda mer «smooth».

 • Fås i fargene grå, hvit, rosa og lilla

 • Pris: fra 7.499,-

Passer for: Deg som vil ha den nyeste teknologien Android kan by på.

Kjøp Samsung Galaxy S21 5G
Samsung Galaxy S21+ 5G

Samsung Galaxy S21+ 5G

Plus-mobilene til Galaxy S-serien er som regel for dem som bruker mobilen mye og ønsker en større og kraftigere mobil. Galaxy S21+ er intet unntak.

Også her finner du en knallgod 120Hz skjerm på hele 6.7 tommer. Denne kommer virkelig til sin rett når du spiller mobilspill og strømmer filmer og TV-serier

I tillegg kommer et vesentlig større batteri og den avanserte Snapdragon 888-chipen sikrer at strømmen rekker til en dag med tung mobilbruk – og vel så det. Galaxy S21+ støtter også trådløs og hurtiglading.

 • Fås i fargene svart, sølv og lilla

 • Pris: fra 9.699,-

Passer for: Deg som bruker mobilen til spill og strømming.

Kjøp Samsung Galaxy S21+ 5G
Samsung Galaxy S21 Ultra 5G

Samsung Galaxy S21 Ultra 5G

Er dette den ultimate Android-mobilen? Det skal du ikke se bort ifra – Galaxy S21 Ultra pusher nemlig grensen for hva det er mulig å putte i en mobiltelefon.

Kameraet er kanskje den mest merkbare oppgraderingen fra de andre S21-mobilene. Vidvinkelkameraet er på hele 108 MP, noe som gjør at du kan ta vanvittig skarpe bilder både på dagtid og etter mørkets frembrudd. S21 Ultra også to telefoto-linser som muliggjør inntil absurde 100x zoom.

Og syns du at en skjerm på 6.8 tommer er i største laget for tommelen? Da kan du glede deg over at S21 Ultra er kompatibel med Samsungs avanserte S Pen-stylus.

I tillegg får du en skarpere og litt større skjerm, et hvassere frontkamera og støtte for den nyeste standarden for trådløse nett, Wi-Fi 6.

 • Fås i fargene svart og sølv

 • Pris: fra 11.999,-

Passer for: Deg som vil ha den ypperste mobilteknologien på markedet.

Kjøp Samsung Galaxy S21 Ultra 5G
Samsung Galaxy S20 FE 5G

Samsung Galaxy S20 FE 5G

«FE» er en forkortelse for «Fan Edition», og det er svært passende. Galaxy S20 FE passer nemlig til de aller fleste er tilhengere av god mobilteknologi.

Her får du alle de viktigste nyvinningene fra fjorårets S20-serie med en helt rå ytelse – til en hyggeligere pris. Mobilen har et kraftig og lysfølsomt trippelkamera i skjønn harmoni med avansert kunstig intelligens (AI). Du kan blant annet trykke på utløseren én gang og la kameraet ta flere bilder. Etterpå hjelper den deg med å velge de 5-14 beste bildene.

S20 FE har også en lynrask 120Hz-skjerm og batterikapasitet til å holde koken i et par dager på kun én lading.

 • Fås i fargene blå, rød, lilla, grønn og hvit

 • Pris: fra 5.999,-

Passer for: Deg som ofte er på farten – og elsker å ta bilder.

Kjøp Samsung Galaxy S20 FE 5G
Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G

Samsung Galaxy Note20 Ultra

Her har du et lite stykke historie – Galaxy Note20 Ultra er nemlig den siste utgaven av Samsungs kraftige gigantmobiler i Note-serien, i hvert fall på en god stund.

Med en skjermstørrelse på 6.9 tommer, er Note20 Ultra en av de aller største på markedet – skreddersydd til bruk som et notatverktøy. Den medfølgende S Pen-stylusen er uhyre følsom og responsiv, og er dermed en perfekt kompanjong til den raske 120Hz-skjermen.

Det er også lekende enkelt å synkronisere notater, skisser og tegninger til en PC – faktisk kan det gå automatisk med programmer som Outlook, Office og OneNote.

Når du tar deg fri fra arbeidet, er Note20 Ultra også en rå underholdningsmaskin. S Pen kan blant annet brukes om fjernutløser for kameraet, og med Xbox Game Pass har du over hundre mobilspill å velge mellom.

 • Fås i fargene svart og bronse

 • Pris: fra 14.999,-

Passer for: Deg som trenger et kraftig og produktivt arbeidsverktøy – med litt lek på si.

Kjøp Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G
Samsung Galaxy A72

Samsung Galaxy A72

Et nytt tilskudd til Samsungs A-serie – som består av kraftige mobiler til en lavere prislapp – er store Galaxy A72.

Den lekre og lyssterke Super AMOLED-skjermen måler 6.7 tommer er svært godt egnet til å spille spill og strømme videoer, så vel som vanlig surfing. Skjermen er nemlig veldig rask og gjør scrollingen til en lek.

I tillegg til vidvinkel, ultravidvinkel og telefoto, har A72 et eget makrokamera som tar deg tett på motivet og løfter frem detaljene i bildet. Det store kamerahuset er overraskende kompakt, glir sømløst inn i den matte finishen og gir et unikt designuttrykk.

