Har du testet 5G-farten ved Sarpefossen? Vi er nå inne i sluttspurten av 5G-utbyggingen i Sarpsborg, så det er bare å benytte seg av mulighetene med det nye nettet.

5G i Sarpsborg – hva betyr det for deg?

Telenors 5G-nett er et fremtidsrettet datanett som er tilgjengelig både på mobil og via Trådløst Bredbånd. Allerede i dag gir det enorme hastigheter, ekstrem kapasitet, suveren stabilitet og nær null forsinkelse.

Med 5G laster nettsider på øyeblikket, videoer spiller av direkte, og opp- og nedlastning av store filer går lynraskt – selv når mange er samlet på samme sted. Det betyr helt enkelt at du ikke trenger å tenke på dekningen, og heller kan bruke tid på ting du er mer opptatt av.

Få mest mulig ut av 5G i Sarpsborg

For å få mest mulig ut av 5G-nettet, er det lurt å ha et mobilabonnement med ubegrenset data og maks hastighet. Da kan du bruke mobilen akkurat slik du vil – uten å tenke på hvor mye data eller hastighet du trenger.

Med disse tre abonnementene får du alt du trenger:

Ubegrenset Multi: Du får ubegrenset data med maks hastighet de første 200 GB, 2 ekstra SIM-kort, vårt sterkeste sikkerhetsfilter og andre viktige sikkerhetstjenester. Du kan få familierabatt eller aldersrabatt.

Ubegrenset Ekstra: Du får ubegrenset data med maks hastighet de første 100 GB, 1 ekstra SIM-kort, vårt sterkeste sikkerhetsfilter og andre viktige sikkerhetstjenester. Du kan få familierabatt eller aldersrabatt.

Ubegrenset Standard: Du får ubegrenset data med maks hastighet de første 100 GB, vårt sterkeste sikkerhetsfilter og andre viktige sikkerhetstjenester. Du kan få familierabatt eller aldersrabatt.

Se alle mobilabonnement ›

Her kan du sjekke dekningen

Vi bygger ut 5G i Sarpsborg, øker kapasiteten på 4G og har flest basestasjoner. Alt dette gir deg dekning i verdensklasse. På dekningskartet kan du sjekke dekningen der du er, eller dit du skal.

Norges raskeste 5G-nett

Hver uke tester flere tusen nordmenn sine mobilopplevelser med Ooklas Speedtest-app. På bakgrunn av alle disse hastighetsmålingene har Ookla kåret Telenor til Norges raskeste 5G-nett!

Basert på analyse av Ookla® Speedtest Intelligence® data Q3-Q4 2023. Opplevd hastighet varierer etter kapasitet og andre forhold.

Tips fra eksperten: Hvorfor er det så viktig med hastighet?

– Vi ønsker at alt skal ta så lite tid som mulig og at vi får så god kvalitet som mulig. Et raskere abonnement vil forbedre brukeropplevelsen vesentlig når du laster opp og ned innhold, surfer og streamer, sier Ole Andreas Ræstad, markedssjef for dekning i Telenor.

– Hvis du skal fra et sted til et annet så raskt og smidig som mulig, og har valget mellom å kjøre på en riksvei eller en europavei – da kjører du på europaveien. Det går rett og slett raskere. Sånn er det også med mobiler og mobilabonnement. Hvis du har en ny og kraftig mobil, ønsker du å utnytte så mye som mulig av ferdighetene, forklarer han.

– Med et raskt abonnement og ubegrenset data, har du i tillegg friheten til å bruke flere enheter samtidig – på det samme abonnementet – uten at den opplevde hastigheten påvirkes.

Finn den perfekte hastigheten for deg. Ta hastighetsvelgeren ›

De vanligste spørsmålene om 5G

?

Hva er 5G?

5G er en forkortelse for 5. generasjon mobilnettverk. Det er en helt ny infrastruktur som vil åpne for bedre brukeropplevelser og helt nye muligheter i mobilnettet. 5G-nettet vil blant annet kunne gi hastigheter som er opp til 10 ganger raskere enn dagens 4G.

Med 5G vil det også bli mulig å koble enormt mange ulike enheter på nettet – samtidig. 5G-nettet vil kunne håndtere milliarder av tilkoblede enheter, og da snakker vi ikke bare om mobiltelefoner, men alt fra biler til parkeringssensorer, medisinsk utstyr og hele fabrikker.

5 grunner til å glede seg til 5G >

?

Når får jeg 5G?

13. mars 2020 åpnet Telenor 5G-nettet, som første mobiloperatør i Norge. Trondheim var den første storbyen med 5G, og vi er nå i sluttspurten av utbyggingen av et landsdekkende nett i verdensklasse – til nytte og glede for våre kunder.

På dekningskartet kan du både se dagens dekning og hva som er planlagt >

?

Hvor raskt er 5G?

5G-nettet vil kunne gi hastigheter som er opp til 10 ganger raskere enn dagens 4G.

Etter hvert som nettet utvikles, vil det bli mulig å utveksle store mengder data frem og tilbake i sanntid, i praksis uten forsinkelser. Det betyr for eksempel at selvkjørte biler kan sende data om omgivelsene sine, som deretter blir analysert i skyen og sendt tilbake umiddelbart – samtidig som bilen også kommuniserer med andre kjøretøy og datakilder i trafikken. Det kan gi bilen ikke bare «øyne i nakken», men øyne overalt i veinettet.

Her kan du bl.a. lese mer om 5G-hastigheten >