Hvordan fungerer Nettvern?

Når du surfer i vårt nett, vil Nettvern-filteret forhindre deg fra å gå inn på nettsider som inneholder virus, svindelforsøk eller skadelig programvare. I stedet for å bli sendt til en potensielt farlig nettside, får du en beskjed fra Telenor om at du er i ferd med å åpne en usikker nettside. Dette reduserer skade på mobilen og datamaskinen, samt skåner deg fra svindelforsøk.

?

Hva mener vi med infiserte og falske sider?

Som mobilkunde hos oss har du Nettvern automatisk aktivert når du surfer i nettet vårt. Du får selvsagt også ekstra trygghet med Nettvern i bredbåndsnettet vårt, og for de aller fleste kunder vil dette være automatisk aktivert ... men noen rutere kan kreve manuell konfigurering. Se om det gjelder din ruter ›

Sjekk om Nettvern er på

Bredbånd

Pass på at du er tilkoblet det nettet du vil sjekke, som f.eks hjemmenettet ditt. Er du tilkoblet et annet nett enn Telenor sitt, vil ikke Nettvern være aktivert.

Sjekk her

Mobilnett

Som mobilkunde er Nettvern automatisk aktivert i nettet vårt. Er du usikker på om du har fått skrudd av Nettvern, bør du likevel dobbeltsjekke dette.

Sjekk her
info icon

Er Nettvern skrudd av?

Hvis Nettvern er skrudd av, kan du enkelt skru på tjenesten i Mitt Telenor-appen eller i ruteren din.

Er du bedriftskunde? Les mer her ›

Husk å ta forholdsregler

Selv om Nettvern stopper mange svindelforsøk, er det viktig at du er klar over hvilke kjennetegn du bør se etter for å unngå å bli lurt. Falske sider ser ofte svært proffe ut, og nettadressene er nesten identiske med originalene. Da er det lett å bli lurt – noe som kan føre til at mobilen eller datamaskinen får virus, og at svindlere får tak i din personlige informasjon.

Ser du for eksempel at disse nettsidene er falske?

Bilde av falske nettsider

Slik ser Nettvern-varselet ut

Nettvern
Dette er advarselen du vil få dersom du besøker en nettside med skadelig innhold.

Spørsmål og svar

?

Har jeg Nettvern inkludert?

?

Hvordan vet jeg at Nettvern er på?

?

Bedriftskunde?

?

Skru av Nettvern (anbefales ikke)

?

Skru på Nettvern

Se flere spørsmål