Vi fornyer mobilnettet – og har sagt farvel til 3G

3G-nettet er slukket. Stengingen er en del av moderniseringsprogrammet i hele nettet. De frigjorte frekvensene på 3G brukes nå til å forsterke 4G-dekningen og gi enda bedre kapasitet til det nye 5G-nettet.  

I Telenors nett brukte vi to ulike frekvenser på 3G. Den ene frekvensen avviklet vi i 2019, og den ble primært brukt langs veier, langs kysten og ved mindre tettsteder. I januar 2021 slukket vi også den siste frekvensen, som ble brukt i større byer og tettsteder.

Mer plass til 5G – fremtidens mobilnett

I mars 2020 åpnet vi 5G-nettet for alle våre kunder, og nå bygger vi gradvis ut det nye mobilnettet over hele landet. I løpet av 2024 vil vi ha et landsdekkende nett i verdensklasse.

Les mer om 5G-utbyggingen ›

5G vil ikke bare gi deg bedre kapasitet og fiberhastighet over mobilnettet, men også tilgang til helt nye produkter og tjenester. Vi får muligheten til å oppgradere og utvikle nye, viktige helse- og velferdstjenester samt videreutvikle smarte byer med bl.a. selvkjørende biler.

2G-nettet skal også slukkes

Det er planlagt å slukke 2G-nettet i løpet av 2025. Frekvensene vil bli brukt til det oppgraderte 4G-nettet og det nye 5G-nettet. Utstyr som i dag utelukkende bruker 2G, må derfor oppgraderes til utstyr med 4G- eller 5G-muligheter innen 2025.  

Aktuelt om dekning

ForsidenDekningskart5G4G