Når pc-en er slått på vil programmene i pakken gå stille i bakgrunnen samtidig som maskinen er i bruk. Du kan surfe og laste ned filer uten at dette går på bekostning av sikkerhetsfunksjonaliteten. Programmene går også selv om du ikke bruker pc-en aktivt.

Sikkerhetspakken F-Secure SAFE er for deg som har Fiberbredbånd fra Telenor, og kan kun brukes på Windows maskiner.

Logg inn på Mine sider og last ned

De viktigste funksjonene

F-Secure består av flere programmer som jobber sammen for å redusere faren for nettangrep. Programmene beskytter pc-en din mot ulike former for virus, spionprogrammer, svindel, ID-tyveri og hackede websider. Oppdatering av programmene skjer i F-Secure sitt skybaserte skanningssystem i sanntid, ikke direkte på din pc. Oppdatering skjer ofte og minst en gang per dag uten at du trenger å gjøre noe.

 • Antivirus - beskyttelse mot skadelig programvare: Dette en av de viktigste funksjonene i sikkerhetspakken. Kort fortalt forsøker programmet å identifisere, motarbeide og fjerne datavirus og ondsinnet programvare som trojanere ("malware"), på pc-en din.

  Det betyr at antivirus programmet beskytter pc-en mot ulike former for virus, spionvare som kan brukes til å innhente og spre dine personlige data, spionere på dine aktiviteter på Internett, og til og med sperre tilgang til dataene dine og be om løsepenger for å slippe de fri. For å hindre dette blir filer og programmer på maskinen din automatisk skannet og blokkert dersom de viser uønsket atferd.

  Antivirus regnes ofte som nødvendig sikkerhetutstyr ved bruk av Internett på Windows-operativsystemer.

 • Skanning i sanntid: F-Secure scanner etter uønskede programmer som kan oppføre seg mistenkelig på pc-en. Alle filer gjennomsøkes enten i sanntid, på etterspørsel (on-demand), eller kan bli utløst når et nytt program blir installert. Hvis skadevare blir oppdaget får du umiddelbart beskjed om å fjerne det. Det gjør det mulig å oppdage nye, men også potensielt uønskede trusler som dukker opp.

 • Intelligent sky-basert skanning teknologi: Dette sky-baserte systemet bestemmer hvilke programmer som er nødvendig å skanne for å sikre at kapasiteten på maskinen er så god som mulig. Ukjente programfiler blir lastet opp og analysert ved hjelp av ulike teknologiske systemer, som kan foreta umiddelbare endringer i sikkerhetsprogrammet uten at du må gjøre noe. Endringer i filstruktur og programmer foregår stille og kontinuerlig i bakgrunnen. Dette gjør at kapasiteten på pc-en hele tiden er optimal for deg som bruker.

Flere lag med beskyttelse

I tillegg til Antivirus inkluderer F-Secure Safe også annen viktig programvare;

 • Brannmur: Dette programmet beskytter datanettet mot uønsket kommunikasjon utenfra. Et eksempel kan være hackere som ønsker å trenge inn i et datanett som er koblet opp mot Internett.

  Brannmuren i sikkerhetspakken utnytter brannmuren som kommer med operativsystemet til pc-en. Dette sikrer den beste beskyttelsen da nær sagt all programvare på maskinen blir testet mot operativsystemets brannmur. Dette systemet overvåker adferden til programmene på maskinen i sanntid, og vil derfor blokkere programmer som viser unormal aktivitet. Brannmuren skanner også web-trafikk i sanntid for å identifisere mulig uønsket innhold fra å bli lastet ned på pc-en.

 • Nettleserbeskyttelse: Skadelige nettsteder oppdager og utnytter sårbarheten i nettlesere for å laste ned ondsinnet programvare (malware). Nettleserbeskyttelsen behandler websider som enten sikre eller usikre, og blokkerer automatisk skadelige programmer og mistenkelige nettsteder før de kan angripe. Dette bidrar til å sikre pc-en og dine personlige data. Uønskede nettsider kan for eksempel bli blokkert med et "blokkeringsside"-varsel.

  Nettleserbeskyttelse er slått på som standard, og er tilgjengelig for nettleserne Google Chrome, Internett Explorer, Firefox.

Foreldrekontroll

F-Secure Safe har også beskyttelse for uønsket innhold for barn.

Foreldrekontroll. Med denne funksjonen kan du holde et øye med barnets nettaktivitet og tilgang til uønsket innhold. Du kan blokkere websider du ikke vil at barnet skal ha tilgang til, og angi grenser for barnets tidsbruk på pc-en. Les mer om hvordan du oppretter foreldrekontroll på vår hjelpeside under spørsmål og svar.

Spørsmål og svar

?

Hvordan får jeg hjelp og tilgang til F-Secure SAFE?

?

Hvorfor er det viktig med flere lag med beskyttelse?

?

Hvordan vet jeg at F-Secure er aktiv?

?

Hva er spionprogramvare?

?

Hva er phishing?

Les mer