Her er flere Apple-nyheter du kan glede deg til i høst

Apple watch 5
Ny Apple Watch, iPad og strømmetjenester for spill, film og serier.

Som du sikkert har fått med deg, avduket Apple nylig sine helt nye iPhone-modeller: iPhone 11, iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max.

Samtidig annonserte Apple også en rekke andre spennende nyheter – og vi har sett nærmere på noen av dem.

Ny Apple Watch med «alltid på»-skjerm

Det er ikke alltid det passer å løfte armen for å «vekke» opp skjermen på smartklokker – som når du sitter i et langdrygt møte og lurer på hvor lenge det er igjen, eller er midt i en hektisk treningsøkt og lurer på på hvordan du ligger an.

Med nye Apple Watch series 5 er ikke dette lenger et problem. Mens tidligere modeller har slukket skjermen når du ikke bruker klokken for å spare batteriet, vil skjermen nå alltid være på. Dermed kan du når som helst sjekke tiden og diverse statuser på klokkefronten, uten å måtte heve armen eller trykke på knappen.

arm med smartklokke
Til tross for «alltid på»-funksjonen kan Apple Watch Series 5 skilte med hele 18 timers batteritid.

Klokken har i tillegg fått et innebygget kompass for bedret navigasjon, samt muligheten for å automatisk ringe til internasjonale nødnumre (så lenge du har 4G-utgaven) – noe som raskt gir en bedre trygghetsfølelse på reiser.

Det har også kommet nye urkasser, slik at du nå kan velge mellom titan (i stellarsvart eller naturlig) eller rustfritt stål (i gull- og sølvfinish og i stellarsvart) – samt at den hvite, keramiske varianten vender tilbake senere i høst.

En kraftigere og rimeligere iPad

Også sjuende generasjon av iPad så dagens lys under presentasjonen. Her er premisset fra Apple like enkelt som det er velkomment: En kraftig iPad, med alle de velkjente og kjære funksjonene, til en lavere pris.

Retina-skjermen er denne gang på 10,2 tommer, og med støtte for Apple Pencil gir dette gode muligheter for å bruke nettbrettet til alle mulige kreative krumspring.

ipad-skjerm
Fullbredde-tastaturet til nye iPad på 10,2 tommer gjør det lettere å være effektiv på farta.

Nye iPad veier rundt et halvt kilo, og er for første gang laget av 100 prosent resirkulert aluminium. Kombinerer du dette med fullbredde-tastaturet Smart Keyboard, skal du ikke se bort fra at dette kan bli en favoritt hos både studenter og andre som liker å jobbe effektivt på farta.

Med et batteri som varer hele dagen, samt nok kraft fra A10 Fusion-brikken til å la deg mulitaske via det nye iPadOS-operativsystemet, er dette en iPad som dekker de aller fleste behov hos de aller fleste.

Apple TV+ tar opp kampen med Netflix

Apple har delt flere detaljer om strømmetjenesten Apple TV+, som er rett rundt hjørnet. Den norske lanseringen er satt til 1. november.

Mest oppsiktsvekkende er kanskje prisen, som vil ligge på 59 kroner måneden – godt under det konkurrenter som Netflix og HBO Nordic krever. Dette kan godt tenkes henger tett sammen med det noe begrensede tilbudet av eksklusive tv-serier og dokumentarer som vil ligge i tjenesten fra start ... men det er liten tvil om at Apple har ambisjonene i orden. Her kan du se innholdet som allerede er annonsert.

apple tv
I «The Morning Show» møter du kjente fjes som Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Steve Carell og Mark Duplass.

At mange kommer til å bruke tjenesten, som blir å finne i den allerede eksisterende TV-appen på Apple TV, iPhone, iPad og Mac, er i hvert fall hevet over enhver tvil: Alle som kjøper et Apple-produkt får nemlig med et årsabonnement på Apple TV+ på kjøpet.

Apple Arcade med spill for alle smaker

Er du glad i å game på iPad, iPhone, Apple TV eller Mac – vil det snart være mye snacks å se frem til.

I spilltjenesten Apple Arcade får du fra start full tilgang på over 100 eksklusive spill – for 59 kroner i måneden. Mange av dem laget av noen de mest anerkjente spillutviklerne i bransjen.

Dette er spill du kan laste ned og spille offline på enhetene dine, uten å bli forstyrret av reklame. Utover de første spillene som er tilgjengelige ved lansering, vil nye spill bli lagt til hver måned.

apple-skjerm
Her er et skjermbilde fra «Skate City» – fra det norske spillstudioet Agens.

Alt fungerer sømløst – du kan altså lett hoppe mellom forskjellige enheter, for eksempel fra Apple TV til iPhone, og fortsette der du slapp. Perfekt når du må løpe hjemmefra for å rekke bussen ... før du fikk bekjempet bossen.

Apple Arcade vil være tilgjengelig fra 19. september på iOS, fra 30. september på iPadOS og tvOS 13 og i oktober på macOS Catalina.