Telenor Dekning Telenor bygger kontinuerlig ut 4G- og 3G-nettet for å sikre enda bedre kapasitet og kvalitet i nettet.

Fart og dekning betyr alt

Vi gjør alt for å være raskest og bygger derfor kontinuerlig ut mobilnettet for å kunne levere morgendagens løsninger. Alt for å gi deg markedets beste mobilopplevelser. 

Merk! Nå har alle privat- og bedriftskunder i Telenors mobilnett fri fart. Tilbudet gjelder ut året og gjelder for samtlige abonnement. Forventet hastighet opptil 100 Mbit/s. Hastighet varierer etter abonnement, kapasitet og andre forhold.

Dette er dekning

Radiosignalene som sendes mellom mobiltelefoner og basestasjoner gjør at du kan bruke mobil og data. God dekning betyr at du kan snakke og surfe uten brudd eller tregheter.

Sterkere mobilnett med flere frekvenser

Vi bygger kontinuerlig ut nettet med flere frekvenser som supplerer hverandre. De lave frekvensene har lenger rekkevidde og gir god dekning i bygninger hvor tradisjonelle telefonsignaler ikke slipper like lett gjennom. Høye frekvensbånd har mer kapasitet og kan dermed levere mer data.

Kombinasjonen av frekvensene er noe 4G drar god nytte av, men som 4G+ utnytter i enda større grad. Som et resultat av dette, oppnår 4G+ ett svært stabilt nett og hastigheter på opp mot 450 megabit per sekund. Dette er dobbelt så raske hastigheter som dagens 4G leverer. Les alt om teknologien bak 4G+

Bedre taledekning

4G Tale og WiFi Tale er eksempler på ny teknologi som gir enda raskere oppkobling, bedre dekning og krystallklar lyd. Med 4G Tale tas ibruk 4G-nettet til samtaler og med WiFi Tale bruker du ditt trådløse hjemmenett til å både snakke og sende meldinger. To fantastiske teknologier med en rekke fordeler, hvor felles for dem begge er en helt ny tale-opplevelse både innen- og utendørs. Les alt om fordelene til 4G- og WiFi Tale.

Dekning i Norge

Frekvensene supplerer hverandre og gjør opplevelsen enda bedre. Sjekk dekningen.

Vi bygger ut over hele landet

Samtidig som 4G- nettet forbedres og bygges ut, forsterkes både 2G og 3G-nettet. 4G-nettet er et tillegg til eksisterende 2G og 3G og ikke en erstatning. 
Se fylkesvis oversikt over planlagt og allerede utbygde områder.

Slik får du bedre fart og dekning

Det er flere faktorer som spiller inn på kvaliteten av hastigheten og dekningen. Topografien, avstanden mellom basestasjoner, bygningsmassen, antall personer på nett samtidig og andre trådløse elementer kan forstyrre signalene. I tillegg er det også stor forskjell på utstyr, ofte har nyere utstyr bedre antenne enn eldre modeller.
Bytt til en ny 4G-mobil og få en bedre opplevelse. Se utvalget av 4G-mobiler i nettbutikken.
Se gode tips om valg av antenneløsning til Mobilt Bredbånd.

Hjalp denne siden deg?