Sikkerhet

Er dette Norges tryggeste nett?

Takket være unike sikkerhetsfiltre, er du som Telenor-kunde ekstra godt beskyttet mot svindelforsøk og andre sikkerhetstrusler – uansett om du surfer på mobilen eller hjemmenettet. Men hvordan er det egentlig mulig?

Norges tryggeste nett: Mobilskjerm med advarselplakat

Det burde kanskje være en selvfølge, men verken Telenor eller andre internettilbydere kan fritt blokkere mistenkelige nettsider. Du som bruker internett skal nemlig selv kunne velge hvilke nettsider og tjenester du vil bruke. Dette følger av prinsippet om nettnøytralitet, som er lovfestet i Norge.

Slik blir du tryggere hos Telenor

For å oppfylle kravet om nettnøytralitet, samtidig som vi ønsker å tilby kundene våre en så trygg digital hverdag som overhodet mulig, har vi – som eneste operatør i Norge – bygget inn et sikkerhetsfilter i mobil- og hjemmenettene våre. Dette filteret heter Nettvern og blokkerer sider vi vet er usikre. Nettvern er inkludert i alle våre private mobil- og bredbåndabonnement.

Nettvern beskytter deg mot sikkerhetstrusler innenfor de viktige rammene som reglene om nettnøytralitet setter, og er i samsvar med Nasjonal kommunikasjonsmyndighet sin veiledning.

Dette stoppet vi: I fjerde kvartal av 2023 gjorde våre sikkerhetsfiltre 292,5 millioner blokkeringer.

Slik blir du ekstra trygg hos Telenor

Men fordi det kan ta tid å avklare om en side er 100 % ekte eller falsk, og svindelmailene, -SMS-ene og -sidene kommer i stadig økende tempo, tilbyr vi også et forsterket sikkerhetsfilter i nettet vårt til våre mobil- og bredbåndskunder.

Denne tjenesten heter Nettvern+, og er inkludert i abonnementsprisen for alle våre private bredbåndsabonnement og utvalgte private mobilabonnement.

Nettvern+ blokkerer enda flere sider

HUSK: Nettvern+ er en tilleggstjeneste du kan velge å aktivere for å få ekstra trygghet. Siden det er en tilleggstjeneste du selv må velge å ta i bruk, kommer ikke denne filtreringen i konflikt med nettnøytraliteten.

Vi kan redusere risiko raskere

Når du som kunde selv aktivt har valgt å ta Nettvern+ i bruk, kan vi blokkere sider uten å være like sikre på at en side er falsk eller usikker. På den måten kan vi proaktivt blokkere enda flere nye svindelsider raskere – og advare om potensiell fare. Her handler det ofte om sider med kort levetid, som dukker opp som lenker i svindelmailer og -SMS-er.

Men også kjente nettsider kan en sjelden gang komme under hackerangrep, og det kan være grunnen til at Nettvern+ blokkerer deg fra å besøke disse. Hvis du er sikker på at det er en trygg side og ønsker å besøke den, er det enkelt å midlertidig slå av Nettvern+ og gå videre. I tillegg vil du jo være beskyttet av Nettvern, med mindre du også aktivt har slått av Nettvern.

Meld ifra om svindel: Hvis du ønsker å hjelpe oss med å gjøre filteret enda bedre, kan du varsle oss om svindelforsøk på SMS eller e-post på denne siden.