Slik velger du en iPhone som passer for deg

Velg rett iPhone for deg

Det er svært mange iPhoner å velge mellom, så hvordan vet du hvilken du skal går for? Her er en liten oversikt som kan være til hjelp.

Kjøper du en iPhone er du garantert en god mobil. De siste årene har Apple levert den ene innertieren etter den andre.

Samtidig er det sånn at alle har ulike behov – ikke alle trenger det nyeste og mest avanserte innen mobilteknologi, mens andre vil ha det råeste som er mulig å oppdrive.

Er du usikker på hvilken iPhone du skal velge? Her har du en liten håndsrekning.

Er du på jakt etter en ny iPhone?
Se hele utvalget!
iPhone 13

iPhone 13

Nye iPhone 13 er et glimrende sted å starte for alle som er ute etter en ny Apple-mobil.

Hjernen bak alle de iPhone 13-mobilene er den nye prosessoren, A15 Bionic, som skal overgå konkurrentene med god margin. Den sørger for at iPhone 13 har en helt rå ytelse, med kraft nok til nye og morsomme kamerafunksjoner og grafikkintensive spill. I tillegg er den langt mer strømeffektiv, noe som kommer godt med når du skal utnytte de ekstreme hastighetene på det nye 5G-nettet.

iPhone 13 har en lyssterk og skarp 6.1 tommer Super Retina XDR-skjerm og et nytt, avansert dobbeltkamerasystem.

 • Fås i fargene rød, hvit, svart, blå og rosa

 • Pris: fra 9.799,-

Passer for: Deg som vil ha den nyeste iPhone-teknologien.

Kjøp iPhone 13
iPhone 13 Pro

iPhone 13 Pro

Et teknologinivå over iPhone 13 finner vi iPhone 13 Pro, og det er særlig på kamerafronten at du merker forskjellen ved Pro-versjonen. 

Mobilen har et avansert trekamerasystem med en ny telelinse som også fungerer med nattmodus. Kameraet er mer lyssterkt enn forrige iPhone-generasjon og kan ta hakket mer detaljerte bilder enn tidligere. I tillegg kommer LiDAR-skanneren som sørger for enda bedre dybde i portrettbildene.

I likhet med den rimeligere iPhone 13 er den nye 13 Pro en 6.1 tommer Super Retina XDR-skjerm. Forskjellen er at Pro-skjermen er et knepp mer avansert med en adaptiv oppdateringsfrekvens opptil 120Hz, såkalt ProMotion. Det gjør at skjermnavigering, skrolling og spilling oppleves raskere og mer «smooth».

I likhet med de andre iPhone 13-mobilene, støtter også iPhone 13 Pro 5G til fulle.

 • Fås i fargene grå, gull, sølv og blå

 • Pris: fra 12.299,-

Passer for: Foto- og videoentusiaster, mobilspillere – deg som bruker mobilen mye, rett og slett.

Kjøp iPhone 13 Pro
iPhone 13 Pro Max

iPhone 13 Pro Max

Den største iPhone 13-mobilen har alt det Pro-versjonen har – i en enda større innpakning.

Alt ved iPhone 13 Pro Max oser størrelse og kraft: den lynraske ProMotion-skjermen er på 6.7 tommer, batteriet holder koken lengre enn Pro-modellen og A15 Bionic-prosessoren driver hele sulamitten. Du får også det samme raffe kamerasystemet som på iPhone 13 Pro, med den største sensoren Apple har lagt til nå og Nattmodus til alle de tre kameraene.

Her får du alt du kan forvente av en moderne toppmobil: 5G-støtte, superhurtig lading, førsteklasses byggematerialer og vannbestandighet.

 • Fås i fargene grå, gull, sølv og blå

 • Pris: fra 13.499,-

Passer for: Deg som vil ha i pose og sekk – og enda litt til.

Kjøp iPhone 13 Pro Max
iPhone 13 mini

iPhone 13 mini

Til glede for mange, kommer også iPhone 13 i en «mini»-variant. Men ikke la deg lure av navnet – den eneste forskjellen på 13 mini og iPhone 13 er størrelsen (og prisen, selvfølgelig). 

Den lynraske Super Retina XDR-skjermen er på 5.4 tommer, og mobilen er dermed svært enkel og praktisk i bruk. Den tar ikke opp for mye plass, til tross for kraften som skjuler seg under panseret.

iPhone 13 mini har alle de viktigste teknologiske nyvinningene fra Apple. Det vil si et glimrende kamera med flust av nye funksjoner, en lynrask skjerm, robust og stilren design og lang batterilevetid.

 • Fås i fargene rød, hvit, svart, blå og rosa

 • Pris fra 8.499,-

Passer for: Deg som vil ha en mindre, men likevel superrå iPhone.

Kjøp iPhone 13 mini
iPhone 12

iPhone 12

iPhone 12 er et trygt og godt valg for alle som vil ha en ny mobil. Her får du en flott og lyssterk Super Retina XDR-skjerm, et glimrende dobbeltkamera som også tar gode bilder i dårlig lys, trådløs lading og 5G-støtte.

Hjernen bak det hele er den raskeste chipen i noen smarttelefon, A14 Bionic. Den sikrer lynrask og strømeffektiv ytelse uansett hva du bruker mobilen til.

iPhone 12-skjermen er på 6.1 tommer og mobilen kommer i et unikt og robust design.

 • Fås i fargene svart, hvit, blå, rød, grønn og lilla

 • Pris: fra 8.499,-

Passer for: Deg som vil ha en ny og kraftig iPhone.

Kjøp iPhone 12
iPhone 12 Pro

iPhone 12 Pro

Ett steg opp finner vi iPhone 12 Pro. Her finner du også den fantastiske Super Retina XDR-skjermen på 6.1 tommer og superchipen A14 Bionic.

iPhone 12 Pro har, i tillegg til vidvinkel og ultravinkel, en telefoto-linse som gir deg enda bedre forutsetninger for å ta fantastiske bilder og videoer. I tillegg har den en LiDAR-sensor for lysmåling som sørger for enda raskere autofokus og bedre AR-funksjonalitet.

Du kan også ta i bruk Apples bildeformat ProRaw som åpner for en rekke nye redigeringsmuligheter.

 • Fås i fargene grå, gull, blå og sølv

 • Pris: fra 11.499,-

Passer for: Deg som bruker mobilen mye til å ta bilder og videoer.

Kjøp iPhone 12 Pro
iPhone 12 Pro Max

iPhone 12 Pro Max

Det ligger i navnet: iPhone 12 Pro Max er proppet full med noe av den raffeste mobilteknologien på markedet. Dette er mobilen som virkelig viser kraften i A14 Bionic-chipen.

Kameraet på iPhone 12 Pro Max har en større bildebrikke enn 12 Pro. Denne kan ta inn mer lys, og dermed ta enda bedre bilder – uansett lysforhold. Den er også hakket hvassere på bildestabilisering, noe som kommer godt med både når du filmer og tar stillbilder. 

12 Pro Max-skjermen er på hele 6.7 tommer og egner seg ypperlig både til spill og strømming.

 • Fås i fargene svart, blå, gull og sølv

 • Pris: fra 12.599,-

Passer for: Deg som vil få «max» ut av mobilen din.

Kjøp iPhone 12 Pro Max
iPhone 12 mini

iPhone 12 mini

Alt vi skrev om ovenfor om iPhone 12 kan limes inn her. Den eneste virkelig store forskjellen mellom den modellen og iPhone 12 mini er den fysiske størrelsen – og dermed også prislappen.

12 mini-skjermen er på nette 5.4 tommer, og gjør seg ikke bort i selskap med de større iPhone 12-modellene. Det gjør at mobilen ligger utrolig godt i hånden – du kan nå så godt som hele skjermen med tommelen (avhengig av håndstørrelsen din, selvfølgelig).

Ellers er det ingen kompromisser å spore: iPhone 12 mini har den samme raske chipen, Super Retina XDR-skjerm og dobbelkamera-systemet som iPhone 12.

 • Fås i fargene svart, hvit, blå, rød, grønn og lilla 

 • Pris: fra 6.999,-

Passer for: Deg som vil ha nyere mobilteknologi i en mindre mobil – til en rimelige pris.

Kjøp iPhone 12 mini
iPhone SE

iPhone SE

Svært mange ble henrykte da Apple slapp iPhone SE i 2020. Mobilen pakker vanvittig mye kraft i en kjent og kjær innpakning.

iPhone SE er et gjensyn med «gamle» favoritter som hjemknappen og Touch ID. Den har en nærmest identisk formfaktor som populære iPhone 8, en Retina HD-skjerm på 4.7 tommer – med innmaten til en iPhone 11 Pro. Kraften kommer fra den lynhurtige A13 Bionic-prosessoren, som sørger for glimrende ytelse til spilling, fotografering og filming.

Mobilen støtter trådløs og hurtiglading, har portrettmodus og kan filme i 4K.

 • Fås i fargene svart, hvit og rød

 • Pris: fra 4.999,-

Passer for: Deg som skal ha din første mobil, eller ønsker en kraftig og rimeligere iPhone.

Kjøp iPhone SE

Hvor stor skjerm vil du ha?

For noen er det viktigere med stor skjerm enn god batterilevetid, mens andre vil ha en mindre mobil som passer rett i lomma. Her kan du sammenligne modellene.

Husk tilbehøret!

Om du vil spare enda litt mer, og samtidig gjøre en bærekraftig handel, har vi også en rekke brukte iPhone-modeller til salgs ... alle sammen gode som nye!

Og når du først har kjøpt deg en ny iPhone, er det kanskje på tide å beskytte den med et deksel – eller lade den på best mulig vis?