Fiberbredbånd

Bredbånd via fiber betyr høy fart til alt du og familien ønsker å gjøre på nettet. Fra oss får du vanlig fiber og såkalt hybridfiber, og Alltid På Nett-garanti om noe skulle skje. Priser, hastigheter og teknologi er avhengig av hvor du bor.

For at du skal surfe trygt og sikkert på nett har vi ulike sikkerhetstjenester du kan ta i bruk.

Våre fiberabonnement

Priser for fiberbredbånd. Har du TV også får du 150,- i rabatt per måned.
  • Alle abonnementene inkluderer Nettvern og en sikkerhetspakke til pc-en din.

  • Merk: Kunder i borettslag/sameier har rabatterte priser.

  • Telenor leverer både vanlig fiber og såkalt hybridfiber. Hybridfiber har lavere hastighet på opplasting enn vanlig fiber.

  • Les mer om forhold som kan påvirke hastigheten på fiberbredbåndet ditt.

Nyhet! Alltid WiFi

Med vårt WiFi-utstyr garanterer vi at du blir fornøyd med den trådløse dekningen i hjemmet ditt!

Mer om Alltid WiFi›

Wifi-utstyr

Spørsmål og svar

?

Hva er fiber og hybridfiber?

Fiber er et optisk system, hvor lys ledes gjennom kabler laget av glass. Fiberteknologi gir raskere og mer stabil overføring av data enn tradisjonelle kobberkabler. Det finnes to forskjellige teknologier for å levere høyhastighets-bredbånd helt inn til veggen hos deg. Disse to teknologiene er vanlig fiber og hybridfiber.

Hva er forskjellen mellom vanlig fiber og hybridfiber?

Har du et nett med vanlig fiber, såkalt "fiber to the home" (FTTH), eller hybridfiber, kjent som HFC, har du fiberkabel helt inn i boligen din. Da vil du ha lik hastighet for både nedlasting og opplasting av data. Har du et HFC-nett vil du hente fibersignalene fra en boks i nærheten av boligen din. Da har du koaksial-kabel de siste meterne inn til boligen din. Et HFC-nett har samme høye nedlastingshastighet som vanlig fiber, men lavere opplastingshastighet.

?

Hvor mye raskere er egentlig fiber?

Enten du velger vanlig fiber eller hybridfiber, får du langt raskere nedlastingshastigheter enn med vanlig bredbånd. Fiber og hybridfiber får du i nedlastingshastigheter fra 50 til 500 mbit/s, avhengig av hva du trenger. Til sammenlikning er hastighetene på vanlig bredbånd fra 5 til 60 mbit/s. Med fiber vil du aldri ha problemer med å levere stabilt og raskt nett til mange enheter, for eksempel når flere i familien strømmer filmer og serier samtidig.

?

Trenger jeg ny WiFi Ruter når jeg bestiller abonnement?

For at vi skal garantere at våre tjenester skal fungere optimalt, anbefaler vi at du benytter vårt WiFi-utstyr som inkluderer eksperthjelp og fornøydhetsgaranti. Les mer om Alltid WiFi. Kundeservice har dessverre ikke support på andre rutere enn de vi leverer.

?

Hvordan fungerer Alltid På Nett-garanti?

Dersom du ikke kommer på nett med bredbåndet ditt og vi ikke kan løse feilen i løpet av samtalen med kundeservice, gir vi deg en kompensasjon.

Du kan lese mer om garantien her

?

Hvordan kan jeg surfe trygt på nett?

Med Nettvern kan alle Telenorkunder surfe trygt på nett. Der er et filter i selve nettet til Telenor som stopper deg hvis du er i ferd med å gå inn på en side som inneholder virus, svindelforsøk eller annen skadelig programvare. Fiber- og bredbåndskunder må ha en ruter levert av Telenor for å kunne aktivere denne tjenesten.

Alle bredbåndskunder har en sikkerhetspakke inkludert i abonnementet som sikrer pc-en ved bruk hjemme, men også om du surfer borte på et ukjent Wifi-nett.

Vi har samlet en del tips og råd og andre sikkerhetstjenester du kan bestille, som kan hjelpe deg til å bli enda tryggere på nett uavhengig av hvilken enhet du bruker. Les og lær mer om trygg nettsurfing.

?

Hvor sjekker jeg forbruket mitt?

Du kan til enhver tid ha kontroll på forbruket ditt inne på Mine sider.

Se alle spørsmål og svar