Dette er de mest solgte mobilene i september

Jente med mobil
Spennende nyheter setter sitt preg på månedens toppliste – og da snakker vi ikke bare om iPhone!

Veldig mye har skjedd på listen siden sist – fire nykommere, iPhone XS har blitt detronisert, Huawei P30 Pro klatrer og Samsung Galaxy S10+ faller ... Her kan du se hvilke mobiler som solgte best i Telenorbutikken og nettbutikken på telenor.no i september:

Vi teller ned til førsteplassen

10. iPhone 8

9. iPhone XS Max

8. iPhone 11 Pro Max

Nykommer på listen! Den største av de tre nye iPhone 11-modellene gjør sin entré på listen – bare noen uker etter lanseringen.

7. Samsung Galaxy S10+

Ned fra tredjeplassen! S10+ er ikke lenger den mest populære Samsung-mobilen.

6. iPhone XR

5. Samsung Galaxy Note 10+

Nykommer på listen! Note 10+ er nå den mest solgte Samsung-modellen. Kjetil Simonsen, Head of Devices & Accessories hos Telenor, er ikke overrasket:

– Note 10+ ble lansert i august og har fått et godt fotfeste i markedet. Note skiller seg fra andre mobiler med at de har S-Pen som gir deg mye funksjonalitet andre produkter ikke har – og i Note 10+ har du i tillegg S-Pen-funksjonalitet utover tidligere Note-modeller!

– Det har i mange år vært et «Note-segment» med en egen kundegruppe, men nå føles Note som et produkt som henvender seg til flere enn bare proffbrukerne. Alt er bedre i Note 10/10+ mot tidligere Note-modeller, og ikke minst bør vi merke oss vesentlig bedre batterikapasitet og raskere lading … og ikke glem et fantastisk kamera!

Vår Samsung-ekspert forklarer forskjellen mellom S10+ og Note 10+ (topplisten fortsetter under videoen):

4. iPhone XS

Ned fra førsteplassen!

Ny trio på pallen:

3. Huawei P30 Pro

Opp fra syvende plass og inn på pallen! Simonsen har følgende forklaring til fremgangen:

– Før sommeren var det mye medieomtale rundt Huawei, som fikk en negativ effekt på salget. Nå ser det ut til at kunder igjen har tillit til Huawei, og P30 Pro er fremdeles blant de beste – og kanskje den beste – mobilen på markedet. Kamera og batterikapasitet utmerker seg også svært positivt.

2. iPhone 11 Pro

Nykommer på listen! Lillebroren til 11 Pro Max går rett inn på andreplassen.

1. iPhone 11

Nykommer på listen! Nye iPhone 11 suser rett inn på førsteplassen, og Kjetil Simonsen kan bare konstatere at iPhone har lykkes igjen:

– Apple lanserte tre nye modeller i september, og salget så langt tilsier at dette blir svært populære mobiler.

Han forklarer kort hva som skiller de tre 11-modellene:

– Om vi i korte trekk tar differansen mellom iPhone 11 og 11 Pro-modellene, så er det to kameraer i 11 mot tre kameraer i 11 Pro, hvor sistnevnte gir deg mer avansert zoomfunksjonalitet. Annet som er verdt å merke seg, er at 11 har LED-skjerm og 11 Pro-versjonene har OLED-skjermer. OLED bruker gjerne mindre strøm og gir sterkere kontraster enn LCD. I tillegg er skjermene i Pro vesentlig mer lyssterke. Generelt for alle 3 modellene, er at spesielt kamera og batterikapasitet er forbedret fra tidligere modeller.

Vil du vite mer om forskjellene mellom iPhone 11, iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max? Her er alt du trenger å vite: