IoT dekning

Telenor har et mobilnett i verdensklasse. Nå er 4G-nettet også optimalisert for at ting og sensorer skal kobles på nett. Vi kaller det for IoT på 4G.

Teknologien som er aktivert i 4G-nettet heter NarrowBand IoT (NB-IoT) og gir svært god dekning innendørs, utendørs og under bakken. Dette er avgjørende når en skal få mange oppkoblede ting til å snakke sammen.

NB-IoT er ideell for ting som går på batteri og som bare av og til sender data via nettet. Det gjør at batterilevetiden blir svært lang, i noen tilfeller opp til 10 år. Sporing ved hjelp av NB-IoT er ett viktig område innen IoT, og kan i praksis brukes på omtrent alt som flytter på seg, ikke bare dyr, men som frakt, containere og transportmidler.

LTE-M passer for aktive sensorer med behov for høyere hastigheter og større båndbredde, og samtidig har behov for god batterilevetid og/eller bedre inntrengende dekning. LTE-M er morgendagens versjon av dagens 2G- og 3G-løsninger. LTE-M abonnement støtter LTE-M og LTE trafikk. LTE-M støtter SMS, men foreløpig ikke VoLTE.

Telenor tilbyr IoT-dekning over hele Norge, inkl Svalbard. IoT på 4G er den eneste teknologien som vil gi full nasjonal dekning på kort og lang sikt, og internasjonal dekning innen få år.

Vi fornyer for tiden nettet vårt. 4G-nettet blir forbedret og oppgradert med frekvenser fra 3G-nettet. Les mer om 3G-utfasingen.