5G Enterprise Network handler primært om edge computing og private mobile nettverk. Unike egenskaper som høy pålitelighet, lav forsinkelse og ekstrem datahastighet åpner en ny verden av muligheter for norske virksomheter.

Hvilke muligheter gir 5G Enterprise Network?

Privat 5G-nettverk

Med 5G kan man sette opp private og helt lukkede nett, på et helt avgrenset område. Det sikrer høy kapasitet, dekning og oppetid.

Lokal databehandling

Med edge computing i 5G-nettet, behandles og lagres data lokalt, og ikke i et fjerntliggende datasenter. Med lynrask oppkobling og overføring av data, reduserer dette responstiden betydelig.

Sikkerhet

Edge computing og private nett over 5G sikrer trygg drift av forretningskritisk kommunikasjon, og gir virksomheter større kontroll over egne data.

Autonomi

Bedrifter kan nå automatisere hele drifts- og produksjonsprosesser med høy ytelse og pålitelighet, med et eget dedikert mobil nett.

Lav forsinkelse

Prosesserer data til riktig tid og mengde, i nett som er raskt nok og har tilstrekkelig med kapasitet.

Integrasjon

Data og applikasjoner skal spille sammen med fastnett, mobilnett, og kunstig intelligens. Telenors eget konsulentapparat syr tingene sammen for deg og din virksomhet.

Kartlegg dine muligheter

Er du nysgjerrig på hvilke muligheter som ligger i 5G Enterprise Network for din bedrift?

Ta kontakt for en uforpliktende prat

5G gjør det enklere

Mange opplever at WiFi-løsningen ikke oppfyller kravene til ytelse, kapasitet, mobilitet og dekning, og har behov for et trådløst nettverk for å digitalisere arbeidsprosessene i virksomheten. 5G-teknologien eliminerer behovet for løsninger fra ulike leverandører, og sørger for at vi jobber smartere og mer sømløst med tilgang på flere funksjonaliteter.

Det er ingen tvil om at 5G vil gjøre det enklere å satse på løsninger som bidrar til lønnsom, effektiv og miljøvennlig drift allerede nå og i tiden som kommer.

Det er særlig tre områder hvor 5G Enterprise Network åpner for store muligheter:

5G Enterprise Network - Industri

Industri og transport

Fjernstyrte og selvkjørende trucker, kraner, skip og brøytebiler effektiviserer og forenkler tunge arbeidsprosesser som tidligere har vært avhengig av menneskelig involvering. 

5G Enterprise Network - Helse

Helsesektor

Med «utadvendte sykehus» vil norsk helsesektor kunne tilby ulike pasientgrupper viktige behandlinger som fjernkirurgi, ultralyd og EKG, på andre lokasjoner enn sykehusene.

5G Enterprise Network - Medieproduksjon

Medieproduksjon

Pålitelig og rask dataoverføring av lyd og video i sanntid under livesendinger vil skje uten kabling og forsinkelser, via eget privat 5G-nett.

info icon

Når får vi 5G?

Utrullingen av det nye mobilnettet vil skje i to faser. Først skal hastigheten forbedres, der 4G-teknologi frakter datastrømmene mye raskere enn hva som har vært mulig tidligere.

I fase 2 fraktes datastrømmer i et eget, spesialdesignet nett for 5G. Dette vil bli implementert i slutten av 2022 eller starten av 2023, og vil kunne gi kundene ny funksjonalitet som skivedeling, ultrapålitelig lav responstid, og utnyttelse av alle de fremtidige fordelene i 5G-nettet.

Les mer om 5G og se vårt dekningskart

Trenger du en oppklaring?

?

Hva betyr Edge Computing?

5G gjør det mulig å beregne, anvende og lagre data geografisk nære der kritiske arbeidsprosesser skjer, uten fare for forsinkelse. Lynrask tilgang til data åpner opp for utvidet bruk av IoT, kunstig intelligens og maskinlæring. 

?

Hva betyr private nett?

Private mobilnett er sikre 5G-nett for kunder som krever nettverksautonomi og/eller at datatrafikken skal gå lokalt på et området, eksempelvis pasientdata innenfor et sykehus eller industrielle prosesser innenfor et industriområde. 

Avhengig av behov kan et slikt 5G-nett enten være et isolert, privat mobilnett kun for bedriften, eller en hybrid løsning - et isolert privat nett for bedriften i kombinasjon med offentlig mobilnett. Løsningene kan også kombineres med en edge computing for superlav forsinkelse.

?

Hva menes med Forsinkelser og sanntid

Lokal databehandling og høy hastighet sikrer rask responstid, hvilket gjør det mulig å autonomisere for eksempel kjøretøy og anleggsmaskiner eller behandle store datamengder i realtid.