Dette er de råeste mobilene – noensinne

Mobiler

Og det er mange å velge mellom!

Merker du at lysten på – eller behovet for – en ny mobil melder seg? Da er det ingen grunn til å vente. Med SWAP fra Telenor får du mobilen i hånda med en gang, og betaler med et fast, månedlig beløp gjennom to år.

De nyeste mobilene får ikke bare bedre kameraer, klarere skjermer og raskere prosessorer – de oppdateres også for de siste nettverksstandardene, slik at du kan surfe kjappere på verdens raskeste mobilnett

Her har du en liten oversikt over de beste mobilene akkurat nå:

iPhone XS / iPhone XS Max / iPhone XR

Det er mange grunner til å fryde seg over iPhone XS og «storebroren» iPhone XS Max.

Mobilene beskrives som «iPhone på steroider», noe som i stor grad skyldes de sylskarpe Super Retina-skjermene på henholdsvis 5,8 og 6,5 tommer. Her snakker vi spesialutviklede OLED-skjermer med fantastisk fargegjengivelse, som passer like godt til strømming av film og tv-serier som spilling.

Det skader heller ikke at både XS og XS Max er utstyrt med den nye, kraftige A12 Bionic-prosessoren. Den sørger for smart fordeling av kraft og ytelse, og gjør samtidig batteribruken mer skånsom.

iPhone

Begge mobilene har et avansert dobbeltkamerasystem på baksiden. Kameraene byr på 12 megapiksler, det ene med vidvinkel, det andre telefoto med 2x optisk zoom. Smart HDR er en avanserte nyvinning som gjør at mobilenes kunstige intelligens automatisk optimaliserer bildene dine.

Samtidig som de lanserte XS-modellene, lanserte også Apple den rimeligere og hakket mer fargeglade iPhone XR. Den har en LCD-skjerm på 6,1 tommer, som plasserer den mellom XS og XS Max i størrelse. At skjermen er LCD, gjør også at mobilen faktisk har litt bedre batterilevetid!

Selv om XR «bare» har ett kameraobjektiv, tar den overraskende gode bilder, og er ellers fullt på høyde med XS-mobilene.

iPhone XS, XR eller XS Max – hva er egentlig forskjellen?
Se vår Apple-ekspert forklare

Samsung Galaxy S10 og S10+

Samsung

Med den heldekkende skjermen på Galaxy S10 og S10+, løftes bilder og videoer til et nytt nivå: Bortsett fra et lite «øye» til frontkameraet, strekker skjermen seg uavbrutt fra topp til bunn. S10 og S10+ støtter i tillegg de høyeste standardene for bildekvalitet – samtidig som mobilene er langt mer strømeffektiv enn tidligere.

På kamerafronten imponerer også begge S10-mobilene stort. Takket være kraftig programvare som kjenner igjen det du tar bilde av, kan bildene automatisk fininstilles deretter.

Fingeravtrykksleseren til S10 og S10+ er plassert i selve skjermen. Mobilen sender lydbølger mot fingeren din, og disse gjenkjenner de unike krumningene i fingeren din. Du er derfor trygg på at ingen andre kan låse opp mobilen din.

Det sier seg nesten selv at maskinvaren og funksjonaliteten ellers er fra øverste hylle. Dette er utvilsomt noen av de beste mobilene du får tak i.

Samsung Galaxy A50

Samsung A50

Selv om Galaxy A50 ligger i det mellomste prissjiktet, byr den på funksjonaliteten til en toppmobil.

Mobilene har nemlig mye til felles med Samsungs toppmodeller: stor og nærmest heldekkende skjerm, gigantisk batteri og fingeravtrykksleser i skjermen. Mobilen har også mye lagringsplass, som kan utvides med et microSD-kort.

På baksiden sitter et allsidig trippelkamerasystem med både zoom og vidvinkel, og det kraftige frontkameraet er på hele 25 MP. Med Galaxy A50 har du gode forutsetninger for å ta flotte bilder, uansett hvor du befinner deg. 

Med andre ord: Her får du svært mye for pengene.

Sony Xperia 1

Samsung A50

Det første som slår deg med Xperia 1, er den lange skjermen – med et sideforhold på 21:9, noe som er svært spesielt for en mobil å være. Sony har nemlig ønsket å fjerne de sjenerende sorte feltene i topp og bunn når du ser filmer og serier, og med Xperia 1 kan du utnytte dette til det fulle med en heldekkende skjermopplevelse. Når den 6,5 tommer store  mobilskjermen i tillegg er verdens første med 4K OLED-kvalitet, vet du at du har mye å glede deg til.

Den smale og lange skjermstørrelsen gjør at mobilen ligger ekstra godt i hånden, samtidig som du også kan multitaske ved å dele skjermen mellom apper.

Utover dette har mobilen et kraftig batteri, den er mobilen støv- og vanntett, har ekstra sterkt Gorilla-glass, og tar veldig gode bilder takket være trippelobjektivkameraet og Sonys Alpha-kamerateknologi.