Iphone

Slik velger du en iPhone som passer for deg

Det er svært mange iPhoner å velge mellom, så hvordan vet du hvilken du skal gå for? Her er en liten oversikt som kan være til hjelp.

Velg rett iPhone for deg

Kjøper du en iPhone er du garantert en god mobil. De siste årene har Apple levert den ene innertieren etter den andre.

Samtidig er det sånn at alle har ulike behov – ikke alle trenger det nyeste og mest avanserte innen mobilteknologi, mens andre vil ha det råeste som er mulig å oppdrive.

Er du usikker på hvilken iPhone du skal velge? Her har du en liten håndsrekning.

iPhone 15

Mens du med iPhone 14-serien måtte kjøpe en Pro-modell for å få gleden av det Apple kaller en «dynamisk øy», er dette standard på alle de nyeste iPhone 15-modellene – inkludert denne. Denne «øya» er det lille området som omslutter selfie-kameraet og Face ID-sensoren øverst på skjermen, i stedet for «busslommen» vi kjenner fra tidligere modeller.

Den dynamiske øya utvider seg straks en app har noe å melde, slik at du kan bli servert nyttig informasjon i sanntid – uten at hele skjermen må tas i bruk. Dette kan være alt fra retningsanvisninger i en kart-app, til hvilken sang som spilles i en musikk-app.

Ellers har iPhone 15 nå endelig fått USB-C, som gjør at du kan lade den med samme kabel som mange andre av dingsene dine. Også kameraet er helt nytt og svært imponerende, med blant annet 48 megapiksler og en helt ny portrettmodus som blant annet lar deg bestemme fokus etter at bildet er tatt.

Kjøp iPhone 15

iPhone 15 Plus

iPhone 15 Plus er akkurat samme mobilen som iPhone 15, bare større. Her er skjermen på 6,7 tommer.

Enten du liker å se film eller game, er det helt topp for opplevelsen. Kanskje du liker å ha større skriftstørrelse ... eller bare har store lommer og liker en god skjerm?

Uansett vil du ikke savne noe med denne modellen. I likhet med iPhone 15 har du har superkrefter levert fra A16 Bionic, som er den samme chipen som i iPhone 14 Pro-modellene. Denne kan kjøre alt av spill og apper, og sikrer en silkemyk mobilopplevelse. Gjennom hele døgnet, takket være både et litt større batteri og en svært energieffektiv chip.

Passer for: Deg som vil ha den aller nyeste iPhone-teknologien ... med større skjerm.

Kjøp iPhone 15 Plus

iPhone 15 Pro

Hei hvor det går! iPhone 15 Pro sparer ikke på noe når det kommer til verken kraft eller design.

For første gang har Apple tatt i bruk det svært sterke og ultralette metallet Titan i en iPhone-ramme, som kombinert med et aluminiumslag på innsiden gir deg en enda tøffere og mer slitesterk mobil ... samtidig som den er den letteste Pro-modellen til dags dato.

På mobilens side er den tradisjonelle bryteren for skru lyden av og på blitt byttet ut med en langt mer fleksibel «action-knapp» – eller handlingsknapp på norsk. Denne kan du tilpasse etter eget ønske. Fortsatt kan du skru av og på lyden med et langt trykk – men du kan også velge at knappen skal aktivere for eksempel kamera, taleopptak, lommelykt eller en snarvei du selv kan lage.

iPhone 15 Pro har også en 3x optisk zoom i det ellers svært imponerende kamerarigget, samt den nye A17 Pro-chipen. Her er det ikke spart på noe, med kraft som tilsvarer det mange forventer fra en stasjonær PC.

Passer for: Deg som ikke er fornøyd før du får hendene dine på det aller beste, eller som vil ha en toppmobil du vet vil vare i mange, mange år.

