Fiber

Bredbånd via fiber betyr høy fart og svært stor kapasitet i nettet til alt du og familien ønsker å gjøre.  Fiber har lik opp- og nedlastingshastighet og oppleves som svært stabilt. 

Sjekk om du kan få fiber

Fiberabonnement

?

Hva er fiber

Med fiber sendes signalene ved hjelp av lys. Selve kjernen i fiberlinjen består av glass, og det brukes små sendere som genererer lys. Det benyttes gjerne flere farger på lyset som sendes parallelt inn i fiberkabelen. Dermed er det mulig å overføre enorme mengder data med nær sagt lysets hastighet i en og samme kabel.

?

Hvilke egenskaper har fiber

Fiber er i dag den teknologien som kan gi mest kapasitet og høyest hastighet på bredbåndet. Det er i utgangspunktet ingen begrensning på hvor mye data som kan overføres samtidig.

Fiberkabelen trekkes helt inn i boligen og det er i praksis kun utstyret du har hjemme, slik som kabling i huset, rutere, trådløst nett etc., som setter hastighetsbegrensningene på fiberbasert bredbånd. 

?

Hvilke andre fordeler har fiber

I tillegg til den enorme kapasiteten, har bredbånd over fiber symmetrisk opp- og nedlastingshastighet. Det vil si at det er like raskt å laste ned data som det er å laste opp. Fiber er også ansett for å ha det mest stabile bredbåndet.

Vi hjelper deg

Vi hjelper deg

Få hjelp og råd til bredbåndet, ruteren og inkluderte tjenester. Sjekk driftsmeldinger eller meld feil. Du finner informasjon om dette og mer på våre kontakt- og hjelpesider.
Les mer på våre kunderservicesider