Hvilken løsning passer for meg

Dette er avhengig av hvor høye krav til du stiller til bredbåndet, og om du ønsker fri bruk av data eller en løsning du kan ta med deg når du er på farten.

Trådløst Bredbånd

Det å være tilknyttet et stabilt og raskt internett er viktig for mange - også når man er på hytta. Trådløst bredbånd gir ubegrenset datamengde og egner seg for deg som ønsker å ha hyttekontor eller strømme filmer og serier, uten å bekymre deg for om du har nok data.

Med Trådløst Bredbånd får du en fremtidsrettet internettløsning over mobilnettet til bruk på hytta. Utstyret er klargjort for 5G, slik at du er klar når 5G kommer til ditt område. Du får høyere og enda mer stabile hastigheter via vårt 4G- og 5G-nett, enn hva du får med f.eks mobilt bredbånd. Passer derfor for deg som bruker hytta mye og stiller høye krav til internett. Det eneste du trenger er en liten antenne på huset som sørger for stabile, gode signaler, og en WiFi-ruter hvis du ikke har dette fra før. Alt leveres ferdig installert og montert.

Trådløst Bredbånd skiller seg fra Mobilt Bredbånd ved at det kun kan brukes på adressen abonnementet er registrert på. Egner seg for deg som ønsker å bruke internett som hjemme og ikke være redd for å gå tom for data.

Mobilt Bredbånd

Mobilt Bredbånd egner seg for deg som trenger tilgang til bredbånd av og til, og som du kan bruke flere steder. Dette er en løsning som passer på hytta, på farten eller i båten- der det er mobildekning.

Her betaler du for størrelsen på datapakkene. Går du tom for data kan du kjøpe ekstra datapakker.
Du får et eget abonnement med fast datamengde fra 8 GB - 200 GB. Abonnementet inkluderer fri fart og gir en forventet hastighet opptil 100 Mbit/s. Opplevd hastighet vil imidlertid variere avhengig av avstand til basestasjon, vegetasjon, og antall samtidige brukere i området. Når inkludert datatrafikk er brukt opp settes hastigheten ned til 128 Kbit/s.

Krever ingen antenneinstallasjon, men det anbefales at den brukes sammen med en ruter som gir deg sterkere signaler, enten du er på farten, i båten eller på hytta.