En informasjonskapsel er en tekstfil som inneholder en liten mengde informasjon som et nettsted kan sende til nettleseren din. Filen kan lagres på enheten som et anonymt merke som identifiserer enheten.

Telenor Norges nettsteder bruker egne og tredjeparts informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen og samle inn informasjon om bruksmønstre og interesser. Vi og tredjepart bruker også denne informasjonen til å vise annonser som er relevante for deg, samt for analyseformål og brukerundersøkelser.

Du kan slå av de fleste informasjonskapslene i nettleseren din, men vær klar over at nettsidene våre da kanskje ikke fungerer som forventet. For at du selv enkelt skal ha kontroll over hvilke informasjonskapsler som brukes, vil du første gang du besøker et av våre nettsted bli bedt om å sette innstillingene. Disse vil da gjelde for enheten og nettleseren du bruker, og du trenger ikke lete opp innstillingene i nettleseren. Du kan når som helst endre via innstillingene på våre nettsider.

Basert på dine samtykkevalg vil cookiedata som overføres til oss, eventuelt tredjepart, typisk være følgende:

  • Hvilken enhet du bruker når du besøker nettsiden vår, f. eks PC, nettbrett eller mobil slik at vi kan tilpasse visningen.

  • Omtrentlig geografisk plassering basert på IP adressen din for å kunne gi deg relevant informasjon der geografi spiller inn, f. eks mobildekning.

  • Hvilke sider og artikler du har klikket på når du besøker sidene våre for å forstå bedre hva du er interessert i slik at vi kan tilpasse innholdet bedre.

  • Hvilken side er det som leder deg inn til våre sider når en annonse fra oss hos en ekstern aktør for å måle effekten av annonseringen.

  • Om du er logget inn med Telenor Id kan vi også tilpasse sidevisningen basert på hvilke produkter og tjenester du har hos oss, og hvordan du bruker disse.

  • Om du ikke er logget inn vil historikken fra dine tidligere besøk gi oss bedre forståelse av dine interesser slik at vi kan tilpasse innhold og tilbud til deg

Informasjonskapsler Beskrivelse
Teknisk nødvendige Er nødvendige for at nettsidene våre skal fungere når du navigerer rundt.
Analyse og tilpasset innhold Hjelper oss å forstå hvordan nettsidene våre blir brukt og tilpasser nettsidene våre basert på valg du tidligere har tatt. Vi bruker: Adobe Analytics, Adobe Target, Adobe Audience manager, Adobe Media Optimizer, Tealium, Qualtrics (brukerundersøkelser) og Norstat (brukerundersøkelser).
Analyse og markedsføring Tilpasset annonsering via samarbeidspartnere. Vi bruker: Google Doubleclick bid manager, AdSens og Ads, Adform, Facebook og Snapchat