Hva vil du vite mer om?

Dekningskart

Sjekk dekningen der du er eller dit du skal.

Sjekk dekningskartet
5G

5G fra Telenor – en ny generasjon muligheter.

Dette er 5G
4G

4G vil spille en viktig rolle i flere år fremover.

Dette er 4G
Innendørsdekning

Smarte løsninger for god tale- og WiFi-dekning inne.

Dette er innendørsdekning
!

Stenging av 2G-nettet

Telenors 2G-nett stenger ned i løpet av 2025. Fra og med 1. januar 2024 er det ikke mulig å aktivere abonnement på utstyr som utelukkende benytter 2G-nett.

Utfasingen av 2G-nettet er en del av den pågående moderniseringen av mobilnettet der 2G og 3G blir erstattet av 4G og 5G.

For deg som i dag bruker utstyr som er avhengig av 2G-nettet, vil et bytte av utstyr som støtter 4G eller 5G være nødvendig. Vi anbefaler at du starter oppgraderingen av din løsning allerede nå, slik at du unngår å miste tilgang til nettet.

Visste du dette om Telenors dekning?

Dette er våre utbyggingsplaner for 2023>

Fra telegraflinje til 5G-nett på 167 år

Helt siden 1855 har Telenor knyttet mennesker sammen og sørget for at vi kan kommunisere med hverandre over lange avstander.

Les hele historien her ›

Fem ofte stilte spørsmål om dekning

?

Hva er 5G?

5G er en forkortelse for 5. generasjons mobilnettverk. Det er en helt ny infrastruktur, og vil åpne for bedre brukeropplevelser og helt nye muligheter i mobilnettet.

Selv om vi i dag har et av verdens raskeste 4G-nett her i Norge, vil 5G-nettet gi enda høyere hastighet og bedre kapasitet. Men 5G handler ikke bare om fart.

Det nye 5G-nettet vil kunne håndtere milliarder av tilkoblede enheter samtidig, og da snakker vi ikke bare om mobiltelefoner, men alt fra biler til parkeringssensorer, medisinsk utstyr og hele fabrikker. Det betyr et hav av nye muligheter.

Lær mer om 5G her >

?

Hva er VoLTE?

VoLTE, også kjent som 4G Tale eller Voice over LTE, betyr at mobilen din kan bruke LTE eller 4G-nettet for å ringe.

Tidligere ble 4G-nettet kun brukt til datatrafikk, og du ble flyttet ned til 3G- eller GSM-nettet (2G) når du skulle ringe. Vekslingen mellom de to nettene medførte forsinkelser, noe du ikke vil oppleve med 4G Tale.

Med 4G Tale får du raskere oppkobling og bedre lydkvalitet, du kan laste ned data samtidig som du prater i mobilen, og få bedre innendørsdekning.

Lær mer om 4G Tale >

?

Hvordan får jeg bedre dekning på mobilen?

Det kan være flere grunner til at dekningen på mobilen ikke er optimal. Store bygninger av betong, mange på nett samtidig eller ulendt terreng på hytta kan gi dårlig dekning eller lavere hastighet.

Lær mer om hvordan du kan få bedre dekning her >

?

Hva er 4G?

4G også kalt LTE (Long Term Evolution), et rent datanett og gir deg mulighet til å surfe med teoretisk hastighet opptil 150 Mbit/s. Det betyr at du kan se nett-tv i HD-kvalitet og kan streame musikk og surfe som om du var hjemme på WiFi. 4G er ti ganger raskere enn sin forgjenger 'turbo-3G'.

Lær mer om 4G her >

?

Hvorfor har jeg dårlig dekning inne?

Innendørsdekning kan være en utfordring. Spesielt i nybygg med mye betong og glass kan dekningssignalene ha problemer med å nå mobilen din. Det kan resulterer i hakkete samtaler og gjør det vanskelig å sende eller motta meldinger. Heldigvis kan du enkelt få bedre dekning med WiFi Tale. Ringer du med WiFi Tale foregår samtalen kun over det trådløse nettverket.

Dette er WiFi Tale og slik skrur du det på >

i

Dekning og hastighet

Informasjon om dekning er kun veiledende og vil ikke være en garanti for at det er dekning på enkelte steder. Dekningskartet gir allikevel en indikasjon på hvor det er sannsynlig at man har muligheter til å ringe og surfe. Dekningen som er presentert er basert på teoretiske beregninger, og dekningen og hastigheten som oppleves kan variere fra det som indikeres på kartet. Dekningen kan variere blant annet som følge av antallet personer som ringer og surfer samtidig i det aktuelle området. Muligheten til å ringe og/eller surfe innendørs påvirkes i stor grad av hvilke materialer vegger, vinduer og dører er laget av, samt hvor i bygningen man befinner seg.
Hvilken mobiltelefon, nettbrett, modem eller ruter man har vil også ha betydning for hvordan dekningen og hastigheten oppleves. Nedlastingshastighet kan i tillegg være begrenset av hvilken mobilabonnement man har. Det er mulig å forbedre muligheten til å ringe og surfe ved å benytte såkalt handsfree-utstyr eller hodetelefoner eller ved å bruke en ekstern antenne. I enkelte tilfeller hjelper det også å la mobiltelefonen ligge fritt, i stedet for å holde den i hånden eller la den ligge i lommen eller vesken.
OBS! Uatorisert bruk av aktive signalforsterkere (repeatere) er ikke tillatt (jf. ekomloven § 6-2 første ledd).