Nettverk

Derfor bør du velge fiberbredbånd

Ingen over, ingen ved siden av. Velger du fiberbredbånd får bedriften din den raskeste internettilgangen som finnes!
to menn i trapp med laptop - velge fiberbredbånd

Fiber er den mest populære løsningen blant våre kunder, og det er ikke uten grunn. Du får hastighet som ingen andre. Og det er avgjørende for mange bedrifter.  

Hva er fiberbredbånd og hvordan fungerer det? 

Fiberoptisk bredbånd bruker lyssignaler eller lyspulser til å sende og overføre data gjennom de optiske fiberkablene. Dette gir ekstremt høy hastighet og meget lite forsinkelser. I tillegg gir fiber pålitelig tilkobling og stabil overføring av store datamengder. Dette gjør det mulig å laste ned og opp filer lynraskt. Du kan også sende store filer, strømme videoer i HD-kvalitet og delta i videokonferanser uten forsinkelser eller at det bufrer.

Derfor bør du velge fiberbredbånd

1. Hastighet, hastighet, hastighet!  
Fiberbredbånd gir deg det raskeste internettet du kan få tak i. 

2. Du kan stole på fiber
Sammenlignet med andre bredbåndstyper er fiberoptisk bredbånd mindre utsatt for forstyrrelser, nedetid eller tapt signal. Pålitelig og stabilt. Alltid på. 

3. «Future proof» teknologi  
Fiberoptisk infrastruktur håndterer store datamengder, endringer i kundebehovet og økt bruk av skytjenester og nye digitale tjenester. Du trenger ikke å bekymre deg for å måtte oppgradere infrastrukturen.  

4. Sikkerhet blir stadig viktigere  
Fiber har et høyere sikkerhetsnivå enn andre bredbåndsløsninger. De fiberoptiske kablene gjør at dere er mindre utsatt for avlytting og hacking sammenlignet med andre løsninger.  

5. Bærekraftig 
Fiberbredbånd er en mer miljøvennlig løsning sammenlignet med andre bredbåndstyper. Fiber har lavt strømforbruk og er med å redusere energiforbruket.  

Kan jeg få fiber?

Før du bestemmer deg for løsning, sjekk om din bedrift kan få fiberbredbånd på deres adresse:

Er fiber ikke tilgjengelig på din adresse?

Dersom fiber allerede er tilgjengelig på din adresse er leveringstiden inntil 1 måned.

Dersom fiber ikke er tilgjengelig, og fiber må utbygges eller graves, tar det litt lenger tid å få fiber. Leveringstiden er da inntil 4 måneder, avhengig av om det er enkelt å komme til, om det er tele i jorden osv.

Dersom du ønsker fiber men ikke har tid til å vente, har vi en tilleggstjeneste Midlertidig Mobilaksess hvor du kan bruke mobilnettet frem til fiberen er levert.

Ta kontakt med oss så finner vi en god løsning sammen!

Takket være et nytt internt fibernett og raskt trådløst nettverk med Wifi Connect fra Telenor kan de ansatte nå bruke PC, mobiltelefon og nettbrett over hele senterets område.

— Cecilie Gaarder Skaug, Administrerende direktør og Rektor ved Norsk Hestesenter

Med fiber fra Telenor får du alltid

 • Sikkerhetstjenesten Nettvern Bedrift blokkerer sider som inneholder virus, prøver seg på svindelforsøk eller sprer skadelig programvare.

 • Døgnåpen kundeservice 365 dager i året. Vi sørger for at din bedrift alltid har den støtten den trenger!

 • En gunstig SLA (Service Level Agreement) som sikrer feilretting hvis uventede problemer oppstår.

 • Ruter, en fast IP-adresse og montering av utstyr inkludert.

 • Stabilt og pålitelig nettverk fra en aktør som har meget lang erfaring med å levere bredbåndstjenester.

 • Skreddersydd løsning tilpasset bedriftsmarkedet og som passer dine spesifikke behov.

 • Alltid på nett-garanti som sikrer null nedetid. Vi har garantert oppetid på 99,7 %. Skulle dere oppleve problemer får de ansatte gratis datapakke rett inn i mobilabonnementet (hvis dere har mobilabonnement med Telenor Bedrift).

