Hvordan fungerer Nettvern?

Når du surfer i vårt nett, vil Nettvern-filteret forhindre deg fra å gå inn på nettsider som inneholder virus, svindelforsøk eller skadelig programvare. I stedet for å bli sendt til en potensielt farlig nettside, får du en beskjed fra Telenor om at du er i ferd med å åpne en usikker nettside. Dette reduserer skade på mobilen og datamaskinen, samt skåner deg fra svindelforsøk.

?

Hva mener vi med infiserte og falske sider?

Infiserte eller falske sider kan være sider som promoterer billige varer, som f.eks. brandsales.com med sko til 60 % eller merkesolbriller til 70 %. Andre eksempler kan være falske konkurranser eller fraktoppdrag som ser ekte ut. Svindlerne er på jakt etter kort- og ID-opplysninger. Du ledes inn på denne typen sider gjennom svindel-epost, spam-SMS eller andre promoteringer på nett.

Som mobilkunde hos oss har du Nettvern automatisk aktivert når du surfer i nettet vårt. Du får selvsagt også ekstra trygghet med Nettvern i bredbåndsnettet vårt, og for de aller fleste kunder vil dette være automatisk aktivert ... men noen rutere kan kreve manuell konfigurering. Se om det gjelder din ruter ›

Sjekk om Nettvern er på

Bredbånd

Pass på at du er tilkoblet det nettet du vil sjekke, som f.eks hjemmenettet ditt. Er du tilkoblet et annet nett enn Telenor sitt, vil ikke Nettvern være aktivert.

Sjekk her

Mobilnett

Som mobilkunde er Nettvern automatisk aktivert i nettet vårt. Er du usikker på om du har fått skrudd av Nettvern, bør du likevel dobbeltsjekke dette.

Sjekk her
info icon

Er Nettvern skrudd av?

Hvis Nettvern er skrudd av, kan du enkelt skru på tjenesten i Mitt Telenor-appen eller i ruteren din.

Er du bedriftskunde? Les mer her ›

Husk å ta forholdsregler

Selv om Nettvern stopper mange svindelforsøk, er det viktig at du er klar over hvilke kjennetegn du bør se etter for å unngå å bli lurt. Falske sider ser ofte svært proffe ut, og nettadressene er nesten identiske med originalene. Da er det lett å bli lurt – noe som kan føre til at mobilen eller datamaskinen får virus, og at svindlere får tak i din personlige informasjon.

Ser du for eksempel at disse nettsidene er falske?

Bilde av falske nettsider

Slik ser Nettvern-varselet ut

Nettvern
Dette er advarselen du vil få dersom du besøker en nettside med skadelig innhold.

Spørsmål og svar

?

Har jeg Nettvern inkludert?

Alle mobil-, bredbånds- og mobilt bredbåndskunder med privatabonnement hos Telenor har Nettvern inkludert. For bedriftskunder er Nettvern inkludert hvis du har abonnementene Bedrift Fri+ eller Bedrift+.

Nettvern er automatisk skrudd på i mobilnettet vårt.

?

Hvordan vet jeg at Nettvern er på?

Har du selv skrudd av Nettvern, kan du skru på ved å:

?

Bedriftskunde?

Mobil

  • Abonnementene Flyt, Fri+ eller Bedrift+. Dette gjelder også hvis du har Datakort og Tvillingkort knyttet til abonnementet.
  • Har du et annet abonnement kan du bestille Nettvern som en tilleggstjeneste (kontakt din KAM/din Telenor-kontakt).
  • Nettvern kan skrus av/på av administrator i Min Bedrift.

Bredbånd/fiber

  • Har du Bredbånd eller Fiber fra Telenor og vår trådløse ruter er du beskyttet med Nettvern.
  • Har du allerede Nettvern Bedrift, vil det nå være inkludert kostnadsfritt i abonnementet.
  • Nettvern er ikke inkludert for abonnementstypen Mobilt Bredbånd, der må Nettvern bestilles som en tilleggstjeneste.
?

Skru av Nettvern (anbefales ikke)

For at du skal kunne surfe tryggere anbefaler vi at du ikke skrur av tjenesten. Ønsker du likevel å skru det av, gjør du det slik:

?

Skru på Nettvern

Har du skrudd av Nettvern, skrur du det på igjen slik:

  • Mobil og Mobilt Bredbånd: Skru på Nettvern i Mitt Telenor-appen eller på Mine sider.

  • Bedriftskunde: Ta kontakt med vår kundeservice på nummer 915 09000 for å skru på Nettvern.

  • Bredbånd: Dette gjør du selv ved å gå inn på menyen på modemet/ruteren ditt, se all hjelp til Nettvern.

?

Tjenesteleverandør

Nettvern kan også fungere for Tjenesteleverandører i Telenors nett. Ta kontakt med din leverandør for mer detaljert informasjon.
?

Bør jeg ha ekstra sikkerhet på min bærbare pc eller Mac

Ja, det bør du ha. Surfer du utenfor vårt nett får du ikke denne ekstra sikkerhetsbeskyttelsen. Derfor er det viktig med egen sikkerhet på datamaskinen din, særlig om du surfer på et ukjent trådløst nett utenfor hjemmet ditt.Alle kunder med privat bredbånd eller fiber fra Telenor, får med en av markedets beste sikkerhetspakker til pc eller Mac - helt uten ekstra kostnad. Les mer om sikkerhetspakken.

Se flere spørsmål