Gode IoT-løsninger krever et godt nettverk og hos oss finner du løsningen du trenger uavhengig av om du ønsker å bruke NB-IoT, LTE-M, tradisjonell M2M eller 4G-teknologi. Vi har IoT-abonnement som dekker enkle eller avanserte behov, behov for å sende lite eller mye data, og for deg som trenger løsninger som også fungerer i utlandet. For deg med mange enheter har vi også ulike tjenester for enkel administrasjon av dine IoT-abonnement. Les mer om våre abonnement under.

Lurer du på hvilket IoT-abonnement som passer for ditt formål kan du ta en titt på forklaringene under.

i

Narrowband IoT (NB-IoT)

Narrowband IoT (NB-IoT) er en IoT-teknologi basert på 4G-nettet som fungerer praktisk talt hvor som helst. Egner seg godt der hvor "tilkoblede ting" er lokalisert i avsidesliggende eller vanskelig tilgjengelige områder. Med lange avstander fra den neste mobile basestasjonen, eller i skjermede områder som dypt inne i bygninger eller underjordiske områder. NB-IoT passer for løsninger med lite databehov, lang batterilevetid, er skreddersydd for sensorer som bare skal sende data av og til, og har høy grad av dekning. Et godt valg ved bruk på logistikk av fraktgods, containere, transportmidler, jordbruk, smarte byer, smarte hjem og sporing av mennesker og dyr. Telenor har en befolkningsdekning på 99,9% for NB-IoT.

Bestill her

i

LTE-M

LTE-M er også basert på 4G-nettet, og er en IoT-teknologi som ligner på NB-IoT. LTE-M gir imidlertid noe høyere hastigheter og er beregnet på overføring av større datamengder enn NB-IoT. LTE-M har forbedret batterilevetid og dekning, samt etterhvert mulighet for tale over nettverket.

Et godt valg ved bruk av mer aktive sensorer som f.eks. sporing av eiendeler, smartklokker, autonome kjøretøy, smartmålinger, medisinsk utstyr og hjemmesikkerhetsapplikasjoner. Telenor har en befolkningsdekning på 99,9% for NB-IoT.

Bestill her

i

M2M­

M2M er forkortelses for maskin til maskin kommunikasjon. Dette betyr at maskiner er koblet sammen i et nettverk og utstyrt med sensorer, programvare og elektronikk som gjør at de kan kommunisere og utveksle data med hverandre. M2M og IoT-teknologi gir maskiner tilgang til internett over mobilnettet og muliggjør digitalisering og automatisering av for eksempel industriproduksjon, transport og helsetjenester.

Vi har ulike M2M abonnement som sørger for tilgang til mobilnettet; både over 2G og 4G. Vær oppmerksom på at 2G-nettet vil fases ut i løpet av 2025. Vi anbefaler å velge fremtidsrettet teknologi som støtter 4G-nettet.

i

M2M Total­

Dette abonnementet inkluderer tilleggstjenester som dekker mer avanserte behov. Det ligger ingen makspris i abonnementene og man blir fakturert etter reelt forbruk, enten fortløpende eller per datapakke. Det er derfor viktig at du velger abonnement og datapakke som passer ditt forbruk.

Bestill her

i

M2M Go Norge­

Dette er et abonnement for deg som har behov for å overføre store datamengder, men ikke ønsker faste datapakker. Abonnementet fungerer ellers som M2M Total men er sperret for bruk i utlandet.

Bestill her

i

Delt Data M2M­

For kunder med mange SIM-kort og forskjellige applikasjoner med ulik databruk vil Delt Data M2M være en god løsning. Det er en «bucket-løsning» som forenkler administrasjon og kostnadskontroll gjennom en dynamisk og automatisk tilpasning av databruk. I kundeportalen Min Bedrift eller Telenor Kontrollsenter vil du ha oversikt over databruk og hvilke enheter som bruker mest data. Delt Data M2M tilbys på forespørsel, ta kontakt på partnersolutions@telenor.com.

i

Min Bedrift

I Min Bedrift kan du administrere alle dine abonnement på M2M og IoT. Du får tilgang til viktige funksjoner som kostnadskontroll ved varsling, oversikt og administrasjon av abonnementene dine, enkel endring eller bestilling av abonnement og begrense dataforbruk utenfor EU. Les mer

i

Telenor Kontrollsenter

Med Telenor Kontrollsenter får du et verktøy som gir enkel selvbetjening og administrasjon av dine M2M-abonnement. Telenor Kontrollsenter er for deg som har flere enheter og mer komplekse behov enn det du får tilgang til i Min Bedrift. Les mer