Det er enkelt å dele data på tur. Slik gjør du det

Det er enkelt å dele data fra ditt Telenor-mobilabonnement med andre. Her er fire fremgangsmåter som sikrer at alle i reisefølget har data på turen.

jente på hytta surfer på mobil fordi familien kan dele data

Mange nordmenn drar på hytta i vinter – og når hele familien er samlet på ett sted, er det gjerne også et must med mye mobildata

Men det betyr ikke det at alle i reisefølget trenger egne mobilabonnement med enorme datamengder. Det er nemlig veldig enkelt å dele data fra ditt Telenor-abonnement med andre.

Her er fire fremgangsmåter på deling av mobildata som gjør at alle kan få dataen de trenger:

1. Data-SIM: To SIM-kort, ett mobilabonnement

Mange nettbrett og PC-er støtter SIM-kort. Det er selvfølgelig mulig å ha egne SIM-kort til disse enhetene, men det finnes et rimeligere alternativ: Data-SIM.

Dette er et ekstra SIM-kort som lar deg dele mobildata fra mobilabonnementet ditt på en ekstra enhet – uten å dele data direkte fra mobilen din (se punkt 3 under).

Se våre abonnement ›

Visste du at det finnes mobilabonnement med ubegrenset data – og ekstra SIM-kort inkludert?

Med Ubegrenset Ekstra får du ett ekstra SIM-kort inkludert, mens du får to ekstra SIM-kort inkludert med Ubegrenset Multi. Perfekt for deg som ønsker å dele mobildata! Da kan du nemlig bruke dataen din på flere enheter, for eksempel i en ruter, iPad eller smartklokke.

Les mer og bestill her ›

mann på vinterhytta surfer på pc fordi han kan dele data
Med Data-SIM kan du dele mobilabonnementet ditt med både mobil, ruter, nettbrett og PC.

Når du surfer med Data-SIM får du den samme lynraske hastigheten til de samme prisene som hovedabonnementet ditt. Du kan altså la barna surfe på nettbrettet i bilen eller komme deg på nett med PC-en på hytta. Og med Data-SIM i et nettbrett kan du selvfølgelig også bruke enheten som en lokal trådløssone som forklart i punkt 3.

Les mer om Data-SIM her ›

2. Dele data med praktisk miniruter

Data-SIM passer ikke bare til nettbrett og PC-er – det er også perfekt til en miniruter. Den mobile bredbåndsruteren ZTE MU5120 5G er en ny 5G-ruter som er skreddersydd for reise, i bilen, på hytta eller båten. Den støtter både 4G og 5G, og batteriet varer i opptil 16 timer med kontinuerlig web-surfing. Ruteren kan også benyttes for å lade mobiltelefon og nettbrett.

Liten ruter gjør det enkelt å dele data
ZTE MU5120 5G Mobilt bredbåndsruter er enkel å pakke i sekken eller veska.

Miniruteren er et fint reisefølge, både innenlands og utenlands. Mobilabonnementene til Telenor inkluderer nemlig fri bruk i EU/EØS, slik at du surfer akkurat som hjemme – uten ekstra kostnader.

Les mer og bestill miniruter ›

3. Dele nettet direkte fra mobilen

De fleste mobiler gir deg muligheten til å dele nettilkoblingen din ved å opprette en lokal trådløssone. I praksis gjør du da om mobilen til en ruter. Dermed kan andre for eksempel strømme musikk fra Spotify og videoer fra YouTube når dere er på hytta, uten å bruke av egne datakvoter.

Det er svært enkelt å dele nett fra en mobiltelefon. På en iPhone går du til Innstillinger, trykker på Delt internett og skrur på bryteren. Android-telefoner kan ha litt ulikt oppsett, men under Innstillinger ser du etter Trådløst og nettverk (eller lignende) og deretter Mobil trådløssone. Til slutt finner du en bryter du klikker på for å aktivere.

Husk å sette et passord, slik at uvedkommende ikke kan koble seg til ditt nettverk. Vær også oppmerksom på at du vil bruke mer data når du deler internett med andre enheter.

Mobilen din må også være i nærheten av dem du deler din data med.

4. Fast ruter på hytta

Er dere ofte på hytta? Da kan det hende det er like greit å ha en større ruter stående.

ZyXEL har store og kraftfulle mobil bredbåndsrutere som støtter 4G og 5G og opptil 64 tilkoblede enheter.

Har du allerede 5G på hytta, eller ønsker å være føre var, velger du Zyxel Ruter NR5103 5G. Den støtter den nyeste mobilteknologien på 5G, og fungerer også sammen med 4G

Stor ruter
Stor og kraftfull mobilt bredbåndsruter for 5G, som benytter det raskeste tilgjengelige mobilnettet der du er.

Hvis du har 4G på hytta, kan du også velge ZyXEL LTE5388-M804 4G. Den støtter nedlasting på opptil 600 Mbit/s og opplasting opptil 100 Mbit/s på 4G-nettet.

Ruterne kommer ferdig konfigurert for mobilt bredbånd fra Telenor og benytter automatisk det raskeste tilgjengelige mobilnettet der du er.

TIPS: Permanent hytteløsning

Trådløst Bredbånd er et raskt og stabilt bredbånd levert over Telenors mobilnett – med høye hastigheter og stor kapasitet.

Selv om bredbåndet leveres over mobilnettet, fungerer det akkurat slik du er vant med fra «vanlig» bredbånd, og du kan bruke så mye data du trenger. Alt du trenger er en liten antenne på veggen.

Les mer om Trådløst Bredbånd her ›