Dette er de beste mobilene akkurat nå

Mobiler
Og det er mange å velge mellom!

De nyeste mobilene får ikke bare bedre kameraer, klarere skjermer og raskere prosessorer – de oppdateres også for de siste nettverksstandardene, slik at du kan surfe kjappere.

Her har du en liten oversikt over de beste mobilene akkurat nå:

Iphone 11, 11 Pro og 11 Pro Max

iPhone 11, 11 Pro og 11 Pro Max

Med årets modeller leverer Apple noen av de beste mobilkameraene på markedet – samt mye mer! Etter å ha testet alle mobilene i noen dager, kan vi si følgende med sikkerhet: Uansett hvilken modell du går for, vil du neppe bli skuffet.

Alle tre modellene har fått en helt ny vidvinkel-linse, som virkelig lar deg fange det store bildet – du får faktisk plass til fire ganger som du er vant til. iPhone 11 har to objektiver, vanlig modus og vidvinkel. Pro-modellene har hele tre objektiver, inkludert en tele-linse som gir deg optisk zoom.

iPhone 11, 11 Pro og 11 Pro Max

Det finnes også mye annet å bli imponert over ved de nye mobilene. Vi kan blant annet nevne vanvittige krefter under panseret, takket være den nye A13 Bionic-chipen, samt noen av de beste mobilskjermene på markedet akkurat nå.

Også batteriene varer overbevisende lenge. På iPhone 11 Pro Max får du aller mest batteritid – opptil fem timer lenger enn iPhone XS Max

Samsung Galaxy Note10 og Note10+

Samsung galaxy Note10 og Note10+

Samsungs største (bokstavelig talt) flaggskip kommer nå i to størrelser, har penn som kan veives i luften og et kamera med dybdesyn.

Den viktigste nyheten først: I år kommer Samsung Galaxy Note i to størrelser: Galaxy Note10 (6,3 tommer skjerm) og Galaxy Note10+ (6,8 tommer skjerm).

Galaxy Note-mobilenes penn, S Pen, har også blitt enda bedre. Du kan nå for eksempel endre kamerainnstillinger ved å svinge pennen i lufta, eller du kan tegne direkte på folk du tar bilde av.

Samsung Galaxy Note10 og Note10+

Kameraene til Note 10-telefonene er generelt sett ganske like Galaxy S10 – med andre ord svært gode. Bildestabiliseringen er blitt mer aktiv, og funksjonen som gir uskarp bakgrunn – populær i portrettmoduser på flere telefoner – funker nå også på video.

Med nyheten «zoom microphone» bruker telefonen tre mikrofoner til å analysere lydbildet og så filtrere ut lyden som ikke kommer fra den ønskelige kilden.

Huawei P30 Pro

Huawei P30 Pro

Det er prestisjetunge Eisa Awards som har tildelt Huaweis P30 Pro prisen for årets smarttelefon. Med overlegen zoom, supre nattbilder og nattvideo og et slitesterkt batteri, er mobilen perfekt for norske forbrukere.

Huawei P30 Pro

Huawei fortsetter samarbeidet med kameraprodusenten Leica, som også leverte optikken til de glimrende mobilkameraene på P20 Pro og Mate20 Pro fra i fjor.

På baksiden av P30 Pro sitter fire kameraobjektiver. Kameraet har vidvinkel-, ultravidvinkel- og et objektiv dedikert til enda mer presis dybdemåling. Det kanskje aller mest oppsiktsvekkende med mobilkameraet er zoom-mulighetene. P30 Pro har hele 50x zoom!

Foruten at selve mobilen er svært strømeffektiv, har P30 Pro et gigantisk batteri. Med den kraftige hurtigladeren går den fra 0 til 70 prosent på en drøy halvtime.

Sony Xperia 5

Sony Xperia 5

Sony Xperia 5 har det meste vi forventer av en mobil i den øverste prisklassen – til en rimeligere pris.

Sony har valgt å rendyrke det lange og smale sideforholdet 21:9 på sine mobiler. Dette gjør at selv om den nye mobilen har en forholdsvis stor skjerm – 6,1 tommer – føles Xperia 5 slank i hånden.

Sony Xperia 5

Til mobilskjermen henter Xperia 5 inspirasjon (og teknologi) fra Sonys Bravia-tv-er. Det er merkbart. Filmer og serier gjengis glassklart med svært skarpe bilder og levende farger.

Kameraoppsettet består av et allsidig hovedkamera, en telelinse og et supervidvinkel-objektiv. Resultatet er et kamera som takler de aller fleste situasjoner og klarer seg svært godt når det kryper mot kveld.

Samsung Galaxy A50

Samsung A50

Selv om Galaxy A50 ligger i det mellomste prissjiktet, byr den på funksjonaliteten til en toppmobil.

Mobilene har nemlig mye til felles med Samsungs toppmodeller: stor og nærmest heldekkende skjerm, gigantisk batteri og fingeravtrykksleser i skjermen. Mobilen har også mye lagringsplass, som kan utvides med et microSD-kort.

På baksiden sitter et allsidig trippelkamerasystem med både zoom og vidvinkel, og det kraftige frontkameraet er på hele 25 MP. Med Galaxy A50 har du gode forutsetninger for å ta flotte bilder, uansett hvor du befinner deg. 

Med andre ord: Her får du svært mye for pengene.

Sony Xperia 1

Samsung A50

Det første som slår deg med Xperia 1, er den lange skjermen – med et sideforhold på 21:9, noe som er svært spesielt for en mobil å være. Sony har nemlig ønsket å fjerne de sjenerende sorte feltene i topp og bunn når du ser filmer og serier, og med Xperia 1 kan du utnytte dette til det fulle med en heldekkende skjermopplevelse. Når den 6,5 tommer store  mobilskjermen i tillegg er verdens første med 4K OLED-kvalitet, vet du at du har mye å glede deg til.

Den smale og lange skjermstørrelsen gjør at mobilen ligger ekstra godt i hånden, samtidig som du også kan multitaske ved å dele skjermen mellom apper.

Utover dette har mobilen et kraftig batteri, den er mobilen støv- og vanntett, har ekstra sterkt Gorilla-glass, og tar veldig gode bilder takket være trippelobjektivkameraet og Sonys Alpha-kamerateknologi.