Hvordan fungerer Nettvern?

Når du surfer i vårt nett, vil Nettvern-filteret forhindre deg fra å gå inn på nettsider som inneholder virus, svindelforsøk eller skadelig programvare. I stedet for å bli sendt til en potensielt farlig nettside, får du en beskjed fra Telenor om at du er i ferd med å åpne en usikker nettside. Dette reduserer skade på mobilen og datamaskinen, samt skåner deg fra svindelforsøk.

?

Hva mener vi med infiserte og falske sider?

Som mobilkunde hos oss har du Nettvern automatisk aktivert når du surfer i nettet vårt. Du får selvsagt også ekstra trygghet med Nettvern i bredbåndsnettet vårt, og for de aller fleste kunder vil dette være automatisk aktivert ... men noen rutere kan kreve manuell konfigurering. Se om det gjelder din ruter ›

Sjekk om Nettvern er på

Hvis Nettvern er skrudd av, kan du enkelt skru på tjenesten i Mitt Telenor-appen eller i ruteren din.

Er du bedriftskunde? Les mer her ›

Husk å ta forholdsregler

Selv om Nettvern stopper mange svindelforsøk, er det viktig at du er klar over hvilke kjennetegn du bør se etter for å unngå å bli lurt. Falske sider ser ofte svært proffe ut, og nettadressene er nesten identiske med originalene. Da er det lett å bli lurt – noe som kan føre til at mobilen eller datamaskinen får virus, og at svindlere får tak i din personlige informasjon.

Ser du for eksempel at disse nettsidene er falske?

Bilde av falske nettsider

Slik ser Nettvern-varselet ut

Nettvern
Dette er advarselen du vil få dersom du besøker en nettside med skadelig innhold.

Spørsmål og svar

?

Har jeg Nettvern inkludert?

?

Hvordan vet jeg at Nettvern er på?

?

Bedriftskunde?

?

Skru av Nettvern (anbefales ikke)

?

Skru på Nettvern

Se flere spørsmål