Mer fart – bedre mobilopplevelser

Mobilen vår er med oss overalt, og vi forventer dekning uansett hvor vi er. Det er først når ting ikke fungerer at vi reagerer, og vi irriterer oss når noe hakker, eller vi må vente på at ting skal laste ferdig.

Med Telenor surfer du på verdens raskeste mobilnett. Vi har flest basestasjoner i Norge, og er størst på 4G+. Det betyr at det alltid er tilstrekkelig kapasitet i nettet vårt, selv i travle perioder når mange er på nett samtidig.

Målinger fra brukere

Resultatet som plasserte Telenor øverst på pallen, er basert på målinger foretatt med hastighetsappen Speedtest by Ookla i hele 2018.

Det som gjør disse testene ekstra verdifulle, er at det er Telenor-kundene selv som tester farten – under de faktiske forholdene de bruker mobilen i. Det er snittfarten fra alle disse målingene, som så blir sammenlignet med tallene fra andre operatører over hele verden.

I vårt dekningskart kan du søke på adresse eller sted for å sjekke dekningen der du er.

Sjekk dekningen

Basisdekning: Her er det muligheter for å ringe og surfe utendørs, men om telefonen befinner seg i for eksempel en lomme eller veske vil mulighetene for mottak kunne reduseres. God dekning: Her finnes det gode muligheter for å ringe og surfe utendørs. Det vil også være mulig å ringe og surfe innendørs. Innendørsdekningen påvirkes i stor grad av hvilke materialer vegger, vinduer og dører er laget av, samt hvor i bygningen du befinner deg. Meget god dekning: Her kan du med stor sannsynlighet ringe og surfe både innen- og utendørs. Innendørsdekningen påvirkes i stor grad av hvilke materialer veggen, vinduer og dører er laget av, samt hvor i bygningen du befinner deg.
  • 4G+: Denne dekningen gir deg mulighet for å ringe og sende SMS/MMS, samt surfe med hastigheter opptil 10-100 Mbit/s. For å kunne ringe med 4G må man ha en mobiltelefon som støtter 4G Tale.
  • 4G: Denne dekningen gir deg mulighet for å ringe og sende SMS/MMS, samt surfe med hastigheter opptil 10-50 Mbit/s. For å kunne ringe med 4G må man ha en mobiltelefon som støtter 4G Tale.
  • 3G: Denne dekningen gir deg mulighet for å ringe og sende SMS/MMS, samt surfe med hastigheter opptil 1-20 Mbit/s.
  • 2G: Denne dekningen gir deg mulighet for å ringe og sende SMS/MMS, samt svært enkel internettbruk med begrenset hastighet.
i

Verdens raskeste nett

Raskest gjennomsnittlig nedlastingshastighet på 4G-enheter, sammenlignet med verdens fremste operatører. Basert på analyse av Ookla Speedtest Intelligence data fra 2018. Bruk av Ooklas varemerker er lisensiert og gjengitt med tillatelse. Opplevd hastighet varierer etter kapasitet og andre forhold.

i

Dekning og hastighet

Informasjon om dekning er kun veiledende og vil ikke være en garanti for at det er dekning på enkelte steder. Dekningen som er presentert er basert på teoretiske beregninger, og dekningen og hastigheten som oppleves kan variere. Dekningen kan variere blant annet som følge av antallet personer som ringer og surfer samtidig i det aktuelle området. Muligheten til å ringe og/eller surfe innendørs påvirkes i stor grad av hvilke materialer vegger, vinduer og dører er laget av, samt hvor i bygningen man befinner seg.
Hvilken mobiltelefon, nettbrett, modem eller ruter man har vil også ha betydning for hvordan dekningen og hastigheten oppleves. Nedlastingshastighet kan i tillegg være begrenset av hvilken mobilabonnement man har. Det er mulig å forbedre muligheten til å ringe og surfe ved å benytte såkalt handsfree-utstyr eller hodetelefoner eller ved å bruke en ekstern antenne. I enkelte tilfeller hjelper det også å la mobiltelefonen ligge fritt, i stedet for å holde den i hånden eller la den ligge i lommen eller vesken.
OBS! Uatorisert bruk av aktive signalforsterkere (repeatere) er ikke tillatt (jf. ekomloven § 6-2 første ledd).