Test din nettlinje med vårt speedometer

Merk: Tester du din nettlinje via mobilnettet, vil dette bruke av datakvoten du har inkludert i ditt abonnement.

Slik fungerer hastighetstesten

Med denne hastighetstesten kan du raskt og enkelt kontrollere om mobil, bredbånd- eller fiberforbindelsen leverer det som er forventet, samtidig som du kan måle hvor mye din enhet kan sende og ta imot.

En bredbåndstest gir deg en god indikasjon på hvor rask din internettforbindelse er. For nøyaktig resultat bør du koble PC-en direkte til ruteren med nettverkskabel. Testen vil normalt gi et resultat innenfor 80-100 prosent av oppgitt båndbredde. Det er viktig at ingen andre programmer som kan kjøre i bakgrunnen på enheten din, eller på nettverket ditt, benytter nettlinjen din til andre oppgaver mens testen pågår.

Hastighetstesten måler rett og slett tiden det tar å laste ned en relativt stor fil fra en webserver til din maskin. Vær allikevel oppmerksom på at målingen har noen feilkilder. Det kan for eksempel påvirke resultatene av hastighetstesten om noen andre i hjemmet eller leiligheten streamer en film på Netflix samtidig som du kjører hastighetstesten.

Tips for best resultat på hastighetstesten

For å få et mest mulig korrekt resultat, anbefales det at du avslutter alle programmer som kan benytte seg av internetthastigheten din i en eller annen grad. Både på din datamaskin, tablet eller mobiltelefon eller andre i huset sine enheter som benytter samme nettverk som deg.

Har du trådløst nett er det viktig at du har god signalstyrke. Små variasjoner i plassering av basestasjon eller pc kan påvirke overføringskapasiteten mye. Ulike forhold hos deg eller hos oss kan påvirke hastigheten som leveres på din bredbåndslinje. Gammelt utstyr eller plassering av ruteren din kan være årsaken til dårlig dekning og dermed lav hastighet. Se mer om hvordan plassere WiFi-utstyr
For absolutt best resultat anbefales det å ha kun en PC eller annen enhet tilkoblet med kabel, og andre enheter fjernet fra nettverket for minst mulig påvirkning fra andre kilder.

Personvern

Denne hastighetstesten, også kalt Speedometer-testen, blir levert av Ookla. Du kan være trygg på at Telenor ikke sender personopplysninger til Ookla ved bruk av hastighetstesten. Når du tar en test av bredbåndshastigheten din, blir IP-adressen og informasjon om utstyret ditt sendt til Ookla. Telenor har tilgang til å hente ut data om målingsresultatene fra Ookla, men denne dataen kan ikke knyttes til enkeltpersoner som har gjennomført hastighetstesten.

Her kan du lese mer om Telenors personvern