Så enkelt får du det raskeste internettet

 1. Snakk med en ekspert
Ta kontakt med en av våre rådgivere, slik at vi kan kartlegge deres behov, eventuelle krav og gi dere et riktig tilbud. Tilbudet er tilpasset deres ønsker og inkluderer både kostnader, hastighet og installasjon.  

2. Kontrakt og informasjon om leveransen
Hvis du aksepterer tilbudet, får du en tilsendt en kontrakt med vilkår og betingelser, lengden på avtalen, pris og tjenester inkludert osv. Dere mottar informasjon om leveranseprosessen og 7 dager før oppstart sendes ruteren til deg i posten.

3. Installasjon
Når kontrakten er signert, starter planleggingen av installasjonen på din lokasjon. Dette kan innebære å legge fiberkabler til bygningen din, installere ruter, modem og eventuelt annet nødvendig utstyr. Samt konfigurering av nettverksutstyr og teste at alt fungerer som det skal.

Montøren kontakter deg for å avtale tid for installasjon. Montøren sikrer at ruter kommer på nett, og at det er normal trafikkflyt fra Telenors nett til ruteren. Montøren kobler til eksisterende LAN hvis dette er avklart på forhånd med Telenor.

Merk at noen ganger vil dere være behov for å koordinere med tredjeparter, for eksempel bygningsadministrasjon, for å sikre at installasjonen vil foregå smidig.

4. Onboarding, oppfølging og support
Vårt velkomstteam kontakter deg kort tid etter bestilling. De informerer deg om veien mot leveranse, og viser deg hvordan du kontakter vår leveranseavdeling dersom du har spørsmål eller kommentarer.

Velg fiberbredbånd i dag og gi din bedrift den konkurransemessige fordelen den fortjener! 

Mennesker jobber på kontoret- derfor bør du velge fiberbredbånd

Tilleggstjenester

Det finnes flere tilleggstjenester som er viktige for bedrifter som ønsker det sikreste nettverket, rask levering av internettilgang og høyeste mulige oppetid:

 • Sikkerhetstjenesten SafeZone gir ekstra beskyttelse mot phishing-, malware- og ransomware-angrep rettet mot bedrifter, også utenfor Telenor-nettet.

 • Mobil Backup sikrer null nedetid. Dere får med en ekstra ruter med ferdig installert SIM-kort. Ruteren bytter automatisk over til mobilnettet hvis det skulle oppstå problemer med fibernettet. Den bytter sømløst tilbake når feil er rettet.

 • Utvidet SLA (Service Level Agreement) gjør det er mulig å kjøpe opp utvidede SLA-avtaler. Forskjellen på avtalene er i hovedsak hvor fort feil blir rettet.

 • Lokale nettverk med Wi-Fi levert som en tjeneste: WiFi Connect, WiFi Connect Lite eller Meraki som tjeneste. Vi drifter da hele nettverksløsningen for deg.

 • SDWAN som tjeneste, passer dersom du har flere geografisk spredte lokasjoner.

 • Midlertidig Mobilaksess er for kunder som ikke har tid til å vente inntil 4 måneder på fiberutbygging. Tjenesten har maksimum 14 dagers leveringstid. Du får hastighet opptil 40mbit og fri bruk av data frem til fiberen er levert.

Fiber forbedrer bedriftens produktivitet og effektivitet
 • Lynraske nedlastinger, opplastinger og streaming 

 • Lite nedetid. Du kan jobbe uavbrutt 

 • Bedret samhandling - ansatte kan jobbe sammen, sende chat, e-post, dele filer og kommunisere i Teams 

 • Tilgang til skytjenester kan forbedre måten bedriften lagrer, sikrer og deler data på 

 • Muliggjør bruk av avanserte applikasjoner og programvare som effektivisere arbeidsprosesser 

 • Raskere nettsider, bedre videokonferanser og raskere tilgang til informasjon gir bedre brukeropplevelse 

Fremdeles usikker?

Norsk Hestesenter valgte fiber med Telenor. Les om hvorfor fiber ble den beste løsningen Norsk Hestesenter.

Lurer du på hvilken internetthastighet du trenger? Test deres nåværende nettlinje med vårt speedometer.

Dette bør du du tenke på når du velger bredbåndsløsning: Les hva som er viktig å tenke på når du skal velge bredbåndsløsning for din bedrift, hvilke muligheter du har, fordeler og ulemper osv.