Samsung Galaxy Watch Active er en elegant treningspartner

Vårens lanseringer
Denne smarte treningsklokken passer for alle.
Smartklokker er for alvor i vinden. Ikke bare kan de ta imot telefonsamtaler, meldinger og spille av musikk – de er også i ferd med å bli et allsidig alternativ til pulsklokker og aktivitetsmålere.
Samsung er naturligvis på ballen, og deres Galaxy Watch er en av de beste smartklokkene som er tilgjengelig her til lands. Nå har de også kommet med en mindre – og rimeligere – utgave, spesielt myntet på den treningsglade. 
Etter noen uker med Galaxy Watch Active på håndleddet, kan vi med sikkerhet si at dette er en smartklokke som passer for de aller fleste – og da spesielt dem som trenger et ekstra dytt opp av sofaen og over dørstokken.

Elegant og diskret

Det første vi legger merke til med Galaxy Watch Active, er den enkle utformingen. Dette er på ingen måte negativt – men tvert imot svært elegant.
Rammen er av aluminium, med en skjerm laget av solid, ripebestandig glass. Klokken har to små navigasjonsknapper: Den ene tar deg tilbake til forrige skjerm, den andre fører tilbake til hjemskjermen. Sistnevnte tilpasser du lett i mobilappen Samsung Wear, hvor du også finner mange andre tilpasningsmuligheter.
Den sirkelformede klokken har en diameter på 39,5 mm og er 10,5 mm tykk – altså oppfattes den som langt nettere enn mange andre smartklokker på markedet i dag. Galaxy Watch Active veier dessuten bare 25 gram og tar dermed svært liten plass – både i bokstavelig og billedlig forstand.
Klokken er nemlig svært diskret også i måten den kommuniserer med deg, via små vibrasjoner på håndleddet. Selv om klokken kan gi deg svært mange forskjellige varslinger, er det lett å velge hva du ønsker å motta.
Samsung er kjent for å lage gode mobilskjermer, og Galaxy Watch Active gjør seg ikke bort i selskapets bærbare sortiment. Skjermen er svært lyssterk og har rike, klare farger. Selv på skyfrie sommerdager hadde vi ingen problemer med å få med oss treningsinformasjonen mens vi løp.
Samsung Galaxy Watch Active

Måler det meste

Galaxy Watch Active arbeider tett med Samsung Health-appen (tilgjengelig både på Android og iPhone). I appen får du en grundig oversikt over tilstanden din her og nå – men også en historisk oversikt. Klokken måler blant annet forbrente kalorier, varigheten av treningsøkter og annen aktivitet, puls og stressnivå.
Klokken kan måle nærmere 40 ulike aktiviteter, blant annet løping, sykling, svømming og diverse styrkeøvelser som knebøy og benkpress. Du kan legge til snarveier til øvelsene du bruker mest, slik at det er enkelt å starte treningsøkter manuelt. 
Vi har tatt flere testløp med klokken, og inntrykket er at den innebygde GPS-en måler rute, avstand og hastighet presist. Selv da vi lot mobiltelefonen ligge hjemme, registrerte Galaxy Watch Active hele ruten uten problemer.
Spesielt på de dagene du føler deg litt sliten, vil de positive tilbakemeldingene og oppmuntringene fra klokken kunne inspirere deg. Om du sitter litt for lenge uten å bevege deg, vil du bli spurt om du ikke vil gjøre noen armvridninger. Merker klokken at du er stresset, får du tilbud om noen effektive pusteøvelser. Og er du ute og går i et raskt tempo, vil klokken heie deg fram.
Har du på klokken om natten får du også informasjon om hvordan du har sovet. Da ser du enkelt hvor lenge du har sovet, men også hvor godt du har sovet – altså hvor lang tid du har tilbrakt i de ulike søvnstadiene.

Tilpass til ditt behov

Du styrer klokken ved å sveipe eller trykke på skjermen, i tillegg til de to fysiske navigasjonsknappene på siden. Sveiper du mot høyre, får du oversikt over varslene dine. Derfra kan du velge å åpne varselinnstillingene, og lett styre varsler fra stort sett alle tjenestene (kalles «widgeter») du har installert på klokken. Dette er noe du også får en fin oversikt over i Samsung Wear-appen på mobilen.
Det er disse widgetene som virkelig får klokken til å tikke. Galaxy Watch Active måler utrolig mye forskjellig og presenterer det oversiktlig på klokken – men kan i tillegg kjøre en rekke andre apper.
Blant en flora av widgeter finner vi blant annet den populære treningsappen Strava, samt strømmetjenestene Spotify og Tidal. Disse lar deg lagre musikk offline på klokken, eller strømme den direkte til trådløse øreplugger eller hodetelefoner via Bluetooth (selve klokken har ingen høyttaler). Det er verdt å gjenta: du kan la mobilen ligge hjemme når du er ute og jogger – uten å miste nyttige funksjoner.
Du navigerer mellom ulike widgeter ved å sveipe mot venstre på klokken, og du kan også trykke og holde på en widget for å fjerne den fra oppsettet. Dette kan du også gjøre i Gear-appen på mobilen, og her kan du også endre på rekkefølgen. Gear fungerer forøvrig på andre Android-telefoner og iPhone. 
På samme måte kan du også velge utseende på urskiven. Disse ser rett og slett skikkelig stilige ut – og står i stil med selve klokken. For å bytte skive, klikker og holder du inne midt på skjermen, og kan da lett velge ny front etter humøret. Disse kan du også tilpasse etter hvilken informasjon du vil ha synlig direkte på selve urskiven. Du kan for eksempel ha et mer tradisjonelt utseende til hverdagslig bruk, og kjapt bytte til en «treningsskive» når du setter i gang en treningsøkt.

Krefter som varer

Ifølge Samsung kan Galaxy Watch Active klare inntil 45 timer før den må lades opp igjen. Det krever en rimelig konservativ bruk – hvis GPS-en jobber for fullt samtidig som du spiller av musikk, holder den stort sett gjennom en vanlig dag før du må lade den.
Likevel: Vi kjente aldri på ladeangsten under våre joggeturer, selv med GPS aktivert og musikkavspilling over bluetooth. Klokken har også nyttige innstillinger for batteristyring.
Ladestasjonen som følger med i pakken tar liten plass og er enkel å pakke med seg. Ettersom Galaxy Watch Active støtter trådløs lading er den en god følgesvenn til Samsung Galaxy S10 og S10+ – som begge har trådløs batterideling. Du kan altså lett gi smartklokken litt batteri fra mobiltelefonen når sitter på jobb.
info icon

Dette er Samsung Galaxy Watch Active

  • Flott design: Klokken har en stilrent utforming og sitter diskret på armen din. Det intuitive operativsystemet gjør klokken svært enkel å bruke.
  • Innebygd GPS: Nesten 40 ulike aktiviteter er forhåndsinnstilt og klokken gir deg informasjon om alt fra kaloriforbrenning, hjerterytme og presis posisjonsdata.
  • Nyttig helseinformasjon: Registrer hvor mye hvile du får om natten, og varsler deg hvis du er stresset og trenger et pust i bakken.
  • Trådløs lading: Klokken lades på en kompakte ladestasjonen som følger med – eller på baksiden av din Samsung Galaxy S10 eller S10+. 
  • Stort apputvalg: Støtter mange populære apper som Strava og Spotify. Musikk kan lagres lokalt og kan nytes selv når mobilen ikke er i nærheten.
  • Enkel å tilpasse: Velg mellom flere stilige urskiver og tilpass klokken til omgivelsene og humøret.