Her finner du informasjon om hvordan du sletter Instagram.

Slette Instagram

Ønsker du å slette din Instagram-konto og alt innholdet på den for godt, følger du guiden under. Hvis du ønsker å ta vare på bilder du har lagt ut på Instagram, må du laste ned disse før du sletter kontoen din. Det er ikke mulig å gjenopprette kontoen eller innholdet etter du har slettet kontoen din.

Slik går frem:

  1. inn på denne lenken og logg inn på din konto

  2. Velg hvorfor du vil slette Instagram

  3. Skriv inn passordet ditt og slett kontoen

Kontoen din og alt innholdet der vil bli slettet ca. en måned etter du har fulgt stegene over. I mellomtiden vil ikke kontoen være synlig for andre. Hvis du angrer på slettingen, kan du logge inn før det har gått en måned for å gjenåpne kontoen din. Hvis ikke, trenger du ikke foreta deg noe.

Hente ut bilder fra Instagram før du sletter

Instagram lar deg ikke laste ned bilder direkte fra appen. Hvis du ønsker å ta vare på bilder du har lagt ut på kontoen din, kan du enkelt ta skjermdumper av bildene fra appen.

Slik går du frem:

  1. Åpne Instagram

  2. Åpne bildet du vil lagre

  3. Ta en skjermdump av bildet (fremgangsmåte for å ta skjermdump varierer fra mobil til mobil)

  4. Lagre bildet i kamerarullen på mobilen din

Slette bilder andre har lagt ut av deg på Instagram

Hvis noen andre har lagt ut bilder eller videoer av deg uten ditt samtykke, er det ofte raskest å ta kontakt med vedkommende som har lagt ut innholdet. Hvis de ikke fjerner innholdet eller svarer deg, kan du rapportere innholdet til Instagram. Du kan også rapportere bilder lagt ut av barn du har foreldreretten til og du trenger ikke ha Instagram-konto for å rapportere innhold. Vær klar over at det kan ta litt tid før Instagram svarer på din henvendelse.

Slik går du frem:

  1. Gå inn på denne lenken

  2. Fyll inn nødvendig informasjon

  3. Send inn

Få hjelp til å fjerne uønsket innhold på nett

Det er ikke alltid rett frem å fjerne innhold på nett. Med tjenesten Nettslett kan du få advokatbistand og psykologhjelp hvis det skjer deg. Nettslett er inkludert i alle Telenor-abonnement.

Dette er Nettslett >