Priser utland

Skal du ringe til utlandet? Se priser for hva det koster å ringe til utlandet fra Norge og når du ringer fra utlandet til Norge.

Med Datakontroll Utland og Mitt Telenor-appen får du full kontroll på surfingen i utlandet.

Bruk mobilen som hjemme!

Du skal kunne bruke mobilen som hjemme når du er i utlandet.  Dette forutsetter imidlertid at teknologien er tilgjengelig og at Telenor har avtale med en tilbyder i landet du besøker.  Se tilgjengelig teknologi ved å velge ønsket land og "Se operatørliste."

Velg land

Se priser for data, tale, SMS og MMS. Finn landet du er i, eller skal reise til i listen nedenfor. Inkludert fly, skip og offshore.

For bedriftskunder

Finner du ikke ønsket land, betyr det at vi ikke har avtale med dette landet.

Her finner du priser for å ringe (både fast- og mobilnummer) og sende SMS/MMS til utlandet.

For bedriftskunder

Merk, finner du ikke ønsket land, betyr det at vi ikke har avtale med dette landet.


 • I EU/EØS og Storbritannia (med unntak av kanaløyene) kan du bruke mobilabonnementet ditt til samme pris som ved bruk innenlands i Norge.

 • For SMS og samtaler FRA Norge til utlandet gjelder egne priser (velg fanen 'Til utlandet').

 • For fly, offshore og skip med dekning fra Telenor Maritime, se landsoversikt i listen. 

 • Skip som ikke har dekning fra Telenor Maritime, se egen prisliste

 • Egne priser gjelder for spesialnumre og bruk utenfor EU/EØS (søk opp land i listen).

Nyttig å vite om utlandspriser

i

Dekning og hastighet i utlandet

Telenor legger ingen begrensninger på din datahastighet eller bruk av datakvote i utlandet. Dekning og hastighet påvirkes av hvilken teknologi som er tilgjengelig, hvilken dekning operatørene tilbyr og kvaliteten på forbindelsen mellom Norge og landet du befinner deg i. Se tilgjengelig teknologi ved å velge ønsket land og "Se operatørliste."

Andre forhold som påvirker dekning og hastighet:

 • Dekningen kan variere som følge av antallet personer som ringer og surfer samtidig i det aktuelle området.

 • Muligheten til å ringe og/eller surfe innendørs påvirkes i stor grad av hvilke materialer vegger, vinduer og dører er laget av, samt hvor i bygningen man befinner seg.

 • Hvilken mobiltelefon, nettbrett, modem eller ruter man har vil også ha betydning for hvordan dekningen og hastigheten oppleves.

 • Nedlastingshastighet kan i tillegg være begrenset av hvilken mobilabonnement man har.

i

Utilsiktet gjesting (roaming)

Vær oppmerksom på at dersom du befinner deg i grenseområdet mellom ett eller flere land kan du oppleve å bli koblet på nettverket i nabolandet.Første gang du blir koblet til et nettverk i et nytt land får du en velkomstmelding med prisinformasjon på SMS. Les meldingen du mottar og gjør deg kjent med innholdet.

For å hindre uønsket gjesting i et annet nett anbefales at du slår av «dataroaming» på enheten din. Med «gjesting» og «roaming» menes at din enhet er koblet opp på en annen tilbyders nett enn Telenors nett.

i

Dette koster det å ringe hjem til Norge når du er i EU/EØS

Er du i EU/EØS og ringer til et norsk nummer, uavhengig av hvor denne personen befinner seg, så går det av dine inkluderte minutter.
i

Dette koster det å bruke telefonen i utlandet

 • Er du utenfor Norge men innen EU/EØS og ringer til et nummer innen EU/EØS, (f.eks ringe taxi når du er på ferie), så går dette av dine inkluderte minutter, dvs du betaler ikke noe ekstra. Kunder med begrenset inkluderte minutter betaler ordinær takst etter oppbrukte inkludert mengde.

 • Er du utenfor Norge men innen EU/EØS og ringer til et nummer utenfor EU/EØS så takseres dette som om du var hjemme i Norge og ringte til utlandet. Se priser i fanen Til utlandet.

