Samsung

Test: Galaxy Watch5 er like sporty som den er elegant

Galaxy Watch5 er like naturlig å bruke på jobb som på joggetur.

Samsung Galaxy Watch5

Skal du ha en smartklokke, må du som regel gjøre en prioritering: Vil du ha en hverdagsklokke som er en forlengelse av mobilen, og som ikke gjør seg bort når du pynter deg på en lørdag? Eller vil du ha en treningsklokke som tåler en trøkk og lar deg fange opp alle detaljene om treningen og helsen din?

Samsung Galaxy Watch5 treffer en uvanlig god balanse mellom disse to – og utmerker seg på begge områder. Det gjenspeiles både i design, funksjonalitet og byggekvalitet. Det er en klokke det føles like naturlig å bruke i et bursdagsselskap som i buldreveggen. 

Her er våre erfaringer med klokken etter å ha hatt den på håndleddet et par uker.

Klargjort for eSIM

Watch5 byr selvsagt på alt det nyeste og beste av smartklokkefunksjoner. Du kan for eksempel sende og motta meldinger og anrop med eSIM, og legge inn bankkortet og bruke klokka til betalinger. 

Kombinasjonen av eSIM og Samsung Pay (eller Google Wallet) gjør at du kan gå ut døra uten å ha med verken mobil eller lommebok, og likevel ha alt det du trenger. Det er spesielt genialt når du er ute og løper eller trener. Du er tilgjengelig om noen vil ha tak i deg, og får kjøpt deg en energidrikk eller proteinshake på butikken ved å tæppe klokka på terminalen, uten å måtte ha med deg noe annet enn husnøkkelen din.
Finn ut mer om hvorfor du bør velge eSIM i smartklokken

Laget for å være med på alt

For en smartklokke som skal være med overalt, med en aktiv livsstil, kreves det spesielt tre ting: Det første er såklart at den har funksjonene du ønsker deg. De to andre er batteri og byggekvalitet. 

Alt dette er forbedret med Watch5 sammenlignet med forgjengerne. 

Nesten hele poenget med en klokke som dette er at den skal være med på det som skjer, bokstavelig talt døgnet rundt. Blant funksjonene i Watch5 er nettopp en avansert søvncoach, som måler en rekke aspekter ved søvnkvalitet og som gir deg tilpassede råd og veiledning for bedre søvn. Et 15 prosent større batteri og rask hurtiglading gjør det enklere å bruke klokken uten avbrudd, til alle døgnets tider.

Samsung Galaxy Watch5

Klokka kommer med en egen trådløs lader, men kan også lades med trådløs strømdeling fra Samsung-mobilen din når du trenger et batteri-boost og ikke har laderen for hånden. Ved normal bruk skal batteriet holde i 40 timer. Vi har brukt klokken aktivt med eSIM og ulike former for trening, og da blir det litt mindre. Men vi har kjapt fått inn en rutine på å toppe opp batteriet i løpet av dagen – og har da aldri gått tom eller opplevd noen nevneverdig rekkeviddeangst. 

Også byggekvaliteten har fått et løft, med en skjerm laget med Sapphire Crystal-glass, som det skal mye til å ripe. Watch5 er dermed en klokke det ikke er noen grunn til å være redd for å bruke. Urkassen er i aluminium, og klokken er vannbestandig og støvtett (IP68).

Selv om klokken altså er veldig robust, er den samtidig utrolig lett og diskret, langt fra en typisk klumpete treningsklokke. Med sitt minimalistiske, stilrene design, klarer den å være like sporty som den er elegant.

Reimen er fjærlett og smått elastisk, med et smart design der den løse enden skyves gjennom låsemekanismen og gjemmes bort. Galaxy Watch5 er i det hele tatt slående komfortabel. Du tenker knapt på at du har den på – noe den forøvrig har til felles med nye Galaxy Buds2 Pro.

Klokken som gjør alt

Både som smartklokke og treningsklokke har Galaxy Watch5 flust med funksjonalitet. Av nyheter har den fått et nytt infrarødt termometer for å måle kroppstemperatur (som aktiveres i en kommende programvareoppdatering). I tillegg til puls kan den blant annet også måle blodtrykk, EKG, stress og kroppssammensetning, som for eksempel fettprosent. 

I tillegg til Samsung Health-appen kan du selvsagt bruke tredjeparts apper som Strava og MyFitnessPal for å spore trening, helse og kosthold. 

Samsung Galaxy Watch5

Annet du kan gjøre med klokken er å strømme eller lagre musikk, fjernstyre mobilkameraet, bruke Google Maps, se på kompasset eller sjekke kalenderen. Og du har et stort utvalg av tilgjengelige apper og fliser (widgeter) – inklusive en egen Play Butikk-app som lar deg finne det du ønsker uten å gå via mobilen. 

En av våre favoritter er Google Keep, med alt av våre store og små, viktige og uviktige notater. Andre praktiske apper vi har lastet ned er Yr og Kalkulator. 

Klokken er svært intuitiv og enkel i bruk, og kan enkelt settes opp, tilpasses og personaliseres gjennom Galaxy Wearable-appen. Her kan du også finne ytterligere fliser, urvisere, og så videre. 

Det finnes selvsagt rendyrkede treningsklokker og andre spesialiserte produkter som kan overgå Watch5 på ulike ting. Men som en klokke som har alt – både til hverdags og trening, og med de nyeste og beste smartklokke-funksjonene – skal det godt gjøres å treffe en bedre balanse enn det du får med denne.