Hva vil du vite mer om?

Dekningskart

Sjekk dekningen der du er eller dit du skal.

5G

5G fra Telenor – en ny generasjon muligheter.

4G

4G vil spille en viktig rolle i flere år fremover.

Innendørsdekning

Smarte løsninger for god tale- og WiFi-dekning inne.

2G-nettet slukkes

I Telenor gjennomfører vi akkurat nå en stor modernisering av hele mobilnettet – for å forsterke 4G-dekningen og gi enda bedre kapasitet til 5G. I den forbindelse har vi allerede slukket 3G-nettet, og nå faser vi også ut 2G.

Utstyr og tjenester som kun bruker 2G vil ikke fungere etter slukkingen, og må byttes ut. Alle kunder med 2G-utstyr vil derfor varsles i god tid før slukkingen. Les mer om 2G-slukkingen her. Vi har også samlet den viktigste informasjonen for bedrifter på en egen side. Den finner du her.

Dekningskart

Vi bygger ut 5G, øker kapasiteten på 4G og har flest basestasjoner. Alt dette gir deg dekning i verdensklasse der du er. Sjekk dekningen på dekningskartet:

 • Dekning og hastighet

  Informasjon om dekning er kun veiledende og vil ikke være en garanti for at det er dekning på enkelte steder. Dekningskartet gir allikevel en indikasjon på hvor det er sannsynlig at man har muligheter til å ringe og surfe. Dekningen som er presentert er basert på teoretiske beregninger, og dekningen og hastigheten som oppleves kan variere fra det som indikeres på kartet. Dekningen kan variere blant annet som følge av antallet personer som ringer og surfer samtidig i det aktuelle området. Muligheten til å ringe og/eller surfe innendørs påvirkes i stor grad av hvilke materialer vegger, vinduer og dører er laget av, samt hvor i bygningen man befinner seg.
  Hvilken mobiltelefon, nettbrett, modem eller ruter man har vil også ha betydning for hvordan dekningen og hastigheten oppleves. Nedlastingshastighet kan i tillegg være begrenset av hvilken mobilabonnement man har. Det er mulig å forbedre muligheten til å ringe og surfe ved å benytte såkalt handsfree-utstyr eller hodetelefoner eller ved å bruke en ekstern antenne. I enkelte tilfeller hjelper det også å la mobiltelefonen ligge fritt, i stedet for å holde den i hånden eller la den ligge i lommen eller vesken.
  OBS! Uatorisert bruk av aktive signalforsterkere (repeatere) er ikke tillatt (jf. ekomloven § 6-2 første ledd).

Spørsmål og svar om dekning

 • Hva er 5G?

  5G er en forkortelse for 5. generasjons mobilnettverk. Det er en helt ny infrastruktur, og vil åpne for bedre brukeropplevelser og helt nye muligheter i mobilnettet.

  Selv om vi i dag har et av verdens raskeste 4G-nett her i Norge, vil 5G-nettet gi enda høyere hastighet og bedre kapasitet. Men 5G handler ikke bare om fart.

  Det nye 5G-nettet vil kunne håndtere milliarder av tilkoblede enheter samtidig, og da snakker vi ikke bare om mobiltelefoner, men alt fra biler til parkeringssensorer, medisinsk utstyr og hele fabrikker. Det betyr et hav av nye muligheter.

  Lær mer om 5G her >

 • Hva er 4G?

  4G også kalt LTE (Long Term Evolution), et rent datanett og gir deg mulighet til å surfe med teoretisk hastighet opptil 150 Mbit/s. Det betyr at du kan se nett-tv i HD-kvalitet og kan streame musikk og surfe som om du var hjemme på WiFi. 4G er ti ganger raskere enn sin forgjenger 'turbo-3G'.

  Lær mer om 4G her >

 • Hva er VoLTE?

  VoLTE, også kjent som 4G Tale eller Voice over LTE, betyr at mobilen din kan bruke LTE eller 4G-nettet for å ringe.

  Tidligere ble 4G-nettet kun brukt til datatrafikk, og du ble flyttet ned til 3G- eller GSM-nettet (2G) når du skulle ringe. Vekslingen mellom de to nettene medførte forsinkelser, noe du ikke vil oppleve med 4G Tale.

  Med 4G Tale får du raskere oppkobling og bedre lydkvalitet, du kan laste ned data samtidig som du prater i mobilen, og få bedre innendørsdekning.

  Lær mer om 4G Tale >

 • Hvordan får jeg bedre dekning på mobilen?

  Det kan være flere grunner til at dekningen på mobilen ikke er optimal.

  Materialer som solid betong, glinsende metallfasader og energiglass dekket med et tynt transparent metallbelegg er ekstra vanskelige å trenge gjennom for mobilsignaler.

  Også utendørs kan både massive bygninger i bybildet eller kupert terreng ellers bidra til at farten ikke når helt til topps, ettersom mobilen da hovedsakelig fanger opp signaler fra de lavere frekvensbåndene. Mobilsignalene når mobilen din lettere når du ikke står midt i mellom store solide bygninger.

  Hvis du opplever plutselig bortfall av dekning eller om dekningen har vært dårlig i lengre tid, kan du få hjelp på denne siden, https://www.telenor.no/kundeservice/mobil/problemer/#dekning

 • Hvorfor har jeg dårlig dekning inne?

  Innendørsdekning kan være en utfordring. Spesielt i nybygg med mye betong og glass kan dekningssignalene ha problemer med å nå mobilen din. Det kan resulterer i hakkete samtaler og gjør det vanskelig å sende eller motta meldinger. Heldigvis kan du enkelt få bedre dekning med WiFi Tale. Ringer du med WiFi Tale foregår samtalen kun over det trådløse nettverket.

  Dette er WiFi Tale og slik skrur du det på >

Visste du dette om Telenors dekning?

Mann ved sjøen

Vi har over 8800 basestasjoner (klart flest i Norge).

rundkjøring

Vi bygger mest kapasitet – opptil 8 frekvenser per basestasjon.

Trondheim

13. mars 2020 åpnet vi 5G-nettet som første mobiloperatør i Norge.

5g

65,6 % av befolkningen har tilgang til den høyeste 5G-frekvensen – som gir den beste opplevelsen.

Kvinne hjemme med mobil og pc

99,98 % av befolkningen har Telenor-dekning der de bor.

gutt med mobil

Med 86 % arealdekning blir det dekning både hjemme, på hytta og reise.

Les mer om våre utbyggingsplaner >

Fra telegraflinje til 5G-nett på 167 år

Helt siden 1855 har Telenor knyttet mennesker sammen og sørget for at vi kan kommunisere med hverandre over lange avstander.

Les hele historien her ›