Teknologi som kan skape store verdier – enkelt levert

Vi hjelper din bedrift med å komme i gang med Internet of Things (IoT). Vi har IoT-abonnement, mobilnettet, tjenester og partnere som kobles sammen og gjør dine smarte løsninger mulig på en enkel måte.

tegning av iot

Hvorfor velge Telenor på dine IoT?

Stenging av 2G-nettet

Telenors 2G-nett stenger ned i løpet av 2025. Nedstengningen av 2G-nettet er en del av den pågående moderniseringen av mobilnettet der 2G og 3G blir erstattet av 4G og 5G. 

For deg som i dag bruker utstyr som er avhengig av 2G-nettet, vil et bytte av utstyr som støtter 4G eller 5G være nødvendig. Vi anbefaler at du starter oppgraderingen av din løsning allerede nå, slik at du unngår å miste tilgang til nettet. Fra 2024 bør det ikke aktiveres nye abonnement med utstyr som utelukkende benytter 2G-nett.

Henvend deg gjerne til din kontaktperson i Telenor om du har spørsmål eller ønsker mer informasjon.

Dette lurer mange på

 • Hva er Internet of Things (IoT)?

  IoT står for "Internet of Things", eller tingenes internett på norsk, og handler om at alle tingene rundt oss kan kobles til internett. Tingene, også kalt enhetene, er utstyrt med sensorer, programvare og annen teknologi som tillater dem å samle og utveksle data med hverandre. Når du bruker data fra IoT-enhetene dine i riktige analyseverktøy, kan du raskt ta beslutninger basert på fakta og skape enda mer komplekse analyser av det du måler.

  Med IoT kan vi dermed effektivisere arbeids- og forretningsprosesser, redusere kostnader, forbedre sikkerheten og skape nye digitale tjenester – og gjennom det øke bedriftens konkurransekraft, produktivitet og lønnsomhet. Mulighetene er endeløse.

 • Hvilke ting kan kobles til nett?

  I utgangspunktet kan alle ting kobles til nett – så lenge de har plass til de tekniske komponentene som kreves. Typiske bruksområder i dag spenner fra smarthøyttalere og sporingstjenester til digitale kjørebøker og sensorer som måler temperatur, strøm, luftkvalitet, fuktighet og vann. Slik vil du eksempelvis kunne få full kontroll over verdifulle gjenstander eller beitedyr, fjernstyre maskiner fra et kontrollsenter, automatisk vanne jord basert på fuktighet og styre varmeanlegg basert på faktisk temperatur.

  Les mer om hvordan komme i gang med IoT

 • Hva er forskjellen på IoT-abonnementene?

  IoT Total passer for alle ting og sensorer med høy hastighet. NB IoT er optimert for bruk av sensorer med lavt strøm- og dataforbruk. Les mer om abonnementene her

  Har du andre spørsmål?
  Sjekk våre ofte stilte spørsmål og svar, eller ring Kundeservice på telefon 09000.

Trenger du hjelp?

Ta kontakt med oss på 09000 dersom din bedrift hjelp til å velge riktig IoT abonnement.