 • Er du utenfor EU/EØS gjelder prisene i fanen I utlandet for det respektive land.

i

Ringe spesialnummer fra eller i utlandet

Ringe spesialnummer fra utlandet

Hvis du ringer til norske spesialnumre gjelder egne priser. Du kan kun ringe til spesialnumre i seriene 800-, 813- og 815 xx xxx. Ringer du fra EU/EØS gjelder norske priser for å ringe spesialnumre i Norge. Ringer du fra et land utenfor EU/EØS er prisen det samme som å ringe hjem til Norge fra det landet du befinner deg i. Se priser til spesialnummer

Ringe spesialnummer i utlandet

Samtaler fra en mobiltelefon i Norge til et ordinært spesialnummer i et annet land, har samme priser som for øvrige samtaler til landet. Det eneste unntaket er 'internasjonale grønne nummer' som starter med 00800. Disse prises med en startpris på kr 0,99 og deretter kr 0,99 per minutt.

i

Land som inngår i EU/EØS

Belgia, Bulgaria, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Hellas, Irland, Island, Italia, Kroatia, Kypros, Latvia, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Malta, Nederland, Polen, Portugal, Romania, Slovakia, Slovenia, Spania, Sverige, Tsjekkia, Tyskland, Ungarn og Østerrike.

Andre destinasjoner med EU-priser: Fransk Guyana, Gibraltar, Guadeloupe, La Desirade, La Reunion, Les Saintes, Marie-Galante, Martinique, Mayotte, Saint Barthelemy, San Marino, Storbritannia og St.Martin (FR).

i

Datakontroll Utland

 • Skal du til utlandet har alle med et abonnement fra oss Datakontroll Utland, som hjelper deg å holde kontroll over datakostnadene når du er i utlandet.
 • Du mottar SMS-varsling og blir stoppet fra å bruke mer data når du overskrider en standard beløpsgrense på 500,- per måned.
 • Datakontroll Utland blir aktivert straks du begynner å bruke data i utlandet, fra mobil eller Mobilt Bredbånd.
i

Ring EU/EØS

Ringer du for mer enn 35 minutter i måneden til land i EU/EØS? Da vil det lønne seg å ha tjenesten Ring EU/EØS.

Med tjenesten kan du bruke alle dine inkluderte minutter når du ringer fra Norge til alle land i EU/EØS:

Belgia, Bulgaria, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Hellas, Irland, Island, Italia, Kroatia, Kypros, Latvia, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Malta, Nederland, Polen, Portugal, Romania, Slovakia, Slovenia, Spania, Sverige, Tsjekkia, Tyskland, Ungarn og Østerrike.

I tillegg gjelder tjenesten for Fransk Guyana, Gibraltar, Guadeloupe, La Desirade, La Reunion, Les Saintes, Marie-Galante, Martinique, Mayotte, Saint Barthelemy, San Marino, Storbritannia og St.Martin (FR).

Pris: 79,-/md.

Når inkluderte minutter er brukt opp, betaler du minuttprisen som gjelder for ditt mobilabonnement. Merk at du ikke kan bruke av inkluderte minutter til å ringe spesialnummer.

Bestill tjenesten på Mine sider, eller send SMS med BESTILL RING EU til 1999.

Surf trygt på WiFi i hele verden

Med vår sikkerhetsløsning SAFE kan du skru på tjenesten SAFE WiFi når du kobler deg til trådløse nett. Da får du en trygg linje å surfe på – uansett hvor du befinner deg. Mobiltrafikken blir kryptert, og dine personlige data er trygge.

Du kan bruke tjenesten på opptil fem mobiler og nettbrett samtidig.

Finn ut mer om SAFE WiFi
Kvinne på tog som sjekker utlandspriser på mobilen

Mitt Telenor – ditt gode reisefølge

I Mitt Telenor-appen har du oversikt over all bruk og kan enkelt fylle på ekstra data – selv når det er tomt.

Last ned Mitt Telenor