MERK! Sikkerhetspakkene fases ut fra og med 31.12 og fra og med 1. nov vil det ikke lenger være mulig å aktivere nye lisenser.

Sammen med bredbåndet ditt har du inkludert en sikkerhetspakke til din pc, som beskytter mot datavirus, Internett ormer, spionprogram og andre ondsinnede programmer du kan bli utsatt for på Internett. Pakken er enkel å installere og sinker ikke pc-en din mens du jobber.

Sikkerhetspakken kort fortalt

Sikkerhetspakken består av flere programmer som sammen beskytter pc-en din.

  • Antivirus-programmet identifiserer og fjerner datavirus og lignende ondsinnet programvare som du kan ha fått på pc-en din.

  • Brannmuren beskytter datanettet ditt når du er på Internett, mot uønsket kommunikasjon fra for eksempel hackere.

  • Beskyttelse mot spionprogrammer som kan installeres på pc-en din uten at du vet det. Dette kan for eksempel være gratisprogrammer som finnes på nettet. Det er derfor alltid lurt å ta i bruk et dataprogram fra en anerkjent leverandør.

  • Nettleserbeskyttelse som sjekker om du er på en sikker eller usikker nettside. Usikre nettsider er typisk Phishing-sider som har som mål å få tak i dine personlige data, eller sider med ondsinnede programmer.

Programmene oppdateres kontinuerlig og automatisk mot nye trusler.

Èn lisens kostnadsfritt inkludert

Det er alltid en fordel å ha ekstra sikkerhetsbeskyttelse på datamaskinen din - spesielt om du har en bærbar pc. Da er maskinen sikret også når du surfer utenfor hjemmet, og spesielt på usikrede nett.

Alle kunder med Fiberbredbånd eller fast Bredbånd hos oss, har i abonnementet inkludert én lisens til sikkerhetspakken for pc fra enten Norton eller F-Secure helt kostnadsfritt. Hvilken sikkerhetspakke du har tilgang til avhenger av hvilket nett du er tilknyttet. Vet du om du er koblet til fiber- eller kobbernettet, kan du lese mer om pakken som gjelder for ditt nett nedenfor:

Vet du ikke hvilken sikkerhetspakke du har?

For at du skal kunne laste ned den inkluderte lisensen til sikkerhetspakken som gjelder for deg, må du logge inn på Mine sider. Velg Internett og TV, og deretter Administrer ditt bredbåndsabonnement. Sikkerhetspakken finner du under Mine bredbåndstjenester med informasjon om hvordan du laster ned og installerer. Har du flere pc-er kan du også bestille ekstra lisenser.

Logg inn på Mine Sider og last ned

Spørsmål og svar

?

Kan alle som har Bredbånd fra Telenor få sikkerhetspakken?

Sikkerhetspakken som er inkludert i alle private bredbåndsabonnement fra Telenor, gjelder ikke Mobilt Bredbånd eller Trådløst Bredbånd. Kunder med disse produktene vil uansett ha beskyttelse gjennom Nettvern - et filter som ligger i selve Telenor-nettet.

?

Hvorfor er det viktig å sikre pc-en min?

En pc som alt annet utstyr du bruker for å komme på nett, kan være utsatt for ondsinnede nettangrep. Derfor er det viktig å ha et oppdatert sikkerhetsprogram som skanner pc-en din med jevne mellomrom. Sikkerhetspakkene fra Telenor gjør akkurat det og mer. Programmene i pakken oppdateres kontinuerlig mot nye trusler på nett uten at du må tenke på det. Dette foregår stille i bakgrunnen mens du jobber.

Har du et sikkerhetsprogram på pc-en din i tillegg til Telenors Nettvern filter, har du god beskyttelse når du ferdes på Internett.

?

Hvor kan jeg få hjelp til å ta i bruk sikkerhetspakken?

For å kunne få hjelp til å laste ned den inkluderte lisensen din og installere sikkerhetspakken, er det viktig at du først finner ut hvilken sikkerhetspakke du kan få. Logg inn og last ned på Mine sider.

Dersom du du vet hvilken sikkerhetspakke du har, kan du få hjelp til sikkerhetstjenester her

?

Hva må du selv tenke på når du er på nett?

Det er viktig at du er observant og føre var når du er på Internett. Sikkerhetsprogrammer til utstyret ditt og Nettvern løser ikke alltid alle truslene du kan utsettes for. For eksempel telefonsvindel, bilder på avveie, falske e-poster og usikre passord.

Les mer om nettsikkerhet her