Mobilabonnement

Er barnet ditt klart for sin første mobil?

På julaften kommer mange barn til å åpne opp en etterlengtet gave: sin aller første mobil. Skal du legge en slik gave under treet i år, er det 3 ting du bør tenke på først.

Jente med mobilabonnement for barn fra Telenor

1. Hva slags mobil bør du velge?

Du har tre valg:

 • La en mobil gå i arv. Gi nytt liv til mobilen som ligger kassert i elektronikkskuffen. Tilbakestill til fabrikkinnstillinger og sett på et kult deksel.

 • Kjøpe en helt ny mobil. Det er noe eget med å pakke opp en flunkende ny mobil. Toppmodellen er kanskje ikke nødvendig, men det finnes nå mange gode smarttelefoner til en god pris.

 • Kjøpe en litt ny mobil. Du kan kjøpe en brukt mobil til en lavere pris, for eksempel gjennom God Som Ny. Da er mobilen grundig testet før den selges videre.

Det er praktisk å velge mobil fra samme produsent som det du har selv. Da kan du lære bort hvordan man bruker den, du kjenner innstillinger, og dere kan dele lader.

Nederst i artikkelen finner du våre tips til gode og rimelige mobiler, hvis du vil kjøpe en helt ny mobil.

2. Finn et passende mobilabonnement

Fra barnet får sin første mobil og frem til de blir myndige, vil mobilbehovet endre seg. Derfor er det viktig at abonnementet er tilpasset alderen til barnet når det gjelder hvilke tjenester som er inkludert og tryggheten som følger med.  

Mobilabonnementene Optimal 10 GB og Liten 5 GB fra Telenor er gode start-abonnement, og derfor får du 180 kr i rabatt dersom du bestiller et av dem til barn under 13 år. Da får barnet viktige sikkerhetstjenester som gir trygge rammer for å bli kjent med mobilen.

Lær mer om hva som er inkludert i mobilabonnementene under:

Optimal 10 GB

 • 10 GB data
 • Hastighet opptil 250 Mbit/s
 • Kraftig sikkerhetsfilter
 • 5 uker Feriedata

180,- i aldersrabatt for barn under 13

429,-/md.

249,-/md.

Liten 5 GB

 • 10 GB data
 • Hastighet opptil 250 Mbit/s
 • Kraftig sikkerhetsfilter

180,- i aldersrabatt for barn under 13

329,-/md.

149,-/md.

I tillegg til tjenestene du kan lese om når du trykker på "Hva er inkludert?", er funksjonen SIkker Bruk aktivert for alle under 18 år. Den sperrer for uønsket bruk som SMS-tjenester, 820-nummer og utenlandssamtaler.

Husk at frihet for barnet og kontroll for foreldre går hånd i hånd. Med de rette begrensningene innebygd i abonnementet, vil barnet kunne leke seg med mobilen og lære seg å bruke den, uten å støte på innhold som på en eller annen måte er upassende.

3. Planlegg en mobilprat

Inviter junior til en mobilprat over en kopp kakao i romjula! Blir dere sammen enige om regler for mobilbruken, får barnet også større eierskap til og forståelse for grensene. Nettvett.no har fem punkter dere kan bruke som utgangspunkt, men det er viktig at dere selv finner ut hva som passer for dere.

5 punkter dere bør bli enige om:

 1. Hvordan skal mobiltelefonen brukes?

 2. Hvem kan det ringes til?

 3. Hvem skal betale telefonregningen?

 4. Hva kan lastes ned på telefonen?

 5. Hva gjør man dersom man opplever ubehagelige ting?

 Kilde: nettvett.no

Vil du ha litt mer veiledning til praten? Les tips og råd til mobilpraten, signert Nelli Kongshaug i Kors på Halsen og Thorbjørn Busch, senior sikkerhetsrådgiver i Telenor.