Vi bygger 4G for fremtiden

Selv om veldig mye handler om 5G nå, er det viktig å huske at 4G vil spille en veldig viktig rolle også fremover. Vi vil derfor fortsette å bygge ut og forbedre 4G-nettet parallelt med utrullingen av det nye 5G-nettet.

Vi tilbyr allerede 4G til 99,9 % av befolkningen, men 4G-utbyggingen fortsetter likevel i full fart, slik at du alltid skal kunne bruke mobilen til akkurat det du vil – enten du er hjemme, på hytta eller reise.

Blant annet skal flere tunneler, vei- og togstrekninger få etterlengtet dekning i årene fremover. På planen står også flere kommunesamarbeid og forbedringer av taledekningen rundt om i landet.

Hva skjer med 4G når vi får 5G?

4G vil spille en viktig rolle i flere år fremover. Eksperten forklarer hvorfor. Les gjerne mer her.

Mer fart = bedre surfeopplevelse

Vi nordmenn forventer å «alltid» ha dekning. Mobilen skal kunne brukes til det vi vil, der vi er, og det er først når ting ikke fungerer optimalt at vi reagerer.

Enten mobilnettet skal brukes til å streame video, TV, film eller musikk, laste opp eller ned innhold, eller surfe på nettet – det er lite som er mer irriterende enn å måtte vente på at ting skal laste ferdig eller at streamingen hakker.

Derfor må vi hele tiden investere i og bygge ut nettet, slik at vi alltid er i forkant på vegne av kundene våre.

Også i hjemmet ditt kan god 4G-dekning være avgjørende utover det du gjør på mobilen din: Med Trådløst Bredbånd kan du få et høyhastighets hjemmebredbånd levert over 4G – en tjeneste som også er klargjort for 5G når dette blir bygget ut der du bor.

Best hastighet med 4G+ og 4G++

I tillegg til å bygge nytt, vil vi også bygge ut mange eksisterende basestasjoner med flere frekvenser, for å sikre kapasiteten i nettet.

Å bygge ut kapasiteten kan sammenlignes med å lage flere felt på en motorvei. Tenk deg at du kjører på motorveien og vil holde en fart på 100 km/t. Det går ikke hvis det er veldig mange biler, da har du behov for flere felt for at det ikke skal bli kø.

Mastene våre bygges derfor alltid med 4G, og med minst to frekvenser – og ofte tre og fire. Dette gir 4G+ og 4G++ i stort monn, noe som igjen gjør det mulig å surfe med ekstreme hastigheter på mobilen.

Flere frekvenser = bedre kapasitet

Ikke minst fører bruken av flere frekvenser til at flyten i nettet går bedre, selv når mange bruker mobilen samtidig. Stikkordet her er god kapasitet: Alt flyter bra, selv når mange er koblet på samtidig, på samme sted – enten det skjer hjemme, i byen, på hytta eller på tur.

Vi har flest basestasjoner i Norge, og er størst på 4G+. Det betyr at det alltid er tilstrekkelig kapasitet i nettet vårt, selv i travle perioder når mange er på nett samtidig.

?

Hvordan fungerer 4G+ og 4G++?

Vi har flest basestasjoner i Norge

  • Våre mange basestasjoner gir et mobilnett med stor kapasitet, som tåler mange brukere.
  • God kapasitet gir en høyere gjennomsnittshastighet når du surfer på mobilen.
  • Ved stor pågang vil basestasjonene avlaste hverandre og sikre bedre mobilopplevelser.
  • Flest basestasjoner gir også et mobilnett som takler en enorm datavekst per bruker.

Aktuelt om dekning

ForsidenDekningskart3G5G