Dekning

Raskt og trygt mobilnett fra Telenor

Vi har Norges største mobilnett og er ledende på infrastruktur, teknologi og nettbaserte sikkerhetsløsninger. Her kan du se hva det betyr for deg.

Bror og søster med mobil på en sommerdag

Raskt og trygt mobilnett er avgjørende for at du skal kunne bruke mobilen akkurat slik du vil – der du bor, jobber og ferdes. Her er 6 grunner til at du kan stole på vårt nett.

1. Norges største nett

Vi har flest basestasjoner – mer enn 8800 rundt om i hele landet – med både modernisert 4G og nybygget 5G. Det store antallet basestasjoner betyr blant annet at vi har mer overlappende dekning enn andre operatører, noe som gir et mer robust nett og mer forutsigbare brukeropplevelser – der du er.

Mobilmast for raskt og trygt mobilnett

Måten vi bygger på, gir også god innendørsdekning. Dette er ekstremt viktig i en stadig mer digitalisert hverdag, for eksempel når du betaler med mobiltelefonen i butikker eller skal vise frem billetten på en konsert.

2. Dekning der du bor, jobber og ferdes

Våre basestasjoner er spredt utover vårt langstrakte land, fra Lindesnes i sør til Svalbard i nord. Med hele 88 % arealdekning, har 99,9 % av nordmenn Telenor-dekning utendørs der de bor. 65,6 % har også den høyeste 5G-frekvensen (3600 MHz) – som gir den aller beste brukeropplevelsen.

Par sitter på en benk med mobil og raskt og trygt mobilnett

Husk: Jo raskere nett, desto bedre blir mobilopplevelsen – enten du streamer, surfer, snapper, har en videosamtale, deler, bestiller eller gamer.

Sjekk dekningen på dekningskartet ›

3. Fiber i luften

5G betyr ikke bare bedre mobilopplevelser, det er også nøkkelen til full internettdekning. Med Trådløst Bredbånd klargjort for 5G kan vi tilby høyhastighetsinternett på steder der dette tidligere ikke har vært mulig.

Rorbuer med raskt og trygt mobilnett fra Telenor

Den lynraske nettilgangen du får med 5G fra Telenor, er spesielt viktig for oppgaver som krever høy kapasitet og lav forsinkelse på dataoverføringer. Det betyr blant annet at du kan se TV med Trådløst Bredbånd, drive med Cloud Gaming på mobilnettet og ikke minst jobbe hjemmefra – uansett hvor i landet du bor.

Les mer om Trådløst Bredbånd ›

4. Enorm kapasitet

Våre målinger tilsier at vi bygger mer kapasitet og flere frekvenser per basestasjon enn andre mobiloperatører i Norge, opptil 8 frekvenser per basestasjon. Dette er viktig for at hastigheten, kapasiteten og stabiliteten skal bli så bra som overhodet mulig – også når mange er samlet på et begrenset område, f.eks. populære destinasjoner i sommerferien, påskefjellet, eller et fullsatt Ullevaal.

Les mer om hastighet i mobilnettet ›

Mobilen viser Var-situasjon på Ullevaal, takket være raskt og trygt mobilnett

5. Et nett du kan stole på

Vårt mobilnett har en oppetid på mer enn 99,7 % (akkumulert) og driftes helt og holdent fra Norge.

For å redusere konsekvensene av et eventuelt lokalt brudd, har vi doble samband (dual homing) til omtrent halvparten av alle knutepunkter i nettet. Skulle det bli brudd på en fiberkabel, vil den andre fungere som normalt, slik at du fortsatt har tilgang til vårt raske og trygge nett. Samtlige basestasjoner har dessuten batterireserver i tilfelle strømutfall.

6. Inkludert sikkerhet

Takket være unike sikkerhetsfiltre (Nettvern+ og Nettvern) i nettet, er du som Telenor-kunde ekstra godt beskyttet mot svindelforsøk og andre sikkerhetstrusler – uansett om du surfer på mobilen eller hjemmenettet.

Les mer om Nettvern+ og Nettvern ›

Tre ungdommer ute i parken med raskt og trygt mobilnett

I tillegg har vi et døgnbemannet sikkerhetssenter hvor sikkerhetseksperter nøye overvåker trafikken på nettet. Kombinasjonen av markedsledende teknologi, avansert kompetanse og manuelle analyserutiner gjør det mulig å oppdage dataangrep og trusler som ellers ville blitt oversett.

Slik får du vårt raske og trygge mobilnett:


Mobilabonnement:
Med ubegrenset data og vårt raske og trygge mobilnett, kan du bruke mobilen akkurat slik du vil – der du er. I tillegg er det mulig å få familierabatt og aldersrabatt. Les mer her >

Trådløst Bredbånd:
Trådløst Bredbånd er et stabilt og raskt bredbånd levert over vårt mobilnett – og du kan bruke så mye data du vil. Alt du trenger er en liten antenne på veggen. Les mer her >

Opplevd hastighet varierer etter kapasitet, abonnement og andre forhold.