Dårlig WiFi-dekning hjemme? Prøv en forsterker

Opplever du trøbbel med nettet hjemme, kan en WiFi forsterker være løsningen.
WiFi Forsterker og WiFi Ruter

Tregt og hakkete internett hjemme kan være mildt sagt irriterende. Heldigvis kan det fikses med relativt enkle grep. 

Kanskje kan det være nok å bytte ut den gamle ruteren din, eller passe på at den er plassert korrekt

Opplever du fremdeles dårlig dekning? Da kan det være på tide å prøve en (eller flere) WiFi-forsterkere.

Bestill nytt WiFi-utstyr her

Trenger du WiFi Forsterker?

En WiFi-forsterker trenger du hvis du opplever å få markant dårligere eller mer ustabil dekning i noen rom i boligen. Ta gjerne en kontrollsjekk først. Koble en laptop til ruteren din med en nettverkskabel, og gjennomfør en speedtest

Så går du til rommet der du trenger god dekning, for eksempel på hjemmekontoret eller barnerommet, og gjør en ny hastighetstest på det trådløse nettet. 

Om du oppnår dårligere hastigheter på det trådløse nettet enn når du koblet til med kabel, er det helt normalt - det vil det nødvendigvis være i større boliger. Men er hastighetene på det trådløse nettet dårligere enn det du kan leve med, kan det være lurt å ta grep og kontakte oss om forsterker.

I hjem på mellom 80 og 170 kvadratmeter, anbefaler vi gjerne én forsterker, mens det i større boliger kan være behov for to.

WiFi Forsterker
  • En WiFi Forsterker fungerer som et bindeledd mellom din WiFi Ruter og området der du sliter med dårlig dekning.

  • Den trenger ikke å kobles til med kabel - den kommuniserer trådløst med WiFi-ruteren.  Forsterkeren har også 2 ethernet-porter, slik at du kan koble til utstyr som krever kabel.

  • WiFi Forsterkeren er kun kompatibel med vår WiFi Ruter, og med en eller flere forsterkere koblet til WiFi ruter får man MESH-nettverk hjemme.

Hva gjør en WiFi-forsterker?

Det ligger i navnet: En WiFi-forsterker forsterker nettverksignalene fra ruteren din. Den gir ikke fra seg egne nettverkssignaler, men kommuniserer med ruteren din i det som kalles et mesh-nettverk, og videreformidler signalene fra ruteren.

Forsterkeren plasseres enkelt og greit et sted der det er god dekning, for eksempel midt mellom ruteren og området der det hakker. 

Forsterker og ruter kommuniserer automatisk

Telenors WiFi-utstyr har et enkelt og delikat utstyr.

Det har jo en verdi i seg selv, men når det ikke blir flaut å ha dem stående framme - slik det gjerne var i gamle dager med mange antenner og blinkende lys i ulike farger - blir også dekningen bedre.

De er også utstyrt med den nyeste WiFi-teknologien som gir høyere hastigheter og bedre kapasitet enn det som hittil har vært mulig. WiFi Ruter II og WiFi Forsterker II er enkle å koble opp og kommuniserer automatisk med hverandre.

Bestill nytt WiFi-utstyr her