Nå er det bare å koble seg på!

Vi har åpnet Norges første landsdekkende nett for Internet of Things (IoT). Med IoT på 4G kan enheter og sensorer kobles til internett og snakke sammen – i hele Norge.

Ny IoT-teknologi

Vi har to kommunikasjonsteknologier skreddersydd for tingenes internett: NarrowBand-IoT og LTE-M. 

NarrowBand IoT gir svært god gjennomtrengende dekning og er skreddersydd for sensorer som bare av og til skal sende data og som trenger lang batterilevetid. 

LTE-M har flere av de samme egenskapene, men kan sende mer data raskere, og passer for aktive sensorer som gjerne skal ha tale- eller SMS-funksjon. 

Se hvilken teknologi du bør velge 

Ønsker du å bruke IoT i din bedrift eller virksomhet? Vi hjelper deg med å komme i gang.

Ta kontakt

Dekning

Hund i fjellet

Sensorer som er plassert vanskelige steder trenger bedre dekning enn vanlig 4G. Det oppnås ved at de nye radiostandardene har lavere båndbredde og derfor også sterkere signalstyrke, enten sensorene er plassert under bakken eller vann. 

Finn ut mer

Batteri

Viltkamera på et tre i skogen

Lang batteritid er viktig når sensorer plasseres på steder uten strømtilgang. Opp til ti års batterilevetid oppnås ved å ta i bruk nye nett-funksjoner som lar terminalene gå i «dvale» og dermed spare strøm utenom bruk.

Sikkerhet

En mann med en PC i et serverrom

God sikkerhet betyr å håndtere alle risikofaktorene som følger med å koble ting på nett. Vårt mobilnett har en innebygd solid sikkerhetsstruktur som beskytter dine og brukernes data. 

Finn ut mer


Vil du vite mer om IoT?

Ønsker du å bruke IoT i din bedrift eller virksomhet? Vi hjelper deg med å komme i gang.