Vi bygger mobilnett for fremtiden

Selv om veldig mye handler om 5G nå, er det viktig å huske at 4G vil spille en veldig viktig rolle også fremover. Vi vil derfor fortsette å bygge ut og forbedre 4G-nettet parallelt med utrullingen av det nye 5G-nettet.

Vi tilbyr allerede 4G til 99,8 % av befolkningen, men 4G-utbyggingen fortsetter likevel i full fart, slik at du alltid skal kunne bruke mobilen til akkurat det du vil – enten du er hjemme, på hytta eller reise.

Nyhet! Telenor kåret til beste mobilnett i Norge

Ookla

Vi er veldig stolte av å ha blitt kåret til «Beste mobilnett i Norge». Kåringen er gjennomført av Ookla® og er basert på deres analyse av Speedtest Intelligence®-data fra tester og målinger av mobildekning, som ekte mobilbrukere har utført i andre og tredje kvartal i 2020.

Telenor får utmerkelsen etter å ha vunnet Speedtest Awards™ for «Raskeste mobilnett» og «Best mobildekning i Norge».

«We are pleased to acknowledge that Telenor has Norway’s best mobile network, and present them with the awards for Fastest Mobile Network and Best Mobile Coverage in Norway. This recognition is a testament to their exceptional performance in Q2-Q3, based on Ookla's rigorous analysis of consumer-initiated tests and mobile coverage scans submitted with Speedtest.»


Doug Suttles, CEO Ookla


Med vår dekning skal du alltid kunne bruke mobilen til akkurat det du vil – der du er. Det skjer ikke over natten, men er et resultat av mange års innsats. Norge er sannsynligvis et av de vanskeligste landene i verden å bygge ut et mobilnett i. Likevel har det alltid vært viktig for oss at hele landets befolkning skal få tilgang på en best mulig mobilopplevelse – noe denne kåringen virkelig bekrefter.

Basert på analyse av Ookla® Speedtest Intelligence® data Q2-Q3 2020. Bruk av Ooklas varemerker er lisensiert og gjengitt med tillatelse. Opplevd hastighet varierer etter kapasitet og andre forhold. Lær mer her.

Mer fart = bedre surfeopplevelse

Vi nordmenn forventer å «alltid» ha dekning. Mobilen skal kunne brukes til det vi vil, der vi er, og det er først når ting ikke fungerer optimalt at vi reagerer.

Enten mobilnettet skal brukes til å streame video, TV, film eller musikk, laste opp eller ned innhold, eller surfe på nettet – det er lite som er mer irriterende enn å måtte vente på at ting skal laste ferdig eller at streamingen hakker.

Derfor må vi hele tiden investere i og bygge ut nettet, slik at vi alltid er i forkant på vegne av kundene våre.

Best hastighet med 4G+ og 4G++

Å bygge ut kapasiteten i nettet kan sammenlignes med å lage flere felt på en motorvei. Tenk deg at du kjører på motorveien og vil holde en fart på 100 km/t. Det går ikke hvis det er veldig mange biler, da har du behov for flere felt for at det ikke skal bli kø.

Mastene våre bygges derfor alltid med 4G, og med minst to frekvenser – og ofte tre og fire. Dette gir 4G+ og 4G++ i stort monn, noe som igjen gjør det mulig å surfe med ekstreme hastigheter på mobilen.

Flere frekvenser = bedre kapasitet

Ikke minst fører bruken av flere frekvenser til at flyten i nettet går bedre, selv når mange bruker mobilen samtidig. Stikkordet her er god kapasitet: Alt flyter bra, selv når mange er koblet på samtidig, på samme sted –enten det skjer hjemme, i byen, på hytta eller på tur.

Vi har flest basestasjoner i Norge, og er størst på 4G+. Det betyr at det alltid er tilstrekkelig kapasitet i nettet vårt, selv i travle perioder når mange er på nett samtidig.

?

Hvordan fungerer 4G+ og 4G++?

Vi har flest basestajoner i Norge

  • Våre mange basestasjoner gir et mobilnett med stor kapasitet, som tåler mange brukere.
  • God kapasitet gir en høyere gjennomsnittshastighet når du surfer på mobilen.
  • Ved stor pågang vil basestasjonene avlaste hverandre og sikre bedre mobilopplevelser.
  • Flest basestasjoner gir også et mobilnett som takler en enorm datavekst per bruker.

Aktuelt om dekning

ForsidenDekningskart3G5G