Dette er sommerens mest solgte mobiler

Gutt med mobil på trampoline
Mobilsalget tok definitivt ikke ferie i år! Vi har sett nærmere på hvilke mobiler som har hoppet opp på sommerens toppliste.

Det har vært bra med trafikk i Telenorbutikken og nettbutikken på telenor.no i juni, juli og august. Vi kan konstatere at iPhone fortsatt troner på toppen, men Samsung nærmer seg …

Her er sommerens topp 10-liste:

1. iPhone XS

iPhone XS befester sin posisjon som nummer 1. Den har solgt best i Oslo, Stavanger og Drammen, og er blant de tre mest solgte mobilene i øvrige tettsteder og resten av landet.

2. iPhone XR

Den mest populære mobilen i Bergen, Kristiansand, Fredrikstad/Sarpsborg, Tønsberg og Porsgrunn/Skien.

3. Samsung Galaxy S10+

S10+ klatrer opp på pallen, godt hjulpet av Ålesund, hvor den har solgt klart mest av alle mobiler i sommer. Kjetil Simonsen, Head of Devices & Accessories hos Telenor, forklarer salgsfremgangen:

– S10-modellene har vært et friskt pust fra Samsung, hvor bedre batterikapasitet og kamera virkelig har gjort det verdt å oppgradere fra S8/S9 og lignende modeller. At S10+ gjør det bra er ikke unaturlig, da vi de seneste årene har sett at mange kunder har preferanse for større mobilskjerm.

– I tillegg til størrelsen, har S10+ større batteri og et ekstra frontkamera for å gi deg flere portrettfunksjoner. Her får man en super mobil uansett hvilken av de to man velger, om man ikke ønsker å ta en titt på Samsung Galaxy Note 10 som nettopp er sluppet i markedet.

Er du også nysgjerrig på S10+?

Se hva som skjedde når to sykkelkompiser testet den under en opplevelsesrik sykkeltur.

Øvrige mobiler på listen:

4. iPhone XS Max

5. Samsung Galaxy S10

6. iPhone 8

7. Huawei P30 Pro

8. Samsung Galaxy A50

Simonsen er imponert over hva Samsung har fått til med sin Galaxy A-serie:

– Man har fått mange og svært gode mobiler til en langt lavere pris enn toppmodellene. A50 er den som har blitt mest populær i Norge og vi kan anta det er på grunn av et godt kamera, stort batteri og flott design, og det til en god markedspris. Her er et svært godt eksempel på hva vi kaller «value for money».

A50 selger bra over hele landet, spesielt i Trondheim hvor den er den tredje mest solgte mobilen i sommer.

9. iPhone 8 Plus

10. iPhone 7

Lyst på ny mobil, men finner ingen favoritt på sommerens topp-10-liste? Da er det bare å følge med … Høsten betyr nye, spennende mobillanseringer, og vi venter i spenning på hva som kommer!