Mobilabonnement

Er du klar for årets mobilpåske? Her er 7 ting du bør passe på

Påsken er gjerne en tid for reise og opplevelser, og mobilen er selvfølgelig med – enten du er hjemme, på hytta, i Syden eller i en spennende storby i Europa. Men husk at det er noen ting du må være ekstra oppmerksom på.

mobil som har falt i sjøen

Nordmenns mobilbruk øker betraktelig i ferier og høytider. Her er våre beste tips for en smidig og bekymringsfri mobilpåske – uansett hvor du ferierer:

1. Tom for data?

Påsken er en tid for å være utendørs og på farten, og det kan bety økt databruk for hele familien. Det er viktig å huske at du enkelt kan dele data fra ditt Telenor-mobilabonnement med andre i familien, slik at alle har tilgang til nettet når de trenger det. Perfekt hvis du har ubegrenset data!

Husk også at Telenors mobilabonnement ikke har binding, slik at du lett kan bytte abonnement når du selv trenger det. Databehov kan jo variere fra måned til måned.

2. Kan jeg se de den viktige kampen?

Bare fordi du ikke er hjemme, trenger du ikke å gå glipp av viktige fotballkamper eller droppe å streame film og serier.

gutt med nettbrett

Med ubegrenset data kan du nyte underholdningen uten begrensninger – og med familierabatt blir det enda mer data for pengene (hvis dere er flere i familien).

Er du i Norge, har du også glede av å kunne streame og surfe på Norges beste mobilnett. Det er både raskest, mest stabilt og har best dekning.

3. Skadet, mistet eller stjålet mobil?

Påskeferien kan være risikabel for mobilen din. Antallet skader og tap av mobiler øker nemlig gjerne i feriene – fordi vi ofte er på reise, befinner oss i litt mer uvante omgivelser og gjør ting vi ikke pleier. Dette er med på å øke risikoen for uventede situasjoner og ubehagelige overraskelser.

Å ha en god mobilforsikring forhindrer ikke at ting skjer, men den kan være til hjelp hvis uhellet skulle være ute. Kjøper du mobil med Telenors SWAP-løsning, følger det alltid med en skjermforsikring. Skulle du da være uheldig og knuse skjermen, får du den reparert uten at det koster flere tusen kroner.

Det er også mulig å oppgradere til en Plussforsikring. Da får du en tilsvarende mobil i løpet av kun én virkedag hvis den gamle blir stjålet, ødelagt eller mistet. Dette gjelder i hele Europa.

4. Er det trygt å surfe her?

Å koble seg på åpne WiFi-nettverk kan være fristende når du er på hotell, flyplass eller kafé, men det kan også være risikabelt. Bruk heller mobilnettet hvis du er usikker på nettverkets sikkerhet. Det er kryptert og derfor mye tryggere å bruke enn åpne, usikre WiFi-nett. Husk også at alle private Telenor-abonnement har et sikkerhetsfilter som blokkerer usikre og falske sider når du er på Telenors nett.

Mann surfer på mobilen på kafé

Vil du likevel koble deg på et trådløst nettverk med mobilen, kan du sjekke ut SAFE WiFi for å surfe trygt  – uansett hvor du er i verden. SAFE inkluderer nemlig en VPN-løsning (Virtuelt Privat Nettverk), som gir deg en egen, trygg linje å surfe på når du logger på åpne, trådløse nett. 

5. Full mobil? Ingen backup?

I feriene tar vi ofte flere bilder enn normalt – og disse skal selvfølgelig sikres for fremtiden. Det kan derfor være lurt å ta noen forholdsregler, slik at du ikke risikerer noe hvis minnet skulle fylles opp – eller du skulle miste mobilen.

mamma tar selfie med to døtre

Med Min Sky får du ubegrenset lagring av mobilbilder, slik at du trygt kan lagre alle ferieminnene dine uten å bekymre deg for å miste dem. Min Sky er inkludert i alle Telenors private mobilabonnement.

6. Hvem er det som ringer?

Når du ønsker å slappe av i solgropen eller fokusere på nye opplevelser i Roma, kan det være både forstyrrende og irriterende å bli ringt opp av ukjente nummer. Heldigvis finnes det en enkel løsning, som er inkludert i Telenors private mobilabonnement.

Med Se Hvem-appen har du nemlig full kontroll over ukjente numre, samtidig som den varsler deg om samtalen er svindel eller telefonsalg. Da blir det enklere å vurdere om du skal svare eller ikke.

7. For mye skjermtid?

Alle kan trenge en pause – både du og mobilen din.

mann i hengekøy

Husk også å nyte ferien sammen med familie og venner – uten å sitte med nesa nede i skjermen hele dagen. Det er en tid for alt.

Vi håper du får en riktig god mobilpåske!