Montør som kommer hjem til deg for å installere fiberutstyret

Installasjon

Når det er din tur til å bli koblet opp, blir du kontaktet av en montør for å avtale tidspunkt for installasjon. Tidspunkt blir bekreftet på SMS, og du vil i tillegg få en påminnelse dagen før montør kommer.

Når montør kommer vil han legge fiberen gjennom husveggen og inn i huset, for så å koble opp og teste at alt fungerer.

Les mer om: Graving på egen tomt ›

Sjekk hva du kan få

Dette må du gjøre før montøren kommer:

Vurder TV i flere rom. Gi beskjed til montøren på forhånd dersom du har behov for å legge kabler til TV i mer enn ett rom. Merk - ved etterbestilling kan det påløpe ekstra kostnader for både dekoder og kabling.

Plassering

?

Hvordan få et sterkt og trådløst nett?

Fornuftig plassering av fiberboks og trådløs ruter er avgjørende for kvaliteten på det trådløse hjemmenettet. En god huskeregel er at utstyret bør plassers sentralt i boligen, slik at rekkevidden på det trådløse signalet er sterkt i flest mulig etasjer og rom. Har du murvegger i huset kan de stenge for signalene, og da kan du trenge en signalforsterker i tillegg.

?

Hvordan se TV der du ønsker?

For å kunne se TV der du ønsker, er god plassering av fiberboks, ruter og TV-boks avgjørende. Husk at optimal plassering av trådløst ruter og fiberboks ikke nødvendigvis er det samme stedet du plasserer en TV-boks. Utstyret bør likevel plasseres så nært hverandre som mulig. Montøren hjelper deg med å finne riktig plassering.

?

Hvor lang tid må jeg sette av til montøren?

Det tar som regel 3-4 timer å få installert fiber i hjemmet, men det kan variere fra bolig til bolig.
?

Hvordan kan jeg se TV i flere rom - uten kabel?

Det er ikke nødvendig å trekke metervis med kabler for å koble opp TV i flere rom.

Dersom du har en AppleTV eller en Chromecast (Beta) kan du laste ned vår T-We App. T-We App har innebygd støtte for Chromecast og AirPlay, og du kan bruke denne funksjonen til å vise innholdet i appen på TV-en din. Alternativt kan du koble PC-en din til TV med en HDMI-kabel og se på twe.no. Med T-We App på mobil og nettbrett står du fritt til å se TV der du ønsker. T-We app laster du ned her:

Image App Store Image Google Play