Gode IoT-løsninger krever et godt nettverk og hos oss finner du løsningen du trenger uavhengig av om du ønsker å bruke NB-IoT, LTE-M, tradisjonell M2M eller 4G-teknologi. Vi har IoT-abonnement som dekker enkle eller avanserte behov, behov for å sende lite eller mye data, og for deg som trenger løsninger som også fungerer i utlandet. For deg med mange enheter har vi også ulike tjenester for enkel administrasjon av dine IoT-abonnement. Les mer om våre abonnement under.

Lurer du på hvilket IoT-abonnement som passer for ditt formål kan du ta en titt på forklaringene under.

IoT/M2M abonnement fra Telenor leveres med testdata. Testmengden varierer avhengig av abonnementstype. Før testmengden er brukt opp, vil månedspris ikke faktureres. Dette gjelder maksimalt i 12 måneder etter at SIM kortet er aktivert i mobilnettet.

i

Narrowband IoT (NB-IoT)

Narrowband IoT (NB-IoT) er en IoT-teknologi basert på 4G-nettet som fungerer praktisk talt hvor som helst. Egner seg godt der hvor "tilkoblede ting" er lokalisert i avsidesliggende eller vanskelig tilgjengelige områder. Med lange avstander fra den neste mobile basestasjonen, eller i skjermede områder som dypt inne i bygninger eller underjordiske områder. NB-IoT passer for løsninger med lite databehov, lang batterilevetid, er skreddersydd for sensorer som bare skal sende data av og til, og har høy grad av dekning. Et godt valg ved bruk på logistikk av fraktgods, containere, transportmidler, jordbruk, smarte byer, smarte hjem og sporing av mennesker og dyr. Telenor har en befolkningsdekning på 99,9% for NB-IoT.

Bestill her

Er du allerede Telenor kunde kan du bestille i Min Bedrift

Bestill i Min Bedrift

i

IoT Total

Med abonnementet IoT Total kan du velge samme abonnement til alle IoT SIM kort i bedriften.  Dette abonnementet tilpasser seg ditt databruk. Etablering og månedspris betales forskuddsvis, mens trafikkpris – altså bruk av data – betales etterskuddsvis basert på faktisk bruk foregående måned.  Ved månedsskifte settes datamengde ned på det laveste trinnet i datastigen (0 MB), og så justeres tilgjengelig datamengde automatisk i forhold til bruken av data. IoT Total har funksjonalitet for 4G tale (VoLTE) og fast IP adresse.

Bestill her

Er du allerede Telenor kunde kan du bestille i Min Bedrift

Bestill i Min Bedrift

i

IoT Delt data

Dette er en avtale som gjør at alle tingene deler felles datamengde (databøtte). IoT Delt Data medlem har samme funksjonalitet som IoT Total, men prisen for databruk blir beregnet etter gjennomsnittlig databruk for abonnementene som inngår i avtalen. Størrelsen på databøtta vil variere dynamisk i forhold til dataforbruk på abonnementene du som kunde har.

IoT Delt tilbys på forespørsel, ta kontakt på partnersolutions@telenor.com.

Når avtalen er etablert, kan du bestille og administrere abonnementet i Min Bedrift. I Min Bedrift kan du også bestille SIM kort i bulk og få status på hvor mye data som er brukt, samt se om SIM kort er aktivert.

Bestill i Min Bedrift

i

M2M Total

Dette abonnementet kan benyttes til sensorer som benytter 2G og 4G nettet. Det ligger ingen makspris i abonnementene og man blir fakturert etter reelt forbruk, enten fortløpende eller per datapakke. Det er derfor viktig at du velger abonnement og datapakke som passer ditt forbruk.

Bestill her

Er du allerede Telenor kunde kan du bestille i Min Bedrift

Bestill i Min Bedrift

i

M2M Go Norge

Dette er et abonnement for deg som har behov for å overføre store datamengder, men ikke ønsker faste datapakker. Abonnementet fungerer ellers som M2M Total men er sperret for bruk i utlandet.

Bestill her

Er du allerede Telenor kunde kan du bestille i Min Bedrift

Bestill i Min Bedrift

i

Delt Data M2M

For kunder med mange SIM-kort og forskjellige applikasjoner med ulik databruk vil Delt Data M2M være en god løsning. Dette abonnementet har to ulike datastiger. Det er en «bucket-løsning» som forenkler administrasjon og kostnadskontroll gjennom en dynamisk og automatisk tilpasning av databruk. I kundeportalen Min Bedrift eller Telenor Kontrollsenter vil du ha oversikt over databruk og hvilke enheter som bruker mest data. Delt Data M2M tilbys på forespørsel, ta kontakt på partnersolutions@telenor.com.

i

Min Bedrift

I Min Bedrift kan du administrere alle dine abonnement på M2M og IoT. Du får tilgang til viktige funksjoner som kostnadskontroll ved varsling, oversikt og administrasjon av abonnementene dine, enkel endring eller bestilling av abonnement og begrense dataforbruk utenfor EU. Les mer

i

Telenor Kontrollsenter

Med Telenor Kontrollsenter får du et verktøy som gir enkel selvbetjening og administrasjon av dine M2M-abonnement. Telenor Kontrollsenter er for deg som har flere enheter og mer komplekse behov enn det du får tilgang til i Min Bedrift. Les mer