Internet of things (IoT) handler om å digitalisere produkter, infrastruktur og maskiner som før var analoge. Effektive løsninger er helt avhengige av å være online på et stabilt og sikkert datanett. Vi mener at den mest fremtidsrettede løsningen for IoT er over Telenors 4G-nett.

Bare fantasien setter grenser for mulighetenes internett

Hva er NB-IoT?

Narrowband internt of things (NB-IoT) er en ny kommunikasjonsteknologi som benytter det eksisterende 4G-nettet. Teknologien åpner muligheten for at millioner av hverdagslige ting som søppelkasser, strømmålere og brannalarmer kan knyttes til internett. NB-IoT kjennetegnes av utvidet dekning og sensorer med svært lang batterilevetid.
Internet of thing illustrasjon med frekvenser

Fundamentet er god dekning

Suveren dekning og kapasitet er ryggraden i enhver IoT-satsning. Vår ambisjon er å alltid kunne tilby den beste IoT-teknologien på markedet. Derfor er vi blant verdens ledende selskaper på utvikling og testing av blant annet Narrow Band IoT.

Våre M2M-abonnement gir tilgang til internett over mobilnettet, den tryggeste og mest robuste tilgangen for digitale løsninger på tingenes internett.

Vår 4G-dekning - en premissfaktor

  • Over 20 års erfaring med tingenes internett og M2M
  • Egen kompetanseavdeling som kan lage spesialtilpassede løsninger
  • Dedikert kundeservice for M2M for åpning og bestilling av abonnement
  • Over NB IoT kan vi snart levere sikre løsninger med betydelig lengre batteritid enn tidligere

Abonnement

Fundamentet for IoT er et M2M-abonnement fra Telenor

Telenor Kontrollsenter - selvbetjeningsløsning for IoT

Telenor og Cisco Jasper har gått sammen om å tilby bedriftskunder en ny plattform for enkelt å håndtere M2M-abonnement for tingenes internett. Med verktøyet kan du selv betjene alt fra produksjonsanlegg til smarte biler over nett. 
Ved hjelp av den nye plattformen fra Cisco kan du både se når SIM-kortet er tatt i bruk og hvor mye data som til enhver tid er brukt på hvert SIM-kort. Dersom SIM-kortet blir tatt ut av uvedkommende, blir du varslet slik at du kan hindre tyveri og misbruk.

Viktig informasjon fra Telenor til våre kunder