Så lett swapper du på nett

Dame med mobil

Du trenger ikke dra til butikken for å bestille en ny mobil og bytte inn den gamle.

For svært mange er SWAP blitt den foretrukne måten å kjøpe ny mobil.

Fordelene er nemlig mange. Du betaler ingenting i kassen, men et fast månedlig beløp. Det er ingen bindingstid på mobilabonnementet, skjermforsikring er inkludert og du kan bytte til en valgfri ny mobil allerede etter et år, uten å måtte betale det resterende beløpet på den gamle mobilen.

Dette kan du også gjøre fra sofakroken. Så enkelt swapper du på nett.

Bestill en ny SWAP-mobil

Først må du bestemme deg for hvilken telefon som skal bli din neste. Sjekk ut nettbutikken og velg blant de råeste mobilene på markedet. Det er kanskje selvsagt, men likevel verdt å understreke: for å swappe må du allerede ha en SWAP-mobil.

Når valget er tatt starter du bestillingen. For å swappe ser du etter alternativet Bytt inn med eksisterende avtale som dukker opp i løpet av bestillingsløpet. Husk å sjekke alle opplysninger nøye før du fullfører bestillingen.

Ikke vær redd for å være uten mobil mens du venter på den nye. Du beholde den gamle til du mottar den nye.

1

Slik kan det se ut hvis du vil kjøpe en ny iPhone XR med SWAP.

Send den gamle mobilen i retur

Etter kort tid har du en flunkende ny mobil i hendene. Med standard levering får du mobilen etter 1-3 virkedager, men du kan også velge å få mobilen levert enda raskere.

Når den nye telefonen er i hus må du returnere den gamle.

Men først: Husk å skru av alle sikkerhetsinnstillinger, slett alt innhold og sett mobilen tilbake til fabrikkinnstillinger. Er usikker på hvordan dette gjøres, får du hjelp i faktaboksen og tips til lagring lenger ned i saken.

Når mobilen er nullstilt legger du den i returpakken som fulgte med den nye telefonen din. Fest returlappen og lever pakken på ditt nærmeste postkontor eller Post i Butikk. Du trenger ikke betale porto – det har Telenor allerede gjort. Du får beskjed når mobilen er mottatt, og når returen er godkjent betaler du ikke mer på den gamle SWAP-avtalen.

Ta vare på innholdet ditt

Før du sletter innhold fra den gamle mobilen, bør du lagre det du ønsker å ta vare på. Hvis du ikke vet hvordan du tar en sikkerhetskopi kan mobilguiden være til hjelp. Søk deg frem til din mobiltelefon og følg bildeveiledningen.

Det er gjerne bilder, videoer og kontakter vi helst vil ta med oss videre til neste mobil. Da kan Min Sky og Mine Kontakter komme godt med.

1

Ta vare på bilder og videoer i Min Sky.

Med Min Sky blir alle blinkskuddene dine automatisk lagret i skyen slik at du ikke går tom for lagringsplass. Tjenesten har også funksjonen Frigjør plass som enkelt fjerner innhold du har lagret både på mobilen og i skyen. Med et mobilabonnement fra Telenor har du ubegrenset lagringsplass i Min Sky.
1

Med Mine Kontakter er det lekende lett å overføre kontakter fra en telefon til en annen.

Mine Kontakter sørger for at du alltid har en kopi av kontaktene dine trygt lagret hos Telenor. Appen er lekende enkel å bruke. Du logger deg inn og klikker på Synkroniser. Når du har fått den nye mobilen din, er det bare å gjenta dette og få overført alle kontaktene fra den gamle telefonen.