Vi bygger 4G for fremtiden

Selv om veldig mye handler om 5G nå, er det viktig å huske at 4G vil spille en veldig viktig rolle også fremover. Vi vil derfor fortsette å bygge ut og forbedre 4G-nettet parallelt med utrullingen av det nye 5G-nettet.

Vi tilbyr allerede 4G til 99,9 % av befolkningen, men 4G-utbyggingen fortsetter likevel i full fart, slik at du alltid skal kunne bruke mobilen til akkurat det du vil – enten du er hjemme, på hytta eller reise.

Blant annet skal flere tunneler, vei- og togstrekninger få etterlengtet dekning i årene fremover. På planen står også flere kommunesamarbeid og forbedringer av taledekningen rundt om i landet.

Basert på analyse av Ookla® Speedtest Intelligence® data Q2-Q3 2020. Bruk av Ooklas varemerker er lisensiert og gjengitt med tillatelse. Opplevd hastighet varierer etter kapasitet og andre forhold. Lær mer her.

Best hastighet med 4G+ og 4G++

I tillegg til å bygge nytt, vil vi også bygge ut mange eksisterende basestasjoner med flere frekvenser, for å sikre kapasiteten i nettet.

Å bygge ut kapasiteten kan sammenlignes med å lage flere felt på en motorvei. Tenk deg at du kjører på motorveien og vil holde en fart på 100 km/t. Det går ikke hvis det er veldig mange biler, da har du behov for flere felt for at det ikke skal bli kø.

Mastene våre bygges derfor alltid med 4G, og med minst to frekvenser – og ofte tre og fire. Dette gir 4G+ og 4G++ i stort monn, noe som igjen gjør det mulig å surfe med ekstreme hastigheter på mobilen.

?

Hvordan fungerer 4G+ og 4G++?

Vi har flest basestasjoner i Norge

  • Våre mange basestasjoner gir et mobilnett med stor kapasitet, som tåler mange brukere.
  • God kapasitet gir en høyere gjennomsnittshastighet når du surfer på mobilen.
  • Ved stor pågang vil basestasjonene avlaste hverandre og sikre bedre mobilopplevelser.
  • Flest basestasjoner gir også et mobilnett som takler en enorm datavekst per bruker.

Aktuelt om dekning

ForsidenDekningskart3G5G