Barnets første mobil

Best dekning med 4G+

Når skal minstemann få sin første mobil, hvor mye data  trenger tenåringen, og hvilket abonnement skal du velge? Her har vi samlet noen gode tips og råd.

Abonnement for barn og unge

Våre U18-abonnement er skreddersydde for barn og unge. Med Datakontroll og Sikker Bruk inkludert, har du kontroll på både surfing og forbruk. Alt som er inkludert i abonnementet (minutter, SMS, MMS og data) kan brukes i hele EU/EØS, uten at det koster noe ekstra.

Barnets første mobil

I gjennomsnitt får barna sin første mobil når de er 8 år, halvparten av alle barn mellom 1 og 12 år har mobiltelefon, og i aldersgruppen 9 til 12 år har tre av fire egen smarttelefon. Kilde: Medietilsynet. 

Hvor mye man er villig til å betale for mobilen er selvfølgelig individuelt. Noen arver mobil fra eldre søsken eller foreldre, andre får ny mobil til bursdag eller jul. Er du på jakt etter ny mobil finner du telefoner i alle prisklasser hos oss.

Full kontroll over databruken

Hos oss får du full kontroll over datakostnadene med Datakontroll. Tjenesten er inkludert i alle U18-abonnement, og kan bestilles for andre abonnement i Mitt Telenor-appen, på Mine sider, eller ved å sende SMS Bestill DKN til 1999.

I Mitt Telenor-appen får du også enkelt oversikt over alle dine abonnement, forbruk og fakturaer.

Hvordan sørge for trygg mobilbruk?

Det er lurt å ta «mobilpraten» med barna når de får sin første mobil. I tillegg til å gi trygghet, kan du også sperre mobilen for betalingstjenester. Med Sikker Bruk kan du f.eks. sperre for Teletorgnummer og bruk i utlandet, og med Mobbefilter slipper barnet ditt å få uønskede meldinger. Tjenestene koster ingenting. 

Det er også noen enkle kjøreregler som gjelder når man har mobil. En tommelfinger-regel er at de reglene som gjelder i den virkelige verden gjelder også for mobilbruk.