Montør som kommer hjem til deg for å installere fiberutstyret

Dette må du gjøre før montøren kommer

  • Hente utstyr på posten. Utstyret må være tilgjengelig for montøren ved installasjon. Normalt sett har han med seg utstyret, men i noen tilfeller må du selv hente det på posten. Må du hente det, får du beskjed på SMS eller via hentelapp i postkassen.

  • Vurder TV i flere rom. Gi beskjed til montøren på forhånd dersom du har behov for å legge kabler til TV i mer enn ett rom. Merk - ved etterbestilling kan det påløpe ekstra kostnader for både dekoder og kabling.

Plassering

?

Hvordan få et sterkt og trådløst nett?

Fornuftig plassering av fiberboks og trådløs ruter er avgjørende for kvaliteten på det trådløse hjemmenettet. En god huskeregel er at utstyret bør plassers sentralt i boligen, slik at rekkevidden på det trådløse signalet er sterkt i flest mulig etasjer og rom. Har du murvegger i huset kan de stenge for signalene, og da kan du trenge en signalforsterker i tillegg.

?

Hvordan se TV der du ønsker?

For å kunne se TV der du ønsker, er god plassering av fiberboks, ruter og TV-boks avgjørende. Husk at optimal plassering av trådløst ruter og fiberboks ikke nødvendigvis er det samme stedet du plasserer en TV-boks. Utstyret bør likevel plasseres så nært hverandre som mulig. Montøren hjelper deg med å finne riktig plassering.

?

Hvor lang tid må jeg sette av til montøren?

Det tar som regel 3-4 timer å få installert fiber i hjemmet, men det kan variere fra bolig til bolig.
?

Hvordan kan jeg se TV i flere rom - uten kabel?

Det er ikke nødvendig å trekke metervis med kabler for å koble opp TV i flere rom.

Dersom du har en AppleTV eller en Chromecast (Beta) kan du laste ned vår T-We App. T-We App har innebygd støtte for Chromecast og AirPlay, og du kan bruke denne funksjonen til å vise innholdet i appen på TV-en din. Alternativt kan du koble PC-en din til TV med en HDMI-kabel og se på twe.no. Med T-We App på mobil og nettbrett står du fritt til å se TV der du ønsker. T-We app laster du ned her:

Image App Store Image Google Play

?

Koronasituasjonen

Koronasituasjonen gjør at vi må ta ekstra hensyn ved feilretting og installasjon av nødvendig utstyr på din hjemmeadresse. Montørene hos våre samarbeids-selskaper vil kontakte deg og avtale håndtering av installasjon ihht gjeldende veiledning og retningslinjer fra Folkehelseinstituttet, som f.eks. grundig håndvask, unngå håndhilsning og sikre god avstand mellom personer. I samtale med deg, vil montør også gjøre nødvendige avklaringer om det er forhold knyttet til karantene eller isolasjon som gjør at arbeid på din adresse må utsettes.

Les mer om hvilke rutiner vi har innført for å minimere smitterisiko her .