Slik deler du enkelt data på tur

Far og sønn deler data på hytta

Det er enkelt å dele data fra ditt Telenor-mobilabonnement med andre. Her er fire fremgangsmåter.

I helgene og høstferien flokker mange nordmenn til hytta – med mobilen i sekken. Men når hele familien er samlet på ett sted, er det gjerne også et must med mye mobildata.

Selv om ungene vil strømme barne-tv foran peisen eller du må snike deg unna for et videomøte, betyr heldigvis ikke det at alle i reisefølget trenger abonnement med enorme datamengder.

Det finnes nemlig mange måter dere kan dele data på. Uansett hvor reisen tar dere – her er fire måter som gjør at alle kan få glede av mobildataen:

1. Fast ruter på hytta

Stor ruter
Kraftfull ruter fra Huawei støtter 4G+ og opptil 64 tilkoblede enheter.

Er dere ofte på hytta? Da kan det hende det er like greit å ha en større ruter stående.

Huawei har en stor og kraftfull mobil bredbåndsruter som støtter 4G+, opptil 64 tilkoblede enheter og tilkobling av utendørsantenner. Ruteren kommer ferdig konfigurert for mobilt bredbånd fra Telenor og den benytter automatisk det raskeste tilgjengelige mobilnettet der du er.

Og du kan selvfølgelig også utstyre den med Data-SIM og dele mobildataen fra abonnementet ditt.

Med en Huawei B818 ruter 4G+ får du, med andre ord, både i pose og sekk.

Bestill ruter

2. Praktisk miniruter

Liten ruter
Miniruteren er enkel å pakke med seg i sekken eller veska.

Data-SIM passer ikke bare til nettbrett og PC-er – det er også perfekt til en miniruter.

Som navnet tilsier, er dette en liten ruter som er enkel å pakke i sekken eller veska. Miniruteren er et fint reisefølge, både innenlands og utenlands. Mobilabonnementene til Telenor inkluderer nemlig fri bruk i EU/EØS, slik at du surfer akkurat som hjemme – uten ekstra kostnader.

Med et Data-SIM kan du dele mobildataen fra mobilabonnementet ditt med opptil 10 enheter, uten at du

Bestill miniruter

3. Data-SIM: To SIM-kort, ett abonnement

Menn med laptop
Med Data-SIM kan du bruke mobilabonnementet ditt på nettbrett og PC-er.

Mange nettbrett og PC-er støtter SIM-kort. Det er selvfølgelig mulig å ha egne SIM-kort til disse enhetene, men det finnes et rimeligere alternativ: Data-SIM.

Dette er et ekstra SIM-kort som lar deg bruke mobildata fra mobilabonnementet ditt på en ekstra enhet, uten å dele data direkte fra mobilen din (se under). Når du surfer med Data-SIM får du den samme lynraske hastigheten til de samme prisene som hovedabonnementet ditt. Du kan altså la barna surfe på nettbrettet i bilen eller komme deg på nett med PC-en på hytta. Og med Data-SIM i et nettbrett kan du selvfølgelig også bruke enheten som en lokal trådløssone som forklart i punktet under.

Les mer og bestill Data-SIM her

4. Dele nettet fra mobilen

De fleste mobiler gir deg muligheten til å dele nettilkoblingen din ved å opprette en lokal trådløssone. I praksis gjør du da om mobilen til en ruter. Dermed kan andre for eksempel strømme musikk fra Spotify og videoer fra YouTube når dere er på hytta, uten å bruke av egne datakvoter.

Det er svært enkelt å dele nett fra en mobiltelefon. På en iPhone går du til Innstillinger, trykker på Delt internett og skrur på bryteren. Android-telefoner kan ha litt ulikt oppsett, men under Innstillinger ser du etter Trådløst og nettverk (eller lignende) og deretter Mobil trådløssone. Til slutt finner du en bryter du klikker på for å aktivere.

Husk å sette et passord, slik at uvedkommende ikke kan koble seg til ditt nettverk. Vær også oppmerksom på at du vil bruke mer data når du deler internett med andre enheter.

info icon

Bonustips!

Hvis du ikke ønsker å tenke på hvor mye data dere bruker, bør du velge det nye mobilabonnementet Next, som gir deg ubegrenset data hver eneste måned. HUSK: Er dere to eller flere, får dere familierabatt!

I kombinasjon med Data-SIM er det garantert noe hele familien vil sette pris på – ikke minst når det skal spilles, streames og surfes på hytta eller på turer i området rundt den!