Test: Lyd og komfort i toppklasse med Samsung Galaxy Buds2 Pro

Har du prøvd én, har du prøvd alle – er definitivt ikke sant når det gjelder trådløs lyd. Vi har testet Samsungs nyeste buds, som imponerer.

Samsung Galaxy Buds2 Pro

Trådløs lyd er et av de morsomte områdene å følge med på som teknologiinteressert, fordi det skjer en så heseblesende utvikling. Vi kan stadig bli overrasket over nye og smarte løsninger, kvaliteten på lyden … og hvor i all verden all lyden ble av når du setter på støydempingen. 

Vi har de siste par ukene kjørt lyden vår gjennom Samsung Galaxy Buds2 Pro. Det har blitt et særdeles hyggelig bekjentskap.

Samsung Galaxy Buds2 Pro

Det første en vil teste med et nytt sett øreplugger er selvsagt lyden. Her imponerer Buds2 Pro med en gang. 

Disse kan nå prosessere 24-bit / 48 kHz hifi-lyd. Når vi strømmer musikk i hi-res 24-bit fra vår Galaxy Z Flip4, låter det rett og slett utrolig bra: Enten vi hører klassisk musikk, prog-metall eller basstung elektronika håndterer Buds2 Pro det med letthet og engasjement. 

Lyden er fyldig og klar, med rik og kontrollert bass og plenty med oomph. Stemmer lyder på sin side naturtro og behagelig når du hører lydbok eller podkast.

Glemmer at de er i ørene

Det neste du vil tenke på – eller kanskje rettere sagt ikke tenke på – er hvor komfortable disse er. Du kan glemme at du har dem i ørene. Og de så diskrete at knapt nok noen andre vil legge merke til det, heller. 

Buds2 Pro er litt mindre sammenlignet med tidligere Buds, og har en matt og komfortabel finish. De sitter så godt i ørene at du aldri er redd for at de løsner, men samtidig så lett at du knapt merker at de er der. 

Og det er ikke engang et hint av sjenerende dunking når du er ute og løper og føttene treffer asfalten. 

Samsung Galaxy Buds2 Pro i bruk

Smarte funksjoner

Å styre Buds2 Pro med berøring er intuitivt, men tar bittelitt tid å mestre. Du kan pause og starte avspilling ved å berøre en av pluggene. Mens hvis du holder fingeren der i ett sekund, vil du veksle mellom aktiv støyfjerning og omgivelseslyd. 

Med støydemping på, blir det virkelig stille når du ikke spiller av noe, og du kan leve deg inn i musikken eller lydboken uten forstyrrelser. Når du veksler til omgivelseslyd, vil Buds2 Pro derimot aktivt hente inn lyd utenfra. Det betyr at du kan høre hva folk sier til deg – selv uten at du skrur av musikken. 

Trenger du å være tilstede og svare på noe, kan du altså kjapt endre modus og få med deg det som skjer, uten at du trenger å ta Buds2 Pro inn og ut av ørene. Du kan også kjapt endre modus og styre proppene fra en mobil eller en smartklokke som Galaxy Watch6

Oppsettet er for øvrig ekstremt enkelt. Innen jeg har fått Buds2 Pro ut av den lille ladeboksen og på plass i øret, har mobilen oppdaget dem. Etter et par trykk på mobilen er alt installert og oppe og går. Senere er det bare å sette pluggene i ørene og spille av det du ønsker; tilkoblingen er umiddelbar og uproblematisk.