I Telenors nett har vi brukt to ulike frekvenser på 3G. Den ene frekvensen avviklet vi i 2019, og den ble primært brukt langs veier, langs kysten og ved mindre tettsteder. Mot slutten av 2020 slukker vi den siste frekvensen, som brukes i større byer og tettsteder.

Hva betyr dette for deg?

Først og fremst gjelder dette deg med en mobil som er mer enn 5 år gammel eller annet utstyr som ikke støtter 4G. Men For enkelte vil dette bety at du ikke får brukt mobilen til å surfe med, og for andre kan det bety lange oppkoblingstider på samtaler. Kanskje har du et SIM-kort i et utendørskamera, navigasjonen i bilen din eller annet? Da må du kanskje oppdatere utstyret slik at det har støtte for 4G.

Her kan du se om dette gjelder for deg

 • For deg som har en eldre 3G-mobil

  Mobilen din vil ikke lenger kunne brukes til å surfe med og lydkvaliteten på samtaler vil bli dårligere.For å kunne bruke mobilen til å surfe, må du ha en nyere mobil med støtte for 4G og 4G Tale.

 • 4G Tale må være aktivert

  For å kunne ringe via 4G-nettet, må du aktivere 4G Tale på mobilen. Oppdater mobilen din med siste programvare, så aktiveres 4G Tale automatisk, eller se under Spørsmål og svar hvordan du kan sjekke om det er aktivert.

  Typiske mobiler med støtte for 4G Tale: Apple iPhone 6 og nyere, Samsung A3, S6 og nyere, Sony Xperia XZ1 og nyere Huawei-mobiler. Se hele listen lenger ned på siden.

 • Mobiler som ikke støtter 4G Tale

  3G- eller 4G-mobiler som ikke har støtte for 4G Tale vil ikke kunne ringe via 4G-nettet. For å ringe vil mobilen bruke 2G-nettet, som gjør at det kan ta opptil 15 sekunder fra du trykker på «ring», til det begynner å ringe.

  Typiske 4G-mobiler som ikke støtter 4G Tale: Apple iPhone 5s, 5 og 5c. Samsung Galaxy Xcover 3, S5, S4, J3 og Huawei Honor 8.

 • For deg som har annet utstyr med SIM-kort i

  Har du et SIM-kort i annet utstyr som f.eks. viltkamera, utendørskamera eller bil, vil ikke dette fungere etter oppgraderingen dersom det ikke støtter 4G Tale. For å kunne bruke dette fremover, må du både ha utstyr og SIM-kort som støtter 4G. Du kan selv sjekke om du har et SIM-kort som støtter 4G, det står på selve SIM-kortet. Tjenesten «Ring hytta varm» vil fungere som normalt.

 • For deg som har et eldre SIM-kort

  For at du skal kunne bruke en 4G-mobil, er det viktig at du også har et nyere 4G SIM-kort.

  Ved å bytte SIM-kort vil du oppleve mye bedre lydkvalitet i samtaler, og surfe raskere enn før. Du vil med andre ord få en mye bedre mobilopplevelse med et nytt SIM-kort.

  Du kan selv sjekke om du har et SIM-kort som støtter 4G, det står på selve SIM-kortet. For å få nytt SIM-kort, kan du bestille dette i Mitt Telenor-appen eller på Mine sider. Du kan også ringe oss på nummer 915 09000, så sender vi deg et nytt.


Er du fortsatt usikker på om dette gjelder deg, kan du ringe oss på nummer 915 09000 eller gå innom nærmeste Telenorbutikk, så hjelper vi deg gjerne.

Under finner du også en liste over hvilke mobiler som ikke støtter 4G Tale, og de som gjør det.

Spørsmål og svar

?

Hvordan vet jeg om jeg har 3G-mobil?

?

Hvilke mobiler støtter 4G Tale?

?

Hvilke 4G-mobiler støtter ikke 4G Tale?

?

Hvordan aktiverer jeg 4G Tale på mobilen min?

?

Hvorfor slukker vi 3G-nettet?

Ved å slukke 3G gjør vi plass til 5G - fremtidens mobilnett

Siden 2018 har vi gjennomført en rekke pilotprosjekter med 5G i Norge, og skal i løpet av de neste 4-5 årene oppgradere mobilnettet over hele landet. 5G vil ikke bare gi deg fiberhastighet over mobilnettet, men også tilgang til helt nye produkter og tjenester. Vi får muligheten til å videreutvikle smarte byer med selvkjørende biler, samt oppgradere og utvikle nye, viktige helse- og velferdstjenester.

Aktuelt om dekning

ForsidenDekningskart5G4G