Dekning

Norges raskeste mobilnett 6 år på rad

Basert på brukernes egne målinger, er Telenor igjen kåret til Norges raskeste mobilnett. Men ikke nok med det – vi har også den beste geografiske dekningen, det mest stabile nettet og den laveste 5G-forsinkelsen! Her er alt du trenger å vite.

Premier som viser at Telenor har blitt kåret til Norges raskeste mobilnett 6 år på rad

Raskest 6 år på rad

For sjette året på rad kan Ookla slå fast at Telenor har Norges raskeste mobilnett. Kåringen baserer seg på over 83 000 hastighetsmålinger med Ookla Speedtest-appen i Telenors 4G- og 5G-nett i andre halvår 2023.

Telenor fikk en såkalt «Speed Score» på 161,45, basert på en medianhastighet på nedlasting på 164,91 Mbps og opplasting på 21,14 Mbps.

Fordi hastighet er helt avgjørende for mobilopplevelsen – jo raskere, desto bedre – er brukernes egne målinger det beste og viktigste beviset på at utbyggingen av 5G-nettet og moderniseringen av 4G-nettet har ønsket effekt og verdi for kundene våre.

Det er også viktig for brukeropplevelsen i fremtiden når mobilnettene og ikke minst 5G vil spille en enda viktigere rolle med nye bruksområder og tjenester, som å ta i bruk trådløst bredbånd på hytta.

Kåringen er basert på analyse av Ookla® Speedtest Intelligence® data Q3-Q4 2023. Bruk av Ooklas varemerker er lisensiert og gjengitt med tillatelse. Opplevd hastighet varierer etter kapasitet og andre forhold.

Bestill mobilabonnement

Norges raskeste 5G-nett

I andre halvår 2023 har våre mobilkunder ikke bare målt de raskeste brukerhastighetene i Norge når man legger sammen 4G- og 5G-nettet. Hvis vi bare ser på 5G-nettet, er vi raskest der også.

Telenor fikk en «Speed Score» på 240,04, basert på en medianhastighet på nedlasting på 259,28 Mbps og opplasting på 35,27 Mbps – fra over 40 000 tester i Telenors 5G-nett.

To kunder som nyter godt av Norges raskeste mobilnett
Mobilkundenes egne hastighetsmålinger i Ooklas Speedtest-app taler sitt tydelige språk: Det går kjappest Telenors mobilnett.

Dette er resultatet av en tydelig strategi om å alltid være i forkant av kundenes behov og sørge for optimale brukeropplevelser over hele landet – selv om det krever både mer tid og store ressurser.

Våre lynraske 5G-hastigheter betyr ikke bare bedre mobilopplevelser – det er også nøkkelen til full internettdekning. Med Trådløst Bredbånd klargjort for 5G kan vi nemlig tilby høyhastighetsinternett også på steder der dette tidligere ikke har vært mulig.

Basert på analyse av Ookla® Speedtest Intelligence® data Q3-Q4 2023. Opplevd hastighet varierer etter kapasitet og andre forhold.

Les mer og bestill Trådløst Bredbånd

Telenor tar storeslem: Norges beste mobilnett

De viktigste kriteriene for å vurdere kvaliteten i et mobilnett, er utvilsomt brukernes personlige opplevelser. På bakgrunn av disse har Ookla kåret Telenors mobilnett til Norges beste.

Norske mobilbrukeres egne målinger i Ooklas Speedtest-app viser at Telenor har både:

  • Norges raskeste mobilnett (4G/5G)

  • Norges beste geografiske dekning (4G/5G)

  • Norges mest stabile mobilnett (4G/5G)

  • Norges laveste forsinkelse (5G)

Dette er en tydelig bekreftelse på at hardt arbeid og kompromissløs kvalitetsfokus over tid lønner seg, samtidig som det er en forutsetning for gode brukeropplevelser. Dette gjelder ikke minst stabilitet.

Mange kunder, spesielt de som er på Trådløst Bredbånd med 5G-dekning, gir tilbakemeldinger om at det viktigste for dem, er en stabil brukeropplevelse med pålitelig høy kvalitet over tid.

Trådløst Bredbånd-antenne på husvegg
Med Trådløst Bredbånd og 5G kan flere få et stabilt og raskt bredbånd.

På 5G måler Ookla stabilitet ved andelen av målingene som er bedre enn 25 Mbit/s, mens de på 4G måler andelen som er over 5 Mbit/s.

Både når vi slår sammen 4G og 5G, og for 5G alene, er Telenor den mobiloperatøren i Norge med de mest stabile/konsistente målingene, i følge Ookla.

Basert på analyse av Ookla® Speedtest Intelligence® data Q3-Q4 2023. Opplevd hastighet varierer etter kapasitet og andre forhold.

Her finner du mer informasjon om tallene bak alle kåringene ›

Hva er suksesskriteriene?

For å sikre optimale brukeropplevelser for mobilkundene våre, har vi alltid ligget et steg foran når det gjelder fart, dekning, stabilitet og kapasitet.

Et god eksempel på dette, er utbyggingen av det nye 5G-nettet; for å sikre bedre og mer stabil mobildekning for alle, ruller vi ikke bare ut 5G der vi allerede har dekning, men også på nye steder rundt omkring i landet. Samtidig blir alle eksisterende 4G-master oppgradert, slik at de kan gi en lynrask og stabil opplevelse også i mange år fremover.

5G-masten på Mausund
5G-masten på Mausund langt ute i havgapet gir dekning både til innbyggere og fiskeoppdrett.

Og ikke minst er vi ledende på infrastruktur og teknologi:

  • Vi har flest basestasjoner – mer enn 8750 rundt om i hele landet. Dette er hovedgrunnen til kundenes imponerende høye og stabile brukeropplevelser.

  • Vi bygger med mer kapasitet per basestasjon enn andre mobiloperatør i Norge. Dette er ikke minst viktig når mange er samlet, f.eks. i ett hyttefelt i påsken. For å få til dette har vi opptil 6 frekvenser per basestasjon fordelt mellom hhv. 4G og 5G.

  • Vi bygger dekning med en høyere andel 3600 MHz for 5G og 2600 MHz for 4G enn noen annen mobiloperatør i Norge. Dette er de to viktigste frekvensene for at kapasiteten og hastigheten skal bli så bra som mulig.