Slik velger du en iPhone som passer for deg

Velg rett iPhone for deg

Det er svært mange iPhoner å velge mellom, så hvordan vet du hvilken du skal gå for? Her er en liten oversikt som kan være til hjelp.

Kjøper du en iPhone er du garantert en god mobil. De siste årene har Apple levert den ene innertieren etter den andre.

Samtidig er det sånn at alle har ulike behov – ikke alle trenger det nyeste og mest avanserte innen mobilteknologi, mens andre vil ha det råeste som er mulig å oppdrive.

Er du usikker på hvilken iPhone du skal velge? Her har du en liten håndsrekning.

Er du på jakt etter en ny iPhone?
Se hele utvalget!

iPhone 13

Nye iPhone 13 er et glimrende sted å starte for alle som er ute etter en ny Apple-mobil.

Hjernen bak alle de iPhone 13-mobilene er den nye prosessoren, A15 Bionic, som skal overgå konkurrentene med god margin. Den sørger for at iPhone 13 har en helt rå ytelse, med kraft nok til nye og morsomme kamerafunksjoner og grafikkintensive spill. I tillegg er den langt mer strømeffektiv, noe som kommer godt med når du skal utnytte de ekstreme hastighetene på det nye 5G-nettet.

iPhone 13 har en lyssterk og skarp 6.1 tommer Super Retina XDR-skjerm og et nytt, avansert dobbeltkamerasystem.

Passer for: Deg som vil ha den nyeste iPhone-teknologien.

iPhone 13 mini

Til glede for mange, kommer også iPhone 13 i en «mini»-variant. Men ikke la deg lure av navnet – den eneste forskjellen på 13 mini og iPhone 13 er størrelsen (og prisen, selvfølgelig). 

Den lynraske Super Retina XDR-skjermen er på 5.4 tommer, og mobilen er dermed svært enkel og praktisk i bruk. Den tar ikke opp for mye plass, til tross for kraften som skjuler seg under panseret.

iPhone 13 mini har alle de viktigste teknologiske nyvinningene fra Apple. Det vil si et glimrende kamera med flust av nye funksjoner, en lynrask skjerm, robust og stilren design og lang batterilevetid.

Passer for: Deg som vil ha en mindre, men likevel superrå iPhone.

iPhone 13 Pro

Et teknologinivå over iPhone 13 finner vi iPhone 13 Pro, og det er særlig på kamerafronten at du merker forskjellen ved Pro-versjonen. 

Mobilen har et avansert trekamerasystem med en ny telelinse som også fungerer med nattmodus. Kameraet er mer lyssterkt enn forrige iPhone-generasjon og kan ta hakket mer detaljerte bilder enn tidligere. I tillegg kommer LiDAR-skanneren som sørger for enda bedre dybde i portrettbildene.

I likhet med den rimeligere iPhone 13 er den nye 13 Pro en 6.1 tommer Super Retina XDR-skjerm. Forskjellen er at Pro-skjermen er et knepp mer avansert med en adaptiv oppdateringsfrekvens opptil 120Hz, såkalt ProMotion. Det gjør at skjermnavigering, skrolling og spilling oppleves raskere og mer «smooth».

I likhet med de andre iPhone 13-mobilene, støtter også iPhone 13 Pro 5G til fulle.

Passer for: Foto- og videoentusiaster, mobilspillere – deg som bruker mobilen mye, rett og slett.

iPhone 13 Pro Max

Den største iPhone 13-mobilen har alt det Pro-versjonen har – i en enda større innpakning.

Alt ved iPhone 13 Pro Max oser størrelse og kraft: den lynraske ProMotion-skjermen er på 6.7 tommer, batteriet holder koken lengre enn Pro-modellen og A15 Bionic-prosessoren driver hele sulamitten. Du får også det samme raffe kamerasystemet som på iPhone 13 Pro, med den største sensoren Apple har lagt til nå og Nattmodus til alle de tre kameraene.

Her får du alt du kan forvente av en moderne toppmobil: 5G-støtte, superhurtig lading, førsteklasses byggematerialer og vannbestandighet.

Passer for: Deg som vil ha i pose og sekk – og enda litt til.

iPhone SE 5G

iPhone SE har raskt vist seg å bli en favoritt for mange, ettersom den pakker vanvittig mye kraft i en kjent og kjær innpakning ... uten at det koster skjorta.

I 2022-modellen får du fortsatt gjensyn med «gamle» favoritter som hjemknappen og Touch ID, og mobilen har en nærmest identisk formfaktor som populære iPhone 8, med en fargerik skjerm på 4.7 tommer. På innsiden er imidlertid alt så rått som det kan bli, med samme strømgjerrige chip som iPhone 13, som sørger for glimrende ytelse til spilling, fotografering og filming, samt lynrask surfing via 5G.

Mobilen støtter trådløs og hurtiglading, har portrettmodus og kan filme i 4K.

Passer for: Deg som skal ha din første mobil, eller ønsker en kraftig og rimeligere iPhone.

iPhone 12

iPhone 12 er et trygt og godt valg for alle som vil ha en ny mobil. Her får du en flott og lyssterk Super Retina XDR-skjerm, et glimrende dobbeltkamera som også tar gode bilder i dårlig lys, trådløs lading og 5G-støtte.

Hjernen bak det hele er den raskeste chipen i noen smarttelefon, A14 Bionic. Den sikrer lynrask og strømeffektiv ytelse uansett hva du bruker mobilen til.

iPhone 12-skjermen er på 6.1 tommer og mobilen kommer i et unikt og robust design.

Passer for: Deg som vil ha en ny og kraftig iPhone.

iPhone 12 mini

Alt vi skrev om ovenfor om iPhone 12 kan limes inn her. Den eneste virkelig store forskjellen mellom den modellen og iPhone 12 mini er den fysiske størrelsen – og dermed også prislappen.

12 mini-skjermen er på nette 5.4 tommer, og gjør seg ikke bort i selskap med de større iPhone 12-modellene. Det gjør at mobilen ligger utrolig godt i hånden – du kan nå så godt som hele skjermen med tommelen (avhengig av håndstørrelsen din, selvfølgelig).

Ellers er det ingen kompromisser å spore: iPhone 12 mini har den samme raske chipen, Super Retina XDR-skjerm og dobbelkamera-systemet som iPhone 12.

Passer for: Deg som vil ha nyere mobilteknologi i en mindre mobil – til en rimelige pris.

iPhone SE

Også 2020-modellen iPhone SE vil være en spennende mobil for mange. Her er formfaktoren og de ytre funksjonene like som 2022-modellen, med hjemknapp og Touch ID og en Retina HD-skjerm på 4.7 tommer. På innsiden finner du den fortsatt kjappe A13 Bionic-prosessoren, som du finner i iPhone 11 Pro.

2020-modellen av iPhone SE støtter trådløs og hurtiglading, har portrettmodus og kan filme i 4K.

Passer for: Deg som skal ha din første mobil, eller ønsker en kraftig og rimeligere iPhone ... men ikke må ha 5G og den aller råeste ytelsen.

Husk tilbehøret!

Om du vil spare enda litt mer, og samtidig gjøre en bærekraftig handel, har vi også en rekke brukte iPhone-modeller til salgs ... alle sammen gode som nye!

Og når du først har kjøpt deg en ny iPhone, er det kanskje på tide å beskytte den med et deksel – eller lade den på best mulig vis?