Datakontroll

Datakontroll

Du skal føle deg trygg når du har mobilabonnement hos Telenor. Datakontroll i Norge og utlandet gir deg full kontroll på databruken.

Datakontroll Norge

Du trenger aldri bekymre deg for at datakostnadene løper løpsk når du har Datakontroll Norge. Tjenesten sørger for full stopp på bruk av data når inkludert mengde er brukt opp, og gjelder i Norge og EU/EØS.

Datakontroll er automatisk aktivert for alle brukere under 18 år.

For andre aktiveres tjenesten på Mine sider eller ved å sende SMS Bestill DKN til 1999. Vil du ha mer data når bruken er sperret, kan du bestille en ekstra datapakke.

Bestill Datakontroll Norge

Datakontroll Utland

Datakontroll Utland hjelper deg med å holde kontroll på datakostnadene i utlandet etter at inkludert mengde er brukt opp. Tjenesten er automatisk aktivert i alle våre abonnement, inkludert Mobilt Bredbånd, og gjelder utenfor EU/EØS.

Slik fungerer Datakontroll Utland: 

  • Alle våre abonnement har en beløpsgrense for databruk på 500,- per måned. 
  • Du vil motta en SMS-varsling når du nærmer deg beløpsgrensen på 500,-. 
  • Du velger selv om du vil fortsette å bruke data i utlandet, ellers sperres abonnementet for videre databruk i utlandet ut måneden.
Merk at beløpsgrensen på 500,- ikke inkluderer eventuelle kjøp av ekstra datapakker i utlandet.

Mer om Datakontroll Utland

i

Datatrafikk utover beløpsgrensen

Ønsker du å bruke data i utlandet utover den månedlige beløpsgrensen på 500,-, sender du SMS med FORTSETT UTLAND til 1999. Da økes grensen automatisk med 500,- resten av den måneden. Vi varsler deg på SMS når du nærmer deg den nye grensen.
Du kan øke grensen så mange ganger du har behov for ved å sende SMS med FORTSETT UTLAND til 1999. Hver gang økes grensen med 500,-. Beløpsgrensen blir tilbakestilt til den opprinnelige beløpsgrensen på 500,- neste måned. Det er også mulig å øke beløpsgrensen med hhv. 200,- og 3000,- ved å sende SMS med FORTSETT UTLAND 200 eller FORTSETT UTLAND 3000 til 1999.
i

Sjekke beløpsgrense og forbruk

Ønsker du å sjekke hvilken beløpsgrense som gjelder for abonnementet ditt, sender du SMS med STATUS UTLAND til 1999. Du vil da motta en oversikt over ditt dataforbruk i utlandet så langt denne måneden. Du kan også sjekke dette på Mine sider.
i

SMS-varsling for Mobilt Bredbånd

Har du Mobilt Bredbånd anbefaler vi at du legger inn mobilnummeret ditt som mottaker av SMS-varslinger, slik at du kan motta varslinger om databruk i utlandet. Du kan når som helst endre mobilnummeret under Abonnementsdetaljer på Mine sider.
Slik legger du inn mobilnummeret:
  1. Logg inn på Mine sider
  2. Velg Mobilt Bredbånd-abonnementet du vil legge inn alternativt varslingsnummer på
  3. Velg SMS-varslinger under Administrer abonnement