Nettverk

Slik velger du bredbåndsløsning for din bedrift

Når du skal bestille bredbånd er det mange ting du bør tenke på. Hvilke alternativer er tilgjengelige, hvilke fordeler og ulemper har de, og hva egner seg best for din bedrifts behov? Her får du svarene.
bygning med mange etasjer, behov for bredbåndsløsning

Valg av riktig bredbåndsløsning har stor innvirkning på produktivitet, effektivitet og hvor fornøyde ansatte vil være. Det er derfor viktig at du vet hva du bestiller, og tenker nøye igjennom hvilke muligheter og konsekvenser som finnes.

Dette bør du tenke på når du skal velge bredbåndsløsning

1. Kapasitet og hastighet
Hvor mange ansatte trenger å bruke internett samtidig? Hva brukes det til? Hvor høy kapasitet trenger vi? Er vi avhengige av lynrask internettforbindelse? Hva er godt nok for oss?

2. Stabilitet, pålitelighet og dekning
Er det er enkelt å få dekning i bygningen? Hvor store arealer har vi? Kan det være steder det er vanskelig å koble til? Hva bruker vi internett til? Tåler vi litt forsinkelser? Mye videomøter? 

3. Tilgjengelighet
Hva slags bredbåndsløsninger er tilgjengelig på adressen vår?  Kan vi i det hele tatt få fiber?

4. Sikkerhet
Hvilke bredbåndsløsninger støtter våre krav til sikkerhet? 

Du kan velge mellom tre ulike typer bredbåndsløsninger

1. Mobilt bredbånd
Gir deg internettilgang via mobilnettverket ved hjelp av signaler til en trådløs ruter eller en mobiltelefon. Mobilt bredbånd kan brukes overalt der det er mobildekning. Bredbåndet passer for de som er mye på farten eller ikke har faste kontorer. Du slipper også å koble deg på offentlige nettverk du er usikker på. Hastigheten kan riktignok variere avhengig av hvor man befinner seg og hvor mye datamengde som er inkludert i mobilabonnementet. Les mer om mobilt bredbånd
 
2. Trådløst bredbånd
Gir tilgang til internett gjennom mobilnettet ved hjelp av en trådløs Wi-Fi ruter. En utendørs antenne installeres og låses til bedriftens adresse. Denne tar inn 5G-signaler. Trådløst bredbånd gir tilgang til mange enheter samtidig, men har begrenset rekkevidde. Hastigheten er rask og løsningen har kort leveringstid. Dere trenger ikke å grave eller få inn kabler på kontoret. Les mer om trådløst bredbånd  

3. Fiberbredbånd
Bruker optiske fiberkabler, det vil si lys, til å sende data med lynrask hastighet. Med fiber får dermed bedriften din den høyeste internetthastigheten som er. Fiberbredbånd passer for deg som trenger høyhastighetsdataoverføring, nedlastinger, videostreaming osv. Det er ikke alle adresser som har fiberinfrastruktur tilgjengelig enda. Les mer om fiberbredbånd

Hva er forskjellene?

Den viktigste forskjellen mellom trådløst bredbånd og mobilt bredbånd er at Trådløst Bredbånd Bedrift er geografisk sperret og er best egnet for kontoret. Mobilt Bredbånd er ypperlig for å få jobben gjort uansett hvor du befinner deg.

Den største forskjellen mellom trådløst bredbånd og fiber, er fiber er aller raskest. Men dersom lokasjonen ikke har tilgang på fiber er trådløst bredbånd et godt alternativ.  

Unngå disse fallgruvene når du skal velge bredbåndsløsning

 • Å ikke ha nok datakapasitet eller høy nok hastighet
  Avklar hvor mye kapasitet og hastighet bedriften trenger før du velger bredbåndsløsning. 

 • Å velge en upålitelig leverandør
  Velg en pålitelig leverandør med god kundeservice, dekning og tilgjengelighet. Support når du trenger det er viktig dersom problemer skulle oppstå. 

 • Å ikke sjekke tilgjengelighet
  Sjekk at ønsket bredbåndsløsning, særlig fiberbredbånd, er tilgjengelig i deres område før du bestiller. 

 • Å ikke sammenligne tilbud
  Sjekk hvilken leverandør som gir deg beste bredbåndstilbudet – det er ikke bare pris, men også hastighet og dekning som er viktig å ta med i betraktningen! 

 • Å ikke vurdere fremtidige behov
  Husk å tenke på skalerbarhet og om dere har planer om vekst eller flytting før dere bestiller. Behovet for hastighet og datakapasitet kan endre seg. 

  Sørg for at du tar valget basert på det som som gir bedriften god verdi og mest for pengene. De fleste ønsker seg det aller raskeste, men det er ikke alltid det er nødvendig. 

Så enkelt får du ny bredbåndsløsning

1. Snakk med en ekspert
Ta kontakt med en av våre rådgivere, slik at vi kan kartlegge deres behov, eventuelle krav og gi dere et riktig tilbud. Tilbudet er tilpasset deres ønsker og inkluderer både kostnader, hastighet og installasjon.

2. Kontrakt
Hvis du aksepterer tilbudet, får du en tilsendt en kontrakt med vilkår og betingelser, lengden på avtalen, pris og tjenester inkludert. 

3. Installasjon
Når kontrakten er signert, starter planleggingen av installasjonen på din lokasjon. Dette kan innebære å legge fiberkabler til bygningen din, installere aksesspunkt, ruter, modem og eventuelt annet nødvendig utstyr og konfigurere nettverksutstyr. Montøren tester at alt fungerer som det skal.  

4. Onboarding, oppfølging og support
Vårt velkomstteam kontakter deg kort tid etter bestilling. De hjelper deg og gir deg den informasjonen du trenger frem til bredbåndsløsningen er på plass.

Kundeservice er også tilgjengelige 24/7 hele året og kan hjelpe deg dersom du skulle trenge støtte.

Fortsatt usikker?

Dersom du lurer på hva slags hastighet du har på bredbåndet i dag og hva du bør velge, kan du teste din nettlinje med vårt speedometer. Der kan du måle hvor rask din internettforbindelse er, og vurdere om det er høy nok hastighet for din bedrift.  

Hvorfor velge bredbåndsløsning med Telenor? 

sikkerhet ikon, viktig når man velger bredbåndsløsning

Sikkerhet

Norton Bedrift og Nettvern Bedrift er alltid inkludert

Headset ikon for kundeservice, viktig når man velger bredbåndsløsning

24/7 hele året

Døgnåpen kundeservice og support

Wi-Fi ikon, viktig med god dekning når man velger bredbåndsløsning

Stabilitet og dekning

Stabilt og pålitelig nettverk og Norges beste mobilnett

Ikke nok med det..

I tillegg er ruter og montering av utstyr er alltid inkludert.
Vi har mange tilleggstjenester innen sikkerhet og nettverk som gir dere ekstra beskyttelse, trygghet og hjelp.
Hos oss kan du være trygg på at du får en skreddersydd løsning tilpasset bedriftsmarkedet og som passer dine spesifikke behov.  


Vi har meget lang erfaring med å levere bredbåndstjenester og gleder oss til å prate med deg om hvordan du kan få din beste bredbåndsløsning!