Alt utstyr som kobles opp mot mobilnettet benytter et modem og et SIM-kort, dette kan være et ordinært fysisk SIM-kort eller en av våre eSIM-løsninger.

Lær mer om eSIM

For NB-IoT og LTE-M benyttes det dedikert modem. Dette er ofte et nedstrippet og enklere modem enn tradisjonelle LTE/4G-modem, noe som gir en lavere pris og mindre strømforbruk i tillegg til ny funksjonalitet.

IoT Hardware
IoT Hardware

Vi sørger for konnektivitet

Modemene leveres i ulike innpakninger, hvor ulik grad av funksjonalitet er integrert i en modul. Det finnes mange ulike leverandører av moduler, og vi har et samarbeid med de fleste av disse. Modulene har alle et chipset som sørger for konnektiviteten til enten NB-IoT eller LTE-M. De enkleste modulene har kun NB-IoT konnektivitet, noe som også gjerne gjenspeiler seg i pris og strømforbruk. Andre moduler har støtte for både NB-IoT og LTE-M, hvor man selv konfigurer hvilken teknologi som skal brukes. Dette kan være nyttig dersom man lager et produkt som leveres i markeder hvor ikke begge teknologiene er utbygget, eller dersom man kun har sporadisk bruk av litt høyere båndbredde som LTE-M gir. Modulene kan også leveres med mer funksjonalitet i en SiP (System-in-a-Package), slik at man har mikroprosessor hvor selve applikasjonen til IoT-enheten kan implementeres, og kanskje også støtte for GPS og ulike sensorer.