Med disse mobilene tar du fantastiske bilder

kameramobiler iphone 15 pro tar fantastiske bilder

Når det kommer til bildekvalitet og kamerateknologi, overgår disse mobilene alt det vi har sett tidligere.

iPhone 15-mobilene, Samsung Galaxy S23-serien og Google Pixel 8 og Pixel 8 Pro er noen av de beste mobilkameraene på markedet – med helt nye, unike kamerafunksjoner.

Her er noe av det som gjør dem så fantastiske:

iPhone 15, 15 Plus, 15 Pro og 15 Pro Max

Formmessig er Apple sine nye iPhone 15-mobiler relativt like fjorårets iPhone 14-serie, men under panseret har det skjedd en god del. Først og fremst er det verdt å nevne at de to kraftigste modellene, 15 Pro og Pro Max, kommer med den nye A17 Pro-prosessoren som er nesten like kraftig som brikken du finner i Apples Mac-er!

beste kameramobiler iphone 15 pro kamera

Det blir fort merkbart når du tar bilder. Årets mobiler gjør nemlig noe veldig smart: Når du trykker en gang på utløserknappen, vil iPhone 15 Pro og Pro Max i realiteten ta to bilder: ett med det nye 48 MP hovedkameraet og ett med 12 MP ultra vidvinkel-kameraet. Detaljer i bildet hentes fra sistnevnte, mens farger og lys plukkes fra førstnevnte, før mobilen syr sammen de to for å gi sylskarpe bilder.

Kult er det også at når du tar et bilde av en person (eller en hund eller katt) med det vanlige kameramoduset, lagres informasjon om dybdeskarpheten. Du kan deretter velge å gjøre bildet om til et «portrettbilde» med uskarp bakgrunn – uten å måtte bytte til portrettmodus. Alle iPhone 15-mobilene gjør dette.

For de som liker å filme med mobilen, har Pro og Pro Max-modellene et nytt kort i ermet. ProRes er nemlig blitt enda kraftigere, og gir deg større frihet når du fargekorrigerer og legger til effekter i etterarbeidet.

Med iPhone 15 og 15 Plus kan du ta opp HDR-video i 4K med flotte detaljer, farger og kontrast. Du kan også dra nytte av Handlingsmodus for å unngå ustødige håndholdte opptak, eller prøve Filmatisk modus i 4K og la mobilen auto­matisk flytte fokuset til det viktigste motivet.

Samsung Galaxy S23, S23+ og S23 Ultra

Samsung Galaxy S23 Ultra tar fantastiske bilder

Alle de tre (5G-klare) Galaxy S23-modellene er utstyrt med et avansert flerkamerasystem. De to rimeligste, S23 og S23+, har et kraftig hovedkamera, vidvinkel og et ultravidvinkel-objektiv, som gjør at kameraet kan fange det menneskeøyet ser. Dermed trenger du ikke være redd for at du ikke får fanget alt du ser for deg når knipser. Bildene har naturlig lys, god kontrast og balanserte farger.

Og som vanlig er kameraet helt rått i mørket. Alle S23-mobilene har en stor bildesensor, som blant annet kommer godt i nattmodusen. Da settes flere eksponeringer sammen til ett skarpt bilde – selv om lysforholdene ikke er optimale.

Hovedkameraet på Galaxy S23 Ultra har en gigantisk bildebrikke på utrolige 200 MP, noe som gjør at du kan beskjære og forstørre deler av et bilde og likevel få et vanvittig detaljert sluttresultat.

Ønsker du ikke så mye etterarbeid, har Samsung en løsning på det og: S23 Ultra nemlig et ekstra zoomkamera på baksiden. De to kameraene samarbeider for å gjøre så enkelt som mulig å få gode resultater når du ikke kommer deg tettere på motivet. Faktisk er det mulig å oppnå absurde 100x zoom.

Filmentusiaster vil også glede seg over muligheten til å filme i 8K-oppløsning. Ikke bare får du videoer som er et kinolerret verdig – du kan også ta ut høyoppløselige bilder som ser glimrende ut på egenhånd.

Google Pixel 8 og 8 Pro

beste kameramobiler google pixel 8 pixel 8 pro

Googles Pixel-telefoner er relativt nye for de fleste norske forbrukere – de var å finne i butikkhyllene her til lands for første gang i fjor. Det kommer ikke som noen overraskelse at Google kan levere smarte og forbrukervennlige mobiler – og det er heller ikke overraskende at kunstig intelligens (KI) ligger bak viktige funksjoner i de nye Pixel 8 og Pixel 8 Pro. 

Unikt design har de også – kamerahuset som bretter seg ut som et belte på baksiden av mobilene.

«Vanlige» Pixel 8 har et 50 MP vidvinkel-kamera og et 12 MP ultra vidvinkel-kamera. Sistnevnte er byttet ut med et 48 MP kamera på Pro-versjonen, og har i tillegg en 48 MP telelinse.

beste kameramobiler google pixel pro 8 kameraapp

Det er riktignok hva du kan oppnå med kameraene som gjør Pixel-telefonene unike. En veldig smart funksjon kalles «Beste bilde». Når du tar et gruppebilde, kan du knipse flere bilder og dem sammen for å få best mulig resultat. Det i seg selv er ikke noe nytt, men her kan du faktisk velge den beste varianten av hver person – og mobilen får det til å se ut som ett bilde. 

Eller hvis det er kommet noe i bildet du helst ikke vil ha med. Med «Magisk Redigering» kan du endre på objekter, flytte dem eller endre størrelsen – eller fjerne dem helt. Her er det KI som gjør jobben!

Google har også fått på plass et slags viskelærfunksjon for lyd. Er det noen sjenerende lyder i videoene dine – biler, bind eller byggestøy – kan du bruke Magisk viskelær og redusere støyen med noen få trykk. 

Og så må det jo også nevnes at kameraene i seg selv tar fantastiske bilder, selv i krevende lysforhold!

info icon

Ta godt vare på bildene dine

Som Telenor-kunde har du ubegrenset lagringsplass i Min Sky inkludert i ditt abonnement. Det betyr at du kan lagre bildene dine trygt i en sky, og du trenger ikke bekymre deg for minnene dine hvis du skulle miste mobilen eller gå tom for plass.

I Min Sky kan du lagre bilder og videoer, lage album og dele de med venner, og fremkalle mobilbildene dine direkte i appen!

Ta vare på minnene dine med Min Sky