Mobil

6 tips til deg som skal ha ny mobil

Skal du kjøpe ny mobil? Da er det et par ting det kan være lurt å tenke gjennom.

Dame med mobil

Hvilket design liker du, trenger du mye lagringsplass, og er du egentlig villig til å betale mer for fancy funksjoner? Her gir vi deg 6 tips til hva du bør tenke gjennom før du skaffer deg ny mobil.

1. Hva slags mobil trenger du?

Liker du å ta bilder?
Er du typen som knipser alt du kommer over, og har mobilen full av iskremspisende barn og solnedganger? Det kan være mye å hente på (og stor glede i) å legge litt ekstra penger i en mobil med ekstra god kamera.

Lagringsplass
Prisen på mobil varierer avhengig av hvor mye lagringsplass den har. Laster du ned masse filmer, tv-serier eller apper kan det lønne seg å kjøpe en ny mobil med mye lagringsplass.

Størrelse 
Noen elsker store skjermer, og selv om det utvilsomt er bedre å se video på større skjermer, er det likevel mange som foretrekker mindre mobiler som er lettere å putte i lomma, og enklere å bruke med én hånd. 

Se hele utvalget av mobiler i nettbutikken

2. Hvordan vil du kjøpe mobilen

Del opp betalingen med SWAP
Mobiltelefoner har blitt mer avanserte de siste årene. De har blitt dyrere å kjøpe og ikke minst reparere. Flere velger derfor å kjøpe ny mobil med SWAP. Da slipper du et stort engangsbeløp, men betaler heller en fast månedspris i to år. Inkludert i prisen får du skjermforsikring. Er du uheldig og knuser skjermen på en splitter ny mobil, lønner det seg fort med SWAP. I tillegg kan du bytte inn mobilen med en ny etter et år – hvis du vil. Finn ut mer om SWAP

Betal for hele mobilen med en gang
Hvis du heller foretrekker å betale mobilen her og nå og bli ferdig med det, kan du selvfølgelig gjøre det og. Med Innbytte kan du også få penger for mobiler du ikke bruker lenger – og med det gjøre ditt neste mobilkjøp litt rimeligere. Les mer om Innbytte

Brukt mobil – godt for lommeboken, godt for miljøet
Hver måned får vi inn mange brukte SWAP-mobiler. God Som Ny er gjenbruk på sitt beste, for da kan vi gi disse mobilene et nytt liv. Perfekt for deg som ikke er så opptatt av å ha den siste modellen, eller for de yngste mobilbrukerne. Se utvalget av God Som Ny-telefoner

3. Hvilket abonnement trenger du?

Ubegrenset data
Bruker du mobilen mye til å sjekke mail, høre på musikk, streame video/film, game, snappe osv., kan det være greit å slippe å tenke på hvor mye data du har i abonnementet ditt. Med et Ubegrenset-abonnement kan du surfe i vei på Norges beste mobilnett. Du får også viktige sikkerthetstjenester inkludert.

Fast datamengde
Bruker du mobilen mest på trådløst nett hjemme eller på jobb, trenger du kanskje ikke så mye mobildata. Mange liker også forutsigbarheten med en fast datamengde og månedspris.

Se alle våre mobilabonnement

4. Vil du ha forsikring?

Mobiler kan forsvinne eller bli ødelagt når du minst aner, men med SWAP Plussforsikring har du i alle fall én bekymring mindre:

Når uhellet først er ute, får du en tilsvarende mobil allerede neste virkedag – uansett hvor du befinner deg. Denne forsikringen kan du kjøpe i tillegg til skjermforsikringen som alltid er inkludert når du kjøper ny mobil med SWAP.

Les mer om våre forsikringer

5. Trenger du ekstra tilbehør?

Etter et par runder med skal-skal-ikke, har du kanskje bestemt deg. Du åpner ivrig opp esken og tar et godt grep om den splitter nye mobilen din. Men, vent – du har vel ikke glemt deksel eller skjermbeskytter?

For at mobilen din skal vare lenge, er det ikke så dumt med både deksel og skjermbeskyttelse. Og i tillegg trenger du kanskje en ekstra ladekabel? Eller en powerbank, slik at du ikke risikerer å gå tom for batteri?

Finn tilbehøret du trenger i nettbutikken

6. Trenger du hjelp?

Appen Se Hvem lagrer alle kontaktene dine, slik at du enkelt kan overføre dem når du bytter mobil. Du får også full kontroll på ukjente nummer og blir varslet om det er svindelanrop. Slik fungerer Se Hvem

Er du redd for å miste verdifulle bilder? Min Sky lagrer bildene dine automatisk i skyen, du har alltid backup av bildene, og du frigjør plass på mobilen. Dette er Min Sky

I Telenorbutikken får du overført av alt innhold fra gammel til ny mobil, du får hjelp til oppsett av e-post og opprettelse av konto/bruker for nedlasting av applikasjoner. Finn din nærmeste Telenorbutikk