Slik deler du enkelt data på tur

Mor liker å dele data med datter på skitur

Det er enkelt å dele data fra ditt Telenor-mobilabonnement med andre. Her er fire fremgangsmåter som sikrer at alle i reisefølget har data på turen.

I vintersesongen drar mange nordmenn på hytta, ikke minst i vinterferien. Og når hele familien er samlet på ett sted, er det gjerne også et must med mye mobildata

Men det betyr ikke det at alle i reisefølget trenger egne mobilabonnement med enorme datamengder. Det er nemlig vedlig enkelt å dele data fra ditt Telenor-abonnement med andre.

Her er fire fremgangsmåter på deling av mobildata som gjør at alle kan få dataen de trenger:

1. Data-SIM: To SIM-kort, ett mobilabonnement

Mange nettbrett og PC-er støtter SIM-kort. Det er selvfølgelig mulig å ha egne SIM-kort til disse enhetene, men det finnes et rimeligere alternativ: Data-SIM.

Dette er et ekstra SIM-kort som lar deg bruke mobildata fra mobilabonnementet ditt på en ekstra enhet – uten å dele data direkte fra mobilen din (se punkt 3 under).

Tips! Med abonnementet Ubegrenset Pluss får ubegrenset data og Data-SIM inkludert i abonnementet ditt.

Se våre abonnement ›

Mann sitter ute med PC fordi han kan dele data fra mobilen
Med Data-SIM kan du dele mobilabonnementet ditt med både mobil, ruter, nettbrett og PC.

Når du surfer med Data-SIM får du den samme lynraske hastigheten til de samme prisene som hovedabonnementet ditt. Du kan altså la barna surfe på nettbrettet i bilen eller komme deg på nett med PC-en på hytta. Og med Data-SIM i et nettbrett kan du selvfølgelig også bruke enheten som en lokal trådløssone som forklart i punkt 3.

Les mer og bestill Data-SIM her ›

2. Praktisk miniruter

Med et Data-SIM kan du dele mobildataen fra mobilabonnementet ditt med opptil 10 enheter. Data-SIM passer ikke bare til nettbrett og PC-er – det er også perfekt til en miniruter.

Liten ruter gjør det enkelt å dele data
Miniruteren er enkel å pakke med seg i sekken eller veska og gjør det lett å dele data.

Som navnet tilsier, er dette en liten ruter som er enkel å pakke i sekken eller veska. Miniruteren er et fint reisefølge, både innenlands og utenlands. Mobilabonnementene til Telenor inkluderer nemlig fri bruk i EU/EØS, slik at du surfer akkurat som hjemme – uten ekstra kostnader.

Bestill miniruter ›

Nyhet! Ubegrenset Pluss

Hva om vi fortalte deg at det finnes et abonnement med ubegrenset data og to ekstra SIM inkludert? Med nyheten Ubegrenset Pluss får du akkurat det. Da kan du bruke dataen din på på flere enheter som ruteren, iPaden eller i smartklokka.

Og du, er dere to eller flere med ubegrenset-abonnement, får dere familierabatt!

Lær mer og bestill her ›

3. Dele nettet direkte fra mobilen

De fleste mobiler gir deg muligheten til å dele nettilkoblingen din ved å opprette en lokal trådløssone. I praksis gjør du da om mobilen til en ruter. Dermed kan andre for eksempel strømme musikk fra Spotify og videoer fra YouTube når dere er på hytta, uten å bruke av egne datakvoter.

Det er svært enkelt å dele nett fra en mobiltelefon. På en iPhone går du til Innstillinger, trykker på Delt internett og skrur på bryteren. Android-telefoner kan ha litt ulikt oppsett, men under Innstillinger ser du etter Trådløst og nettverk (eller lignende) og deretter Mobil trådløssone. Til slutt finner du en bryter du klikker på for å aktivere.

Husk å sette et passord, slik at uvedkommende ikke kan koble seg til ditt nettverk. Vær også oppmerksom på at du vil bruke mer data når du deler internett med andre enheter.

Mobilen din må også være i nærheten av dem du deler din data med.

4. Fast ruter på hytta

Er dere ofte på hytta? Da kan det hende det er like greit å ha en større ruter stående.

ZyXEL har store og kraftfulle mobil bredbåndsrutere som støtter 4G og 5G og opptil 64 tilkoblede enheter.

Har du allerede 5G på hytta, eller ønsker å være føre var, velger du Zyxel Ruter NR5103 5G. Den støtter den nyeste mobilteknologien på 5G, og fungerer også sammen med 4G

Stor ruter
Stor og kraftfull 5G mobilt bredbåndsruter, som benytter det raskeste tilgjengelige mobilnettet der du er.

Hvis du har 4G på hytta, kan du også velge ZyXEL LTE5388-M804 4G. Den støtter nedlasting på opptil 600 Mbit/s og opplasting opptil 100 Mbit/s på 4G-nettet.

Ruterne kommer ferdig konfigurert for mobilt bredbånd fra Telenor og benytter automatisk det raskeste tilgjengelige mobilnettet der du er.