Med disse mobilene tar du fantastiske bilder

kamera samsung galaxy s23 ultra 5g tar fantastiske bilder

Når det kommer til bildekvalitet og kamerateknologi, overgår disse mobilene alt det vi har sett tidligere.

iPhone 14-mobilene, Samsung Galaxy S23-serien og Sony Xperia 1 III er noen av de beste mobilkameraene på markedet – med helt nye, unike kamerafunksjoner.

Her er noe av det som gjør dem så fantastiske:

iPhone 14, 14 Plus, 14 Pro og 14 Pro Max

Apple sin iPhone 14-serie kan alle kan skilte med fantastiske kamerafunksjoner ... som gir minst like fantastiske bilder.

Både iPhone 14 og den litt mindre iPhone 14 Plus kan skilte med et dobbelkamerasystem på baksiden, som samlet sett gir foto- og filmmuligheter på et svært viderekomment nivå.

Med 14 Pro og Pro Max får du sågar enda en linse: Toppmodellen har et enda mer avansert kamerasystem med høyere lysfølsomhet og oppløsning enn tidligere iPhone-generasjoner.

iphone 14 zoom
NYTT ZOOM-NIVÅ: iPhone 14 Pro og Pro Max har en ekstra «hurtigknapp» for 2x optisk zoom på hovedkameraet. Det kommer ofte godt med.

Hovedobjektivet på de to minste modellene, 14 og 14 Plus, slipper inn 49 prosent mer lys enn før. Det merkes godt når man er ute om natten og tar bilder. Dessuten er sensoren i hovedobjektivet så stor at man får en vesentlig kontrast mellom bakgrunn og forgrunn i bildene helt naturlig.

iPhone 14 Pro og 14 Pro Max kommer også med helt fantastisk optiske zoom-kvaliteter tettere på motivet og kan brukes i Portrettmodus. Toppmodellene har også en helt ny «quad-pixel»-sensor som utnytter så mye lys som mulig for å fange flotte zoom- og nattbilder.

Alle iPhone 14-telefonene kommer også med et TrueDepth-kamera på fremsiden som kan fokusere på flere motiver samtidig og slipper inn mer lys enn det som var mulig tidligere. Dermed kan du ta de beste iPhone-selfiene noensinne!

Samsung Galaxy S23, S23+ og S23 Ultra

Samsung Galaxy S23 Ultra tar fantastiske bilder

Alle de tre (5G-klare) Galaxy S23-modellene er utstyrt med et avansert flerkamerasystem. De to rimeligste, S23 og S23+, har et kraftig hovedkamera, vidvinkel og et ultravidvinkel-objektiv, som gjør at kameraet kan fange det menneskeøyet ser. Dermed trenger du ikke være redd for at du ikke får fanget alt du ser for deg når knipser. Bildene har naturlig lys, god kontrast og balanserte farger.

Og som vanlig er kameraet helt rått i mørket. Alle S23-mobilene har en stor bildesensor, som blant annet kommer godt i nattmodusen. Da settes flere eksponeringer sammen til ett skarpt bilde – selv om lysforholdene ikke er optimale.

Hovedkameraet på Galaxy S23 Ultra har en gigantisk bildebrikke på utrolige 200 MP, noe som gjør at du kan beskjære og forstørre deler av et bilde og likevel få et vanvittig detaljert sluttresultat.

Ønsker du ikke så mye etterarbeid, har Samsung en løsning på det og: S23 Ultra nemlig et ekstra zoomkamera på baksiden. De to kameraene samarbeider for å gjøre så enkelt som mulig å få gode resultater når du ikke kommer deg tettere på motivet. Faktisk er det mulig å oppnå absurde 100x zoom.

Filmentusiaster vil også glede seg over muligheten til å filme i 8K-oppløsning. Ikke bare får du videoer som er et kinolerret verdig – du kan også ta ut høyoppløselige bilder som ser glimrende ut på egenhånd.

Sony Xperia 1 III 5G

Som én av verdens fremste kameraprodusenter har Sony tradisjon for å lage kameraorienterte smarttelefoner. Sony Xperia 1 III (uttales «one mark three») kommer med tre kameraer bak og ett foran.

Ultra vidvinkel, standard vidvinkel og et teleobjektiv med to brennvidder. Det muliggjøres av bevegelig glass som flytter på seg i objektivet: Man kan nesten si at du får to objektiver i ett.

Alle objektivene er på 12 MP og ønsker du full kontroll over bildene dine kan du velge å fotografere i RAW-format. 

Sony Xperia 1 III er en mobil for filmentusiasten

Og det er en knallsterk skjerm Sony disker opp med her. Oppdateringsfrekvens i skjerm er ikke noe alle er opptatt av, men når du først har tatt skrittet til 120 Hz, er det ingen vei tilbake. I forhold til for eksempel iPhone, med sine 60 Hz, oppleves skjermen silkemyk. Høy oppdateringsfrekvens koster mer batteri å drive enn lav oppdateringsfrekvens og derfor må du en tur i innstillinger for å aktivere 120 Hz.

Men det er det verdt.

Xperia 1 III er ekstra stas for de som foretrekker bevegelige bilder: I Cinema Pro-appen finner du en rekke valg, også for den kresne. Du kan velge mellom forskjellige fargeprofiler, oppløsning, ISO og objektiv – og filme i alt fra 23,98 til 120 bilder i sekundet.

Fargeprofilen Venice CS er en flat profil med høy dynamisk rekkevidde, som gir rom for fargekorreksjon i etterkant. Har du en filmskaper i magen kan du åpne klippene i Adobe Premiere og redigere og justere eksponering og farge. Med forskjellige fargeprofiler kan klippene bli rent cinematiske.

Her kan du se noen klipp som er laget med Xperia 1 III:

Telefonen kan også brukes som ekstern monitor om du arbeider med større kameraer. En nisjete funksjon, men som er verdt å trekke frem – også her er det flott at Sony tviholder på 3,5 mm lydutgang.

Også må det jo nevnes, spesielt for kameraentusiastene: Xperia 1 III har en fysisk utløserknapp, kan du velge fokus ved å holde knappen halvveis inn, akkurat som på et tradisjonelt kamera.

info icon

Ta godt vare på bildene dine

Som Telenor-kunde har du ubegrenset lagringsplass i Min Sky inkludert i ditt abonnement. Det betyr at du kan lagre bildene dine trygt i en sky, og du trenger ikke bekymre deg for minnene dine hvis du skulle miste mobilen eller gå tom for plass.

I Min Sky kan du lagre bilder og videoer, lage album og dele de med venner, og fremkalle mobilbildene dine direkte i appen!

Ta vare på minnene dine med Min Sky