 • Fås i fargene svart, hvit, lilla og blå

 • Pris: fra 4.999,-

Passer for: Deg som trenger en stor skjerm til spill og strømming – til en rimelige penge.

Kjøp Samsung Galaxy A72
Samsung Galaxy A52s

Samsung Galaxy A52s

I likhet med den større A72, har Galaxy A52s en deilig formfaktor med rene linjer og avrundede kanter.

A52s er også en svært fremtidsrettet telefon: Den lynraske 6.5-tommers AMOLED-skjermen har en oppdateringsfrekvens på 120Hz, og mobilen er klar til bruk på det nye 5G-nettet.

Tar vi med at mobilen har et stort batteri (med støtte for hurtiglading), et moderne firekamera-system på baksiden og er både støv- og vannbestandig, så er det åpenbart at A52s er som skapt for mye lek og moro.

 • Fås i fargene svart, mint, fiolett og hvit

 • Pris: fra 4.499,-

Passer for: Deg som er ung og vil skille deg ut i mengden.

Kjøp Samsung Galasy A52 5G
Samsung Galaxy A32

Samsung Galaxy A32

Galaxy A32 er den rimeligste av årets Galaxy A-mobiler. Men ikke la deg lure – dette er en fantastisk mobil for en som ikke trenger den ypperste teknologien.

A32 er godt egnet for aktiv bruk, med et stort batteri som kan hurtiglades. På baksiden har mobilen et svært allsidig firekamera-system som gir mye rom for kreativitet og lekenhet.

Ettersom A32 er klar til bruk med 5G, er det også en fremtidsrettet telefon som du kan ha glede av i mange år fremover.

 • Fås i fargene svart, hvit, blå og lilla

 • Pris: fra 3.099,-

Passer til: Deg som skal ha din første mobil, eller ikke har behov for den råeste teknologien.

Kjøp Samsung Galaxy A32 5G
Samsung Galaxy Z Fold2 5G

Samsung Galaxy Z Fold3 5G

Brettemobiler er kanskje den største innovasjonen vi har sett på mobilfronten på en stund. Galaxy Z Fold3 er et bevis på at fremtiden allerede er kommet. 

Dette er telefonen for deg som vil ha det aller tøffeste: en telefon som folk vil snu seg etter på gaten – smarttelefon og nettbrett i samme dings. 

Z Fold3 har en 6,2" skjerm på utsiden av telefonen som ligner en alminnelig smarttelefon-skjerm, men når du åpner telefonen – slik du ville åpnet en bok –  utfolder det seg en enorm 7,6" brettbar skjerm. Samsung har faktisk laget brettbart glass for å gjøre skjermen robust.

Tidligere hadde Fold et hull i skjermen til kamera, men i årets modell har Samsung for første gang plassert selfie-kameraet under panelet. På utsiden sitter tre kameraer på 12 MP hver. Begge skjermene har en oppdateringsfrekvens på 120 Hz og den store skjermen kan endelig brukes med Samsungs S Pen sånn at du både kan bruke telefonen som notatblokk og lerret.

 • Fås i svart, grønn og sølv

 • Pris: Fra 19.499,-

Passer for: Deg som vil prøve ut fremtidens mobilteknologi.

Bestill Samsung Galaxy Z Fold3 5G
Galaxy Z Fold3

Samsung Galaxy Z Flip3 5G

Denne telefonen er et motestandpunkt, som Samsung selv sier. Telefonen er uten tvil inspirert av flip-telefonene vi husker fra 2000-tallet, men ser på ingen måte gammeldags ut. Knekken sitter i selve skjermen og i likhet med Z Fold3, har Z Flip3 120 Hz oppdateringsfrekvens, brettbart glass og IPX8-sertifisering som betyr at den skal tåle å ligge under mer enn en meter vann i en halv time. 

Både Flip og Folds metallramme er laget i et nytt materiale som Samsung kaller «Armor Aluminium», som skal være ti prosent sterkere enn tidligere materialer. Ifølge selskapet er dette materialet det sterkeste som noen gang har vært brukt i smarttelefoner.

Flips lille skjerm, som er plassert på utsiden av telefonen, går fra å være 1,1" stor til å bli hele 1,9" i årets modell. Det betyr at du enklere kan lese meldinger, se varsler, ta bilder, skifte sang – uten å åpne telefonen.

Lurer du på hvordan den er i bruk? Sjekk ut vår videotest

 • Fås i kremgul, lavender, svart og grønn

 • Pris: Fra 11.499,-

Passer for: Deg som vil ha det nyeste av mobilteknologi.

Bestill Samsung Galaxy Z Flip3 her

Hvor stor skjerm vil du ha?

For noen er det viktigere med stor skjerm enn god batterilevetid, mens andre vil ha en mindre mobil som passer rett i lomma. Her kan du sammenligne modellene.

Husk tilbehøret!

Og når du først har kjøpt deg en ny Samsung, er det kanskje på tide å beskytte den med et deksel – eller lade den på best mulig vis?