Telenor skal være en ledende aktør i digitaliseringen av Norge, ved at mennesker, bedrifter og det offentlige er koblet på et stabilt, trygt og raskt nett. Derfor moderniserer vi nå løpende både fastnettet og mobilnettet.

Vi bytter ut gamle kabler

I dag har mange bedrifter tilgang til telefoni og internett gjennom et 100 år gammelt kobbernett. Kobbernettet krever mye vedlikehold og har ikke nok kapasitet til fremtidens krav og forventinger. Derfor har vi bestemt oss for litt etter litt å bytte ut det gamle kobbernettet med sikrere løsninger. 

Telenor er allerede godt i gang med moderniseringen, og bygger ut mobil- og fibernettet for 4,5 milliarder hvert år. I 2019 starter vi den omfattende oppryddingen av gammel teknologi, samtidig ønsker vi å sikre at din bedrift får en nettverkstilgang som er pålitelig, sikker og fremtidsrettet.

Hva kan du gjøre?

Ofte så kan bedriften allerede i dag gå over på mer moderne løsninger. Det kan lønne seg å sjekke om du kan oppgradere nå. Fordelene ved å oppgradere nå:

 • Da trenger du ikke tenke mer på at bedriften baserer kommunikasjon på et utdatert nett.
 • Da er det du som bestemmer når overgangen til fremtidens løsninger skal skje.
 • Da trenger du ikke ta noen hensyn når kobbernettet faktisk opphører og du kan fokusere på bedriftens forretning.

Fiber

Når du bytter ut xDSL bredbånd med fiber fra Telenor får bedriften en raskere, sikrere og mer stabil løsning.

 • Når vi sier at det er raskere så snakker vi om noe som kalles peering. Dette betyr at Telenor har direkte samarbeid med mer enn 650 av de aller største nettaktørene i verden, som Google, Amazon og Microsoft. Siden de ligger i vårt nett vil bedriften oppleve at fiberløsningen gir en mye raskere oppkobling.
 • Når vi sier at det er sikrere så viser vi til vårt Nettvern som er inkludert når du velger fiber fra oss. Nettvern er et sikkerhetsfilter i Telenor-nettet, som stopper deg når du er i ferd med å gå inn på en side som inneholder virus, svindelforsøk eller annen skadelig programvare – slik at du surfer enda tryggere på internett.
 • Med mer stabil løsning, mener vi at fiber er en teknologi som har svært høy oppetid. Med fiber får du også en løsning som er skalerbar slik at du enkelt kan ta i bruk skybaserte tjenester som for eksempel Smart Arbeidsdag eller Office 365.
Bestill fiber

Fasttelefoni

Vi har flere løsninger som erstatter fasttelefonen om du vil beholde ditt telefonnummer. Enten en løsning basert på mobilnettet (fastnett hovednummer) eller en løsning basert på fiber (IP-telefoni).

 • Hovednummer
  Med Mobilt Bedriftsnett Hovednummer beholder du det eksisterende telefonnummeret til bedriften, men du bruker mobiltelefonen istedenfor fasttelefon for alle samtaler. Løsningen forutsetter mobilabonnement fra Telenor Bedrift og tjenesten Hovednummer. Les mer om Mobilt Bedriftsnett
 • IP-telefoni
  Da beholder du også det eksisterende telefonnummeret og tar i bruk ny fasttelefon som erstatter den gamle (eksisterende telefon kan ikke benyttes). IP-telefoni krever at du har fiber.
  Les mer om IP-telefoni