Kjøp iPhone 15 Pro

iPhone 15 Pro Max

I tillegg til alt det som gjør iPhone 15 Pro fantastisk, får du i iPhone 15 Pro Max en større skjerm, mer batteri ... og 5x optisk zoom.

Den store skjermen gir deg fullt utbytte fra den rå kraften til A17 Pro-chipen, som i år virkelig har dratt på ekstra når det kommer til grafikk i spill. Den økte grafikkytelsen i GPU-en åpne det for hardware-basert ray tracing, som enkelt forklart gir langt mer imponerende lysgjengivelse i spill.

Faktisk er ytelsen på iPhone 15 Pro nå så god, at vi snart får oppleve konsollspill som «Resident Evil: Village» og «Resident Evil:4» fra Capcom og «Assassin’s Creed: Mirage» fra Ubisoft – rett på mobilen.

Passer for: Deg som elsker store skjermer, å ta bilder og ikke har noe imot rå spill- og filmopplevelser også på farta.

Kjøp iPhone 15 Pro Max

iPhone 14

iPhone 14 er et glimrende sted å starte for alle som er ute etter en svært bra Apple-mobil.

Hjernen bak alle iPhone 14-mobilene er den samme som i forrige generasjon, A15 Bionic, som fortsatt overgår de fleste konkurrentene. Denne sørger for at iPhone 14 har en helt rå ytelse, med kraft nok til nye og morsomme kamerafunksjoner og grafikkintensive spill. I tillegg er den langt mer strømeffektiv, noe som kommer godt med når du skal utnytte de ekstreme hastighetene på 5G-nettet.

iPhone 14 har en lyssterk og skarp 6.1 tommer Super Retina XDR-skjerm og et nytt, avansert dobbeltkamerasystem som nå også tar mye bedre bilder i mørke omgivelser.

Passer for: Deg som vil ha noe av det beste iPhone byr på til hverdagsbruk, uten at det må være siste toppmodell.

Kjøp iPhone 14

iPhone 14 Plus

Dette var den største nyheten i iPhone 14-portefølje – bokstavelig talt: En mobil som har de samme spesifikasjonene som iPhone 14, men med en større skjerm på 6,7 tommer.

Dette er åpenbart noe folk ønsker, uten å nødvendigvis måtte ta steget helt opp til de dyrere Pro-modellene (denne modellen erstatter også den langt mindre mini-versjonen som ble avsluttet med 13-serien).

Utover at iPhone 14 Plus har de samme unike kamerafunksjone til iPhone 14, med bedre bilder i dårlig lys, gir den økte størrelsen også den beste batteritiden noensinne.

Passer for: Deg som vil ha rå iPhone-teknologi ... med større skjerm.

Kjøp iPhone 14 Plus

iPhone 14 Pro

Med denne mobilen introduserte Apple det de selv kaller «Dynamic Island» – et pilleformet område som erstatter den tidligere «busslommen» som har preget skjermtoppen på de siste års iPhone-modeller.

Denne dynamiske øya er en sammensmelting mellom hardware og software: Her finner du nemlig frontkamera og sensorer plassert i et litt mindre område enn før – men dette området kan også utvide seg for å vise nyttig informasjon på mobilen.

iPhone 14 Pro har en skjerm på 6,1, som er mer lyssterk enn før med en maks på 2000 nits –dobbelt så mye som hos iPhone 13 Pro, og perfekt i solskinn og for HDR-innhold. Nytt for Pro-skjermene er også at de alltid kan være påskrudd, slik vi allerede kjenner fra Apple Watch.

Med A16 Bionic-chipen får du langt mer kraft på alle områder, også på fotofronten. Bedre optikk, større sensorer og kunstig intelligens gir fantastiske fotomuligheter, med bedre detaljnivåer og fargegjengivelse på alt du fanger opp ... samt bedre muligheter for proffotografer.

Passer for: Foto- og videoentusiaster, mobilspillere – deg som bruker mobilen mye, rett og slett.

Kjøp iPhone 14 Pro

iPhone 14 Pro Max

Her får du alle de fantastiske funksjonene fra iPhone 14 Pro, bare med en enda større skjerm på 6,7 tommer.

Begge Pro-modellene kan skilte med en ny hurtigmodus for 2x optisk zoom, en bedre makrofunksjon, samt at den ultravide linsen tar tre ganger så gode bilder i mørke omgivelser målt i forhold til forgjengerne.

Den større størrelsen gir også her fordeler på batterifronten: Selv med en mengde nye funksjoner holder batteriet til iPhone 14 Pro Max hele dagen, med opptil 29 timer med videoavspilling.

Passer for: Deg som vil ha i pose og sekk – og enda litt til.

Kjøp iPhone 14 Pro Max

iPhone 13

iPhone 13 vil fortsatt være et svært godt valg for alle som er ute etter en ny Apple-mobil.

Med den fortsatt imponerende prosessoren A15 Bionic, som du også finner i nyere iPhone-lanseringer, har du mer enn nok kraft til å gjøre det du ønsker ... og mer til. I tillegg er chipen strømeffektiv, noe som kommer godt med når du skal utnytte de ekstreme hastighetene på det nye 5G-nettet.

iPhone 13 har en lyssterk og skarp 6.1 tommer Super Retina XDR-skjerm og et avansert dobbeltkamerasystem.

Passer for: Deg som vil ha det beste iPhone kan by på, men ikke higer etter toppmodellen.

Kjøp iPhone 13

iPhone SE

iPhone SE har raskt vist seg å bli en favoritt for mange, ettersom den pakker vanvittig mye kraft i en kjent og kjær innpakning ... uten at det koster skjorta.

I denne 2022-modellen får du fortsatt gleden av «gamle» favoritter som hjemknappen og Touch ID, og med en fargerik skjerm på 4.7 tommer. På innsiden er modellen utstyrt med samme strømgjerrige chip som iPhone 13, som sørger for glimrende ytelse til spilling, fotografering og filming, samt lynrask surfing via 5G.

Mobilen støtter trådløs og hurtiglading, har portrettmodus og kan filme i 4K.

Passer for: Deg som skal ha din første mobil, eller ønsker en kraftig og rimeligere iPhone.

Kjøp iPhone SE

iPhone 12

iPhone 12 er et trygt og godt valg for alle som vil ha en ny mobil. Her får du en flott og lyssterk Super Retina XDR-skjerm, et glimrende dobbeltkamera som også tar gode bilder i dårlig lys, trådløs lading og 5G-støtte.

Hjernen bak det hele er den fortsatt kjappe chipen A14 Bionic, som sikrer rask og strømeffektiv ytelse uansett hva du bruker mobilen til.

iPhone 12-skjermen er på 6.1 tommer og mobilen kommer i et unikt og robust design.

Passer for: Deg som vil ha en god iPhone til daglig bruk.

Kjøp iPhone 12

iPhone 11

iPhone 11 er en allsidig og kraftig mobil, med et glimrende dobbeltkamera og smart teknologi. Gjennom maskinlæring gir Smart HDR deg god drahjelp særlig når du tar portrettbilder – med vakkert lys, naturtro skygger og mye hudtoner.

Den flotte Liquid Retina HD-skjermen er på 6.1 tommer. Ettersom den har fått et år på baken, kan du også få den til en hyggeligere pris enn årets modeller.

Passer for: Deg som elsker å ta bilder og ikke trenger den aller nyeste teknologien – men likevel ønsker en bra mobil.

Kjøp iPhone 11

Husk tilbehøret!

Og når du først har kjøpt deg en ny iPhone, er det kanskje på tide å beskytte den med et deksel – eller lade den på best mulig vis?

Om du vil spare enda litt mer, og samtidig gjøre en bærekraftig handel, har vi også en rekke brukte iPhone-modeller til salgs ... alle sammen gode